• No products in the cart.

Blog

Afvallen lukt niet

Ik val niet af, help!

We komen vooral in de groep veel mensen tegen die zeggen niet af te vallen. Ik heb helaas slecht nieuws, Het kan zijn dat je wat verkeerd doet. Eet je koolhydraatarm  met de Franse slag, eet je misschien stiekem toch (teveel) fruit, heb je de informatie goed doorgelezen?  Of hoop je na 2 dagen op een magisch resultaat van vele kilo’s. Vaak als we door vragen blijkt het dus dat er soms wel eens wat mis gaat. De meest gemaakte fouten zijn; speltbrood,  koolhydraatarm brood dat niet zo koolhydraatarm is, agavesiroop, fruit, quinoa, zak pinda’s en zelf een keer iemand die een halve ontbijtkoek per dag at . Wees dus eerlijk naar je zelf en ook naar ons.

Het kan natuurlijk ook minder voor de hand liggen en daarom hebben we deze checklist opgesteld.

Te veel koolhydraten

Door net niet de juiste voeding of door wat voor reden dan ook neem je toch te veel koolhydraten. Meten is weten, voordat je verder gaat is het raadzaam om ketostix aan te schaffen zodat je zeker weet of je in ketose bent of niet.

Te veel kh arme lekkernijen

Kh arme muffins, koolhydraat arm brood, foccasias, crackers…  amandelmeel baksels, kh arme kwarktaart of Griekse yoghurt taart… allemaal heerlijk natuurlijk maar totaal ongeschikt om dagelijks te eten als je wilt afvallen. Dit zijn traktaties die je hooguit 1 keer in de week in geringe mate kan eten. Beter helemaal van niet en naar uitkijken tot je op gewicht bent, dan kan het wel wat vaker.

Te veel of te gevoelig voor zoetstoffen

Als het niet lukt dan is het raadzaam deze als eerste te schrappen. Dit geldt niet voor iedereen. Er zijn zat mensen die ze gewoon eten en prima door kha eten afvallen. Toch is dit de tweede stap die je moet nemen als het niet lukt en jouw koolhydraat inname wel in orde is. Sommige mensen krijgen erg veel honger na het eten van zoetstoffen of reageren erop door niet af te vallen. Kun je echt niet zonder, probeer dan te wennen aan stevia (de vloeibare vorm)

Te veel vet

Vet is jouw brandstof bij kha arm eten. Echter, je kan ook te veel eten. Als meer dan 80% van jouw calorie inname uit vet bestaat kan het nadelig werken. Als je veel te veel neemt en daarom ook veel te veel calorieën binnen krijgt dan is het natuurlijk logisch dat je niet afvalt. Hou je aan de weekmenu’s dan komt het vast goed.

Te veel Eiwitten

Net als met het vet kan je ook doordraven met eiwit inname. Soms als je fanatiek naast de weekmenu’s ook allerlei eiwit sport shakes neemt en er niet intensief bij sport dan krijg je dus ook te veel calorieën binnen. Reken dus eerst uit hoeveel calorieën je binnen zou moeten krijgen om af te vallen of ga naar een diëtist die jouw voeding goed op jouw stofwisseling kan afstemmen als je er zelf niet uit komt.

Je kan het lijstje hier onder gebruiken om toch af te vallen.

 • geen of minder kaas (max 50 gram)
 • geen zoetstoffen / light-dranken
 • amandelmeel en andere kh arme meel niet nemen
 • calorieën iets verlagen, per week 100 Cal. minder op de dag tot je begint af te vallen
 • als je al laag in calorieën zat ze juist verhogen op bovengenoemde methode
 • geen rode vruchten
 • geen Griekse yoghurt meer
 • minder eiwitten (zie boven)
 • geen noten
 • geen bietjes, wortels, tomaten, paprika’s en andere groenten met wat meer kh
 • duur sport gaan doen of meer bewegen

Te intensief gesport

Als je juist keihard sport, vooral bij kracht training dan kan jouw gewicht ook hetzelfde blijven. Je zal er wel veel beter uit zien en minder omvangscentimeters hebben. Spieren wegen 20% meer dan hetzelfde volume vet. Stel dat je 5 kilo vet verliest en 5 kilo spier wint ben je in omtrek afgenomen. Veel mensen gaan er lekker fanatiek in zien er in eens super uit maar worden dus niet veel lichter. Helemaal als je niet erg veel overgewicht had dan is het soms moeilijk te wegen, uiteraard wel goed te zien.

Help ik ben afgevallen maar sta nu al meer dan twee weken stil!

Vaak gebeurt het dat je wat makkelijker wordt. Kijk even kritisch naar het vorige hoofdstuk. Soms blijf je ook zomaar een paar weken stil staan, geen paniek na een tijdje gaat het weer verder. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld 30 kilo bent af gevallen en die laatste 5 lukken niet. Dat zijn de moeilijkste kilo’s en dat gaat eigenlijk alleen maar met sport of voorzichtig minder calorieën nemen. Bouw het per week af met een paar honderd calorieën. Uiteraard niet onder de hoeveelheid die zorgwekkend is.

Bij sommige mensen helpt het ook om een keer uit ketose te gaan voor een dag en dan er weer een aantal weken in. Let op, ga dit niet proberen als je nog maar minder dan 3 maanden bezig bent. Het werk ook niet bij iedereen, minder dan de helft helaas.

Overige oorzaken stilstand

Als je stress hebt en het stresshormoon cortisol in je lichaam hebt dan is de kans groot dat je niets afvalt. Er zijn een hoop manieren om met stress te dealen maar dat valt een beetje buiten onze expertise. Ook heeft weinig slaap invloed. Een goede nachtrust zorgt voor een optimale verbranding.

Heb je alle punten bekeken en overwogen en lukt het nog steeds niet, raadpleeg een diëtist! Je krijgt dan advies op maat wat in sommige gevallen nodig is om succesvol af te vallen.

Succes!

COMMENTS

 • 4 augustus 2020
  reply

  elke

  ik ben nu 10 dagen bezig met het keto boek van Pascale Naessens. De ketosticks geven aan aan dat ik in ketose ben, ik voel aan alles dat ik in ketose ben, geen honger meer, geen zin in suikers en veel energie. Toch daalt mijn gewicht niet, blijft het elke ochtend hetzelfde. Ik jog drie keer in de week en doe spieroefeningen (net zoals ervoor, us zijn geen extra spieren).
  Wat kan er mis zijn? kloppen die ketosticks? Kan je in ketose zijn en géén vetverbanden?

  • 4 augustus 2020
   reply

   ineke

   Misschien aan haar vragen;) Als je een ander boek of programma volgt, kunnen ze daar zelf beter antwoord op geven. Als je dit boek volgt, kan ik je helpen.

 • 15 november 2019
  reply

  Diny

  Hoi dan moet het het mandarijn zijn omdat ik evenwichtstornis erbij kreeg dacht ik het ligt aan dat ik geen fruit eet en nu eet ik iedere dag een mandarijn dusmaar laten weer en verder maak ik geen extra dingen alleen wat er op het g menu staat doe het wel eens wisselen onder elkaar maar dat heb ik steeds gedaan ben toch de eerste 10 weken 1w kilo afgevallen dus dan doe ik het goed toch en nu die 3 weken al niks meer dus hopen en doorgaan

 • 2 juli 2019
  reply

  Yessica

  Hoi hoi.

  Kan kauwgum kwaad ? Kan je daarvan uit ketose geraken?

  • 2 juli 2019
   reply

   ineke

   Zonder suiker kan hier en daar een kauwgommetje wel in ketose, of je er last van krijgt is een 2de. Of honger. Dat moet je zelf even bekijken.

 • 5 mei 2019
  reply

  Sofie

  Hallo, ik ben nu al 2 weken bezig met het keto-dieet. De eerste week ging goed en ben ik 2,5kg afgevallen. Sinds de tweede week blijft mijn gewicht hetzelfde. Volgens mij doe ik ook niet echt iets fout… Alles wat ik eet hou ik bij in MyFitnessPal en mijn koolhydraten zitten altijd rond de 20gram. Hoe zou het komen dat ik nu niet meer afval?

  • 6 mei 2019
   reply

   ineke

   In de eerste week raak je vooral veel vocht kwijt. Daarna gaat je lichaam zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Je hormonen moeten weer even in balans komen en dat kan even duren. Ook kan het aan andere factoren liggen. (Je cyclus, hoeveel je slaapt, stress, gesport hebt etc) Dus dat moet je allemaal even de tijd geven. Verder gaat afvallen nooit in een rechte lijn naar beneden maar altijd met wat ups and downs. Niet zo motiverend, maa je komt nu niet bij, dat scheelt al. Even doorzetten dus.

 • 8 april 2019
  reply

  ineke

  Beste Desiree, er is een heel artikel over de ketostix dat je hier kunt vinden: https://gobento.nl/ketose/ Maar na een paar maanden in de vetverbranding geven de stix geen ketonen meer aan. Dan moet je over gaan op een ademtest of er gewoon vertrouwen in hebben. Bloedtesten is ook een optie.

 • 21 maart 2019
  reply

  Desiree

  Hallo mede-koolhydraatarme-eters. Ik ben al iets meer dan een jaar koolhydraatarm aan het eten (tussen de 60 – 90 gram per dag). Ik ben reeds 12 kilo vet kwijt. Ik wil heel graag nog een paar kilo meer kwijt om visceral vet 3 te krijgen. Ben al 2 weken gemiddeld tussen de 10 – 40 gram netto koolhydraten aan het eten. Gisteren ketosticks gekocht maar helaas….de stick verkleurd helemaal niet. Ik ren 3x per week een uur en daarnaast ook nog een aantal keer een rondje fitness. Eiwit inname zit tussen de 80 – 110 gram. Vet iets meer. Waar gaat het fout, dat die stick niet verkleurd.
  Ik heb nog niet op de weegschaal gestaan.

 • 22 januari 2019
  reply

  Maartje

  Hoi
  Wanneer ik mijn gegevens invoer op de engelse calculator krijg ik met de zelfde invoer van gegevens andere waardes. Hoe kan dat?
  De verhouding eiwit/vet is anders: bij de engelse calculator: eiwitten hoger dan vet. Dit zou juist andersom moeten zijn. Bij de nederlandse versie is eiwit wel lager dan vet. Alle gegevens zijn juist. Enige wat evt niet klopt is het vet percentage. Heb geen vetmeter maar ahv plaatje schat ik dat in. Ik vind het wel verwarrend. Ben al maanden bezig maar weinig af. Ketostix geeft ook geen ketose aan.
  Weet niet waar probleem zit.
  Hoop dat iemand mij verder kan helpen.

  • 28 januari 2019
   reply

   ineke

   Dit zijn zoveel vragen, wellicht kun je een keer een afspraak maken met een dietist (die ook van keto/koolhytdraatarm weet) en dit berekenen of in de facebookgroep vragen. Wij gebruiken onze calculator. Over andere met andere waardes kan ik weinig zeggen. https://gobento.nl/ketoapp/

 • 17 januari 2019
  reply

  Skienetje

  Ik ben nu anderhalve week bezig met kha en dat bevalt prima, afvallen gaat lekker. Ik fiets graag (MTB) en maak dan regelmatig lange tochten (2 tot 3 uur is geen uitzondering) Gedurende zo’n lange tocht merk ik na ongeveer 3 kwartier tot een uur dat mijn lichaam om brandstof begint te vragen.. Normaliter nam ik dan een plak ontbijtkoek of een banaan die ik in mijn achterzak had. Wat kan ik dan nu als beste kha-snack meenemen tijdens een lange fietstocht zodat ik de man met de hamer niet tegenkom onderweg?!

  • 4 februari 2019
   reply

   ineke

   Veel mensen in ketose die duursport doen nemen dan vetten. Je kunt ze nemen in bijv. een ketopoeder. (Perfect keto) of sommigen doen een reepje chocolade met MCT olie. Zelf denk ik dat je ook gerust iets kunt nemen met koolhydraten omdat je deze tegelijk verbrand. (Banaan is dan dus heel niet zo raar) maar zelf heb ik het niet nodig en op voldoende vetten kun je ook door. Toch is het vreemd dat je lichaam om brandstof vraagt al na 3 kwartier. Waarschijnlijk fiets je met hoog tempo en vraag je ook veel van je spieren. Omn geen spier te gaan verbranden is dan een banaan best ok, die verbrand je dan direct en blijf je in ketose.

   • 17 augustus 2021
    reply

    Robert Zijl

    Dat is niet raar, na max. 1 uur zeer intensief sporten is je glucosevoorraad eenvoudigweg op. Je lichaam gaat dan overschakelen op het verbranden van vet. “De man met de hamer” noemen ze dit in de hardloopwereld.

    • 19 augustus 2021
     reply

     ineke

     Wanneer je in ketose bent, ben je al in de staat dat je glycogeen voorraad op is en je je opgeslagen vetten aanspreekt. Dan schakel je dus niet op dat moment over, maar ben je al overgeschakeld. Vandaar dat sporten ook aangeraden wordt om weer in ketose te raken, wanneer je er uit bent.

 • 9 januari 2019
  reply

  Bianca

  Hoi, deze week met de jumpstart begonnen. Ik las ergens dat slagroom of amandelmelk in de koffie wordt aangeraden.
  Is ongezoette soyamelk ook een optie. Volgens het label ook 0.0 gr suiker/koolhydraten. Ik maakte hier mijn cappucino mee.

  • 10 januari 2019
   reply

   ineke

   Zeker! Hele goede optie als je het lekker vind en soja goed kan hebben.

 • 3 januari 2019
  reply

  Diana

  Ik lees de KHARMA pagina, maar begrijp onderstaande niet goed:
  Mag het wel of niet?

  Na de eerste weken
  •gekleurde groenten
  •bepaalde zuivelproducten
  •baksels van amandelmeel, kokosmeel of andere koolhydraatarme bakproducten
  •noten
  •rode vruchten (zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen en kleine hoeveelheden)

  • 4 januari 2019
   reply

   ineke

   Zo min mogelijk, mag wel, maar lukt het je niet in ketose te komen zijn dit de dingen waar je het in moet zoeken. Dus met mate of minder als het niet lukt. Baksels zou ik helemaal weglaten de eerste tijd. En daarna max af en toe.

 • 23 september 2018
  reply

  Marion

  Goedemiddag,

  Ik ben net begonnen met khd arm dieet. Omdat ik zag dat te weinig khd van invloed kunnen zijn op mijn medicatie wil ik toch wat hoger gaan zitten met mijn khd, nl. 60. Ik kom dus niet in de zogeheten ketose. Ik heb wel de verhoudingen berekend met de keto-calculator. Dus het is mijn bedoeling om daar vanuit te gaan. Kan ik er op deze manier toch mee afvallen ? Ik weet dat ik dan eigenlijk naar de koolhydraat beperkte site moet, maar hier staat alles zo duidelijk beschreven. Dus vandaar toch mijn vraag hier op deze site.
  Begrijp ik trouwens goed dat griekse yoghurt niet altijd goed is ?
  Bedankt alvast voor jullie antwoord.

  Groeten Marion

  • 24 september 2018
   reply

   ineke

   In ketose gebruik je vet als brandstof dus dan eet je daar wat meer van. Als je meer koolhydraten gaat eten, moet je wel wat minder vet eten.

   • 20 maart 2020
    reply

    Hannelore

    Als ik de kha opvoer en ingeef in een app blijft eiwit en vet toch hetzelfde.. dus verminder ik dan best mn vetnmet hoeveel aub

    • 21 maart 2020
     reply

     ineke

     Ik begrijp de vraag helaas niet goed.

 • 9 mei 2018
  reply

  Saskia

  Goedemiddag,

  Ik heb het Cambridge dieet gedaan, maar merkte dat het niet goed ging omdat ik gewoon eten miste, maar nu ben ik twee weken bezig met Kha maar ben aangekomen, kan ook moeilijker naar de wc. Ik houd ook meer vocht vast, ben helaas ook twee kilo aangekomen. Is frustrerend, maar is dit normaal? Dat het lichaam eraan moet wennen na al die zakjes (ik at s’avonds wel een lichte maaltijd) Ik eet in de ochtend 150 milde kwark met 40 gram blauwe bessen en aardbeien en 1 etl. lijnzaad. Tussen de middag blokjes kaas komkommer worst 2 eieren en soep. s’avonds groenten met stukje vlees en als snack kaas of komkommer of bifiworstje of ei dit is zomaar een dag….. koffie met een scheutje slagroom hooguit 2 op een dag de rest water en thee… doe ik het nu goed…en moet ik door blijven gaan of een week stoppen en dan beginnen ik weet ff niet meer wat te doen….

  • 17 mei 2018
   reply

   Probeer het weekmenu eerst eens te volgen. Je eet nog best veel KH (40 gr blauwe bessen..ik eet 6 bessen misschien) 100 gram yoghurt..je eet er 150. Weinig groenten. Overdag zou je grote groente maaltijd kunnen zijn tijdens de lunch. Heb je geen kaasblokjes nodig. Je bent eerst gecrasht en je lichaam is nu ingesteld om alles te sparen. Dus je moet je stofwisseling weer op gang krijgen. Dus goed veel groene groeten eten. Als je kunt bewegen. En veel drinken. Afwisseling en vezels. (lijnzaad helpt alleen met veel water, anders heb je averechts effect.)
   Gaat dit niet goed, dan zul je naar een dietist moeten gaan.

 • 23 maart 2018
  reply

  Febe

  Hallo, ik ben al ongeveer 8 weken bezig met koolhydraatarm eten. Ik kom doorgaans op 40-50 koolhydraten per dag. De ketosticks kleuren ook. In deze 8 weken heb ik maximaal 4 dagen wat meer toegestaan, vanwege verjaardag, uit logeren enz. Per dag kom ik ongeveer op 1600 – 1700 kalorien. Het vetaandeel in mn eetpatroon is meer dan het eiwitaandeel. Ik beweeg elke dag gemiddeld. Loop regelmatig in het weekend een paar uur achtereen. Mijn bmi is 27.
  Tot nu toe ben ik echter geen onsje afgevallen. Ook in de omvang is niets veranderd. Het frustreert enorm. Wat zou de reden kunnen zijn?
  F. De Wilde

  • 24 maart 2018
   reply

   Als je per dag 1600 tot 1700 kcal eet en niets afvalt in omtrek of gewicht dan verbruik je per dag minder of gelijk 1600 tot 1700 kcal. Je zou dus je stofwisseling moeten verhogen (door middel van bijv. krachttraining of extra beweging. Of je kunt minder kcal gaan eten. dat helpt dan even, maar daarna past je lichaam zich aan aan mindere inname en gaat langzamer verbranden. Dus op de lange termijn zou ik proberen je stofwisseling wat te verhogen. Of beiden tegelijk.

 • 9 maart 2018
  reply

  N.Janse

  Ik ben al weken aan het koolhydraat arm eten met afwisselende heerlijke recepten.
  Gebruik ong.5x p/w bulletkoffie ( = 4 espresso + theelepel roomboter en 1 theel. kokosolie en 1 eetl ongezoete geklopte slagroomj
  Vanaf 12.00 lunch en 18.00 avondmaaltijd..alles koolhydraat arm

  Kom nu “ bij” in gewicht.
  Wel in ketose gezien de geur van de urine en “ metaalsmaak” in mijn mond

  • 13 maart 2018
   reply

   Bij komen in gewicht is altijd de som van teveel Kcal en te weinig verbranden. Probeer nog een kritisch te kijken naar de hoeveelheden en misschien helpt dit: https://www.gobento.nl/ketoapp/ even invullen onderaan en dan weet je misschien meer. Ik weet natuurlijk niet hoeveel je eet lunch en avond. En als je veel sport kun je ook wat bijkomen eerst. Maar dan zie je verschil in de centimeters;)

 • 7 februari 2018
  reply

  Eveliene

  Hoi,

  Ik doe sinds september op deze manier eten. Me eerst goed ingelezen. Ik begon bij 63 en met kerst was ik op gewicht wat ik wou 56.5 . Dus ik dacht met kerst ik mag mezelf trakteren met de familie mee te eten. Meteen 2 kilo bij. Ik dacht nou gaan er weer tegen aan. Maar op de een of andere manier lukt het afvallen niet meer werkt zo demotiverend omdat ik de 56 heb gezien. En gekke is dat ik wel in ketose ben volgens de sticks maar val niet af. Zelfs gevoel dat ik aankom.
  Misschien kan je me helpen motiveren?

  Groetjes eveliene

  • 8 februari 2018
   reply

   Lastig is dat, als je de motivatie kwijt raakt. Ik ken het wel, heb zelf na 19 jaar KHarm eten, een zwangerschap gehad waar ik weer Kh heb toegevoegd (Matig hoor) En daarna was het oppakken tocht lastiger dan ik dacht. Toen heeft Robin (Ketoclub/ motivator/ Personal trainer) me een boost gegeven (Schop onder mn kont) En daardoor ben ik wel weer goed bezig geraakt. Hij heeft een ebook gemaakt met de recepten van gobento. ) Met sport, boodschappenlijst, weekmenus en de recepten. (Ook veel van hemzelf dus) Allemaal printbaar. Dat kost dan wel geld, maar er is veel werk ingegaan. En het kost minder dan een uurtje Personal training en je krijgt er meer voor terug. Wellicht is dat dan meer iets voor jou. Robin is een goede motivator! https://ketoclub.nl/product/8-weken-ketoplan/

 • 15 januari 2018
  reply

  Alieke

 • 13 januari 2018
  reply

  Aicha

  Ik volg het menu en mix eigenlijk omdat ik geen slavinken eet (enkel halal vlees) dus dan pak ik garnaaltjes of een kipfilet.
  Sinds 3 weken stagneert mijn afvallen. Ik drink elke dag 3 koppen latte koffie dus echt met melk en 1 suikerklont. Heeft dir ermee te maken? Hoe kan ik vervanging zoeken en toch cafeine binnen te krijgen. Met ongeklopte slagroom en stevia heb ij al geprobeerd en dat was niet te drinken. Help!
  (Werkende moeder die echt haar cafeine nodig heeft)

 • 5 januari 2018
  reply

  Ik heb 2 jaar geleden een maagverkleining gehad en aardig wat kilo’s (40) kwijt. Maar zou er zo graag nog steeds zo’n 7 kilo willen. Kan ik deze levensstijl volgen met een maagverkleing …. kan nml niet van die grote porties eten. Dus is het wat moeilijker om aan de eiwitten koolhydraten en vetten te komen

  • 6 januari 2018
   reply

   Meerdere kleine porties per dag kan ook prima. Pas op met teveel vet in 1 keer. En als je minder eet, kan dat geen kwaad. Het is wanneer jij vol zit dat je moet stoppen en goed gevarieerd moet blijven eten. Maar je kunt dit ook best even overleggen met je dietist of degene die je heeft begeleid. Wellicht de huisarts. Check iig dat je geen tekorten oploopt.

 • 14 september 2017
  reply

  Melanie

  Wat een leuke site.
  Ik ben ook met het khd arme dieet bezig maar vraag me af… Mag ik biologischè zoethoutthee of sterrenmunt thee? Ik kom maar niet uit de khd waardes van deze thee..

 • 21 augustus 2017
  reply

  Sofie

  Wat is dit een leuke site!! En zoveel informatie : ik lees alles !! En maak maaltijden met combinaties die ik zelf nooit zou bedenken , alles is prima verzorgd en de recepten kloppen altijd , en zijn lekker !!
  Heel erg bedankt aan de makers, ga alsjeblieft door hiermee .

 • 23 juli 2017
  reply

  anneke

  ben nu 3 weken bezig volg jullie menu maar val niks af is nu ne9ons af in 3 weken wat doe ik niet goeda

 • 11 juli 2017
  reply

  TM

  Hallo,

  Mijn man heeft een zwaar lichamelijk beroep. Als we de weekmenus volgen is dat voor hem weinig, hij houd het niet vol. Wat kunnen we aanpassen/toevoegen in de menu’s

 • 12 juni 2017
  reply

  Lysia

  Geweldige site! Ik heb er heel veel aan. Hoe veel calorieën mag ik binnen krijgen?En tussen 20 en 50 gram khd, hoe bereken ik het aantal gram vet en eiwitten?

  Ik ben 2 maanden terug bevallen. Kan het zijn dat ik daardoor lastiger afval?

  Bedankt alvast!!

 • 5 juni 2017
  reply

  Corry

  Hallo ,
  ik volg het dieet sinds 3 weken ! maar val niet af !
  moet er wel bij vertellen dat ik diabetes type 2 heb ! en dat gaat echt super knalt naar beneden ! daarom ben ik ook al blij hoor kan al veel minder spuiten maar dan ook echt veel minder ! loop ook bij een diëtiste maar daar word ik niet veel wijzer van ! ( 80 koolhydraten )
  mijn vraag is dus komt het door de insuline dat ik niet af val ? ik werd er ook dikker van de laatste tijd helemaal ! hoor graag van jullie ? bedankt vast !

  • 12 juni 2017
   reply

   Beste Corry, ben je wel in ketose? Het klinkt alsof je met 80 gram kh nog te hoog zit. Volg je de weekmenus? Het kan zeker door de inssuline komen, of hormonen. Gewoon nog ff doorgaan. Zoiezo voor je suiker! Want dat is al geweldig natuurlijk.

 • 9 mei 2017
  reply

  Kirsten

  Misschien dat ik erover heen heb gelezen , maar vanaf wanneer raak je ongeveerin ketose?

 • 4 mei 2017
  reply

  Corrie

  Hallo.

  Dit is mijn 2e keer dat ik begin aan een kha dieet. De eerste keer ging ik als een trein 30kg kwijt. Maar goed de afgelopen jaren weer in het koolhydraten rijke leven gestapt en 80% erweer bij.
  Nu weer 3 week bezig maar er zit geen gang in. Weet dus ook sinds 3 week dat mijn schildklier te langzaam werkt en slik nu 1.5 week medicatie. Tevens ook 5 week gestopt met roken.
  Mijn vraag is hebben deze 2 zaken zoveel invloed op mijnn afvallen dat er dus bijna niks afgaat.
  Ik baal wou graag bevestiging dat dit invloed heeft dan heb ik meer moed om door te gaan.

  • 18 mei 2017
   reply

   Alles kan invloed hebben op het afvalproces. Deze dingen zeker. Dan duurt het wat langer, maar uiteindelijk val je altijd af als je meer verbrand dan dat je eet. Altijd! Carlie is met een slechte trage schildklier meer dan 50 kilo afgevallen, dus als je doorzet en zoveel als kan beweegt om je niet te weinig te laten eten! Dan moet het goed komen.

 • 12 april 2017
  reply

  rose

  ik ben benieuwd waarom steeds griekse yoghurt wordt genoemd ipv kwark. Kwark heeft minder KH en meer eiwit dan gr. yoghurt. Ik zou daarom denken dat dat beter past in het plan dan yoghurt. Wie weet meer?

 • 29 maart 2017
  reply

  Ella

  Hallo,
  Ik heb een vraag. Ik drink eigenlijk geen water. Nu heb ik de zakjes van Bonito gevonden. Hierdoor drink ik wel heel veel. Ik maak van 1 zakje 3 liter ipv 1,5 liter.
  Nu lees ik hier dat je door teveel zoetstof uit ketose kunt raken of niet kunt afvallen.
  Ik ga er van uit dat er veel zoetstof in zit, het smaakt in ieder geval zoet. Is het dan wel verstandig om deze zakjes drinkpoeder te gebruiken?
  Groet, Ella

 • 1 februari 2017
  reply

  l.de.jong

  Hallo, ik ben begonnen met deze manier van eten en het bevalt goed! Bedankt voor alle info! Omdat ik parttime in de nachtdienst werk ben ik nog aan het zoeken wat de handigste manier is om steeds de omslag te maken van het dagleven naar het nachtleven. Vooral de eerste nacht is lastig omdat ik dan mijn maaltijden voor die dag heb gehad, maar vervolgens in plaats van naar bed te gaan gewoon doorga. Het betekend veel (trap-)lopen dus zonder extra maaltijd aan het begin van mijn dienst is het bijna niet haalbaar. Ik werk van 22.45 uur tot 7.00 uur. Heb je tips om de nacht goed door te komen? Aan het begin nog een ontbijt nemen? En dan tegen de ochtend ( 5 uur) een lunch? Zijn er misschien meerderen die ervaring hebben met deze manier van eten toepassen tijdens nachtdiensten? Ik hoor het graag. Gr Lineke

 • 16 januari 2017
  reply

  Renskd

  Hi!
  Allereerst ..topsite!
  Hulde voor alle energie die jullie erin steken!
  Vraagje;
  Het lukt me niet altijd het weekmenu exact te volgen. En heb soms net even niet het juiste in huis. (Eigen schuld, dikke b…, i know.
  Ik probeer dan te improviseren.
  Maar ik zou een (ongeveer? ) richtlijn voor het aantal vetten/eiwitten praktisch vinden, zonder alles op een app in te voeren. Die koolhydraten kan ik volgen, lees gewoon de etiketten.
  Ben soms bang dat ik toch teveel vetten eet bijvoorbeeld als ik een babybell en nog een pakje kaas gegeten heb. Ik heb gelezen dat je dat beter niet kunt doen, maar is er een grens?
  Las ik ergens 50 gram per dag (aan kaas) ?
  Of s morgens eieren en dan later nog eens een ei (bij gebrek aan ander tussendoortje) . Of twee keer op n dag 100 gram kwark.
  Is hier een richtlijn voor? Kan ik hierbij ook etiketten lezen, en waar let ik dan vooral op (max vet, max eiwitten)
  Bedank alvast!

 • 10 januari 2017
  reply

  fred

  ik ben al een week 4 streepjes paars in ketose maar ben niks afgevallen maar 2.5 kilo aangekomen

 • 8 december 2016
  reply

  Bea

  HELP HELP HELP
  Ik heb een probleem, ik doe bit dieet nu al een hele tijd maar ik val niets af, nu zeggen ze dat ik mij moet in lezen maar ik ben dyslecties dus dat inlezen lukt mij niet, ik neem het niet in me op leesblind noemen ze dat als ik veel moet lezen. Misschien heb ik de verhouding wel niet goed van khd,vet en eiwitten Ik heb in de groep ook al heel vaak om hulp gevraagd maar er is niemand die mij kan helpen of een duidelijke uitleg kan geven zoals een week schema of een voorbeeld week, er word iedere keer gezegd dat ik me moet inlezen. Ik heb ook al gekeken naar de week schema’s van Gobento maar die vind ik ook niet echt duidelijk zoals velen met mij dat vinden.
  Zouden jullie mij willen/kunnen helpen Alsjeblieft,
  ik wil zo graag afvallen.

   • 8 december 2016
    reply

    Bea

    Hallo Matthijs ik heb al een diëtist van GOK geraadpleegd, maar je wilt niet weten hoe duur ze zijn, maar wel lief dat je gelijk reageerde ik zit gewoon met dit grote probleem en kom er ook nooit van af Dankjewel voor de moeite
    Groetjes Bea

 • 21 november 2016
  reply

  Anka

  hallo ik heb voedsel allergieën kan ik dit dan wel doen…

 • 16 oktober 2016
  reply

  mariolanda

  waar kan je het beste mee ontbijten
  ik lust echt geen eieren

 • 17 september 2016
  reply

  Desiree

  Hoi
  Met anders kan ik morgens ontbijten en makkelijk

  Groetjes Desiree

 • 25 mei 2016
  reply

  Yvonne

  Goedemorgen al anderhalve week aan de koolhydraatarm eten. Maar ik val maar niks af. Toch hou ik me aan de 25 gr koolhydraten en ongeveer 60% vetten uit al mn voeding totaal. Zit met mn calorieën op ong 1000 1100.
  Als ik dan meer wil eten komen er ook meer vetten bij. De week menu is voor mij geen optie. Wat doe ik toch fout?

 • 26 februari 2016
  reply

  Liesbeth

  Help ik ben in de overgang en kom daarom aan denk ik……
  Ben 46 jaar 1.65 cm en weeg 62… Nog nooit zo zwaar geweest 🙁
  Let echt wel op wat ik eet maar merk dat ik snel aankom
  Ik weet dat het niet dramatisch zwaar is maar ik heb altijd rond de 55 kilo gewogen en was altijd mooi slank.
  Ik volg nu 3 dagen jullie week menu en moet zeggen het heel goed te doen!
  Ik ben van plan dit voorlopig te gaan doen en niet van jullie menu’s af te wijken.
  Gaat deze levensstijl werken als je in de overgang bent? Ik hoop het wel want anders ga ik nooit meer eten 😉
  Hebben je nog tips voor mij wat ik juist wel of juist niet moet eten/doen?!
  Ik werk in mijn eigen restaurant 6 dagen per week dus aan beweging geen gebrek

  • 5 maart 2016
   reply

   Sil

   Het verhaal hierboven zou het mijne kunnen zijn , alleen ben ik 2 jaar jonger. Altijd 55 kg gewogen en nu al 1,5 jaar 62. Kg. En ook in de overgang. Nu 2 weken bezit, een halve kg afgevallen maar wel 3 cm buik omtrek. Maar ik geef niet op!

   • 6 maart 2016
    reply

    Liesbeth

    Hoi
    Gelukkig ben ik niet de enige ☺️
    Ik ben nu bijna twee weken bezig en ga woensdag mijzelf weer wegen.
    Ben benieuwd of er iets af is…..
    Als we een kilo per maand af gaan vallen hebben we nog wel even te gaan hihi
    Maar we houden vol want 55 kilo is toch wel heel fijn

    • 10 maart 2016
     reply

     Yvonne

     Ik ben ook in de overgang en inmiddels vanaf augustus 2015 bezig met kha. Tot nu toe ben ik 19 kilo afgevallen en sta nu even stil.
     Ben aan het uitzoeken, met de tips van Gobento, waar dit aan kan liggen. Geen probleem want ik ben al heel blij met dit resultaat. Als je wat ouder wordt is het helemaal niet zo gek dat je ietsje zwaarder wordt. Als je de BMI berekent bij 1.65 en 62 kilo is dat gewoon gezond. Maak je dus niet druk en zorg ervoor dat je in ieder geval niet zwaarder wordt. Pas bij 68 kg bij een lengte van 1.65 m wordt het overgewicht.
     Wees dus niet te streng voor jezelf maar kijk wat redelijk is en binnen de gezonde grenzen.

     • 11 maart 2016
      reply

      lvliesbeth

      Nu twee weken bezig en 2.3 kwijt!
      Super blij mee, ik vind de menu’s erg fijn om te volgen en ideeën op te doen.
      Ik wil mijn levensstijl ervan maken…..
      Ik voel mij top en heb meer
      energie dan voorheen.
      Ik ben niet te streng voor mijzelf maar heb stiekum wel een streefgewicht in mijn hoofd.
      Ben er ook lekker bij gaan sporten en ook dat bevalt mij goed.
      Met groepslessen mee doen blijft het leukst ☺️

 • 23 februari 2016
  reply

  kim

  Ik sta al een paar weekjes stil.. Jammer..
  Ik denk nu juist dat ik te weinig calorien eet.. Laatst keek ik bij een van mn dag menus en die was 700..
  Maar als je dus beter geen noten kan eten waar kan ik dan de calorien uithalen?

  En ik vind het soms lastig om aan mn koolhydraten te komen. Met brocoli heb je ook maar iets van 2/3 gr khd.

  Maar er staat beter geen paprika en tomaat.. Maar zonder dat kom ik ook niet aan de koolhydraten.. Wat zou je dan moeten eten om wel aan de goede aantallen te komen..
  Toch best lastig deze levenstijl..

  Ik wil heel graag weer afvallen!

  • 23 februari 2016
   reply

   De dagmenu’s uit het weekmenu hebben allemaal andere hoeveelheid Calorieen. Hoog, laag enz.. afwisselend zodat je niet gaat stilstaan van een steeds te weinig of teveel aan KH, Cal of andere meta. Volg je de weekmenu’s dan is een ‘plateau’ door de inname van te weinig Cal niet mogelijk.

 • 24 januari 2016
  reply

  Mm

  Hoi,
  Waarom lukken de laatste 5 kilo niet zonder sporten ?
  Ik sport wel maar was gewoon benieuwd hoe dit zit !

  Groet

 • 17 januari 2016
  reply

  Mientjevk

  Mag ik wel havermouth met water hebben ,want dat zijn toch langzaam werkende koolhydraten of zie ik dat verkeerd

 • 16 januari 2016
  reply

  Melodica

  Ik volg op advies van een sportarts sinds ongeveer 13 weken een streng koolhydraatarm dieet (koolhydraten tussen de 5 en 15 gram per dag). Ik meet door middel van ketonenmeting van het bloed of ik in ketose raak. Dit is soms het geval: in die 3 maanden 2 keer een dag of 3. Ik snap hier helemaal niets van… Kan het zijn dat een lichaam niet in ketose kán raken?

 • 9 januari 2016
  reply

  mjvdelft

  Ik zou graag dit dieet willen gaan volgen , maar ik lust en eet bijna geen groente wel veel sla komkommer er tomaten. Eet ook spinazie en doperwten wortels koolrapen bruine bonen en bietjes . Mag ik dat gewoon eten of is dit niet het goede groente . Kan ik het dan doen met alle sla

 • 12 november 2015
  reply

  Mm

  Aan mijn koolhydraten hou ik me netjes maar van vet en eiwit krijg ik te weinig binnen : hoe vul ik dit aan?

 • 4 november 2015
  reply

  Sandra

  Hoi, allereerst een hele heldere site dit! Gecombineerd met de Facebookpagina ben ik al veel tips en recepten tegen gekomen. Inmiddels ook al (de eerste) 4 kilo kwijt, dus we gaan nog even door .
  Mijn vraag is, ik heb op de Facebooksite voorbij zien komen welke site jullie hanteren voor het opzoeken van de hoeveelheid koolhydraten in voedingsmiddelen (in groente, fruit, noten en de rest). Ik had hem opgeslagen maar ben hem kwijt en kan niet meer terugvinden welke site het nu was.

   • 5 november 2015
    reply

    Sandra

    Ja! Die was het. Bedankt!

   • 4 oktober 2016
    reply

    1969hester

    Is helaas offline

  • 29 mei 2017
   reply

   Nynja

   Ik zit netjes in ketose mijn stick kleurde paars achtig gelijk aan de laatste afbeelding. Ik viel de eerste week 2 kilo af en nu niks meer heel de week al. Ik heb een stres stoornis en slik medicatie wel ben ik wat centimeters kwijt. Ik vind het wel moeilijk nu om vol te houden omdat mijn vriendin wel afvalt terwijl we het zelfde eten en haar ketose stick veel lichter was

 • 26 september 2015
  reply

  Petra

  Hallo, sinds een tijdje volg ik het GOK programma, maar ik val niets af, sterker nog, ik ben aangekomen. Ik denk zelf dat ik te veel en te vet eet, maar GOK heeft daar voor mijn gevoel niet echt een handvat voor. Van iemand op het forum kreeg ik de tip om eens bij jullie te kijken en ik zie eigenlijk meteen al de antwoorden op mijn vragen. Gewelidig! Ik ga absoluut jullie weekmenu’s volgen. Toch vraag ik me ook nu iets af: op deze pagina met tips wanneer het afvallen niet lukt, noemen jullie een aantal producten dat je beter kan vermijden als je slecht afvallt. Dat klinkt allemaal heel logisch, maarrrr, hoe pas ik dat het beste in julliie menu’s in? Ik zie toch wel steeds Griekse yoghurt en kaas e.d. langskomen. Verder neem ik dagelijks visolie en een lepel lijnzaadolie bij mijn menu’s. Geeft dat een tehoge dosis vet en moet ik dat compenseren in de rest van mijn eten, of juichen jullie dit juist toe? Groetjes, Petra

   • 7 oktober 2015
    reply

    Petra

    Dank voor je reactie Matthijs! Ik heb vorige week inderdaad weekmenu 1 gevolgd en met succes: -2,1!!! Ik ben vast van plan de menu’s te blijven volgen en de tijd zal dan inderdaad wel leren of het proces beïnvloed wordt door bepaalde voedingsmiddelen. Vooralsnog ben ik tevreden!!!

 • 19 september 2015
  reply

  natasja

  Hoi hoi ,

  Wat kan ik eten ipv griekse yoghurt ?
  Eet hier iedere dag wel een een bakje van met vruchtjes uit blik verder eet ik weinig koolhydraten .

  Groetjes Natasja .

POST A COMMENT