• No products in the cart.

Blog

Andijvie quiche

Andijviequiche

Andijvie quiche uit de oven.


Andijvie quiche uit de oven

Een lekkere quiche uit de oven van andijvie en  eieren. Dit is de enige manier dat ik andijvie door de keel van mijn partner krijg, hij gruwelt van gekookte andijvie maar op deze manier vindt hij het heerlijk.

Ingrediënten per persoon

    • 125 gram gesneden andijvie 1,5 khd – 21,3 kcal – 1,6 eiw – 0,5 vet
    • 150 gram gekruid rundergehakt 1,5 khd – 345 kcal – 30,0 eiw – 24,0 vet
    • kwart bakje spekjes (25gram optioneel) 0,1khd – 75 kcal – 3,0 eiw – 5,0 vet
    • klont roomboter 0,1 khd – 74,5 kcal – 0,1 eiw – 8,2 vet
    • 125 ml crème fraîche 2,75 khd – 418,8 kcal – 2,8 eiw – 43,8 vet
    • 1 teentje knoflook, geperst 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
    • 1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
    • 50 gram geraspte belegen kaas 0,0 khd – 187,5 kcal – 9,7 eiw – 15,0 vet
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • peper
  • nootmuskaat

Totaal: 7,5 khd – 1205 kcal – 54,7 eiw – 102,3 vet (Incl spekjes)

Bereiden

Zet de oven alvast op 210 graden voor straks, mag van onder en boven verwarmen, niet op hete lucht stand.

In de koekenpan begin je de spekjes uit te bakken, als ze klaar zijn haal je ze er uit en bewaar je ze in een bakje voor straks. Doe bij het spekvet nog wat roomboter en rul het gehakt waar de Italiaanse kruiden ook door heen kunnen. Als de gehakt gaar is voeg je rustig al door elkaar scheppend de andijvie toe zodat het slinkt. Indien nodig een eetlepel water toevoegen en laten stomen met een deksel erop zodat het gaar kan worden. Niet te veel water. Als het gaar is, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen.

In een grote kom kluts je de eieren los samen met de crème fraîche en vervolgens de kaas, peper, knoflook, nootmuskaat en overige ingrediënten erdoor. Als de andijvie met het gehakt een beetje afgekoeld is, kan het samen met de spekjes in een ingevette ovenschaal. Let op dat er niet te veel vocht uit de andijvie mee komt in de bak. Giet het eimengsel er nu overheen en het is klaar voor de oven.

Als het gemengd is kan het in een ovenschaal 40 minuutjes de oven in tot de andijvie quiche goudbruin is.

Weekmenu 2.
Weekmenu 5.

COMMENTS

  • 25 april 2021
    reply

    Desi

    We vonden het lekker, maar wel heeel zout. Slecht voor je nieren en hart en vaten. Spekjes maken het zout.

  • 26 mei 2020
    reply

    Bianca

    Wow.. Mijn macros knalde flink omhoog. Ik neem ipv de hele ovenschotel maar de helft.

  • 22 april 2020
    reply

    Richelle

    Zojuist gemaakt voor vanavond, gaan hier voor twee personen twee keer van eten. Schrok een beetje van het aantal kcal, maar zal er machtig zijn waardoor je de hoeveelheid van de schoten door 4e kunt delen.

    Kijk nu al uit naar vanavond:-)

  • 16 januari 2019
    reply

    Anneke

    Kan ik ook spinazie gebruiken inplaatsvan Andyvie?

  • 1 augustus 2018
    reply

    Monique Kompier

    Ik ben pas anderhalve week bezig, dus nog erg aan het zoeken. Ik heb erg veel houvast aan uw recepten! Het klinkt en smaakt allemaal héérlijk, bedankt. Ik heb het recept iets aangepast voor 2 personen; 300 gram andijvie, 300 gram gehakt, 100 gram champignons, 75 gram spekjes, 3 eieren, 125 gram creme fraiche, 50 gram ricotta, 100 gram geraspte kaas, knoflook, Provençaalse kruiden, peper. Het staat nu op 190° in de heteluchtoven…. Ik ben heel benieuwd! Wij houden namelijk helemaal niet van andijvie

  • 6 juni 2018
    reply

    Jeannete

    Dit is werkelijk een top recept. Ik heb het zonder stekkies gedaan en het gehakt gewoon in eigen ver lekker doorgebakken. Hoeveelheid crème fraiche gehalveerd…
    gaan dit zeker aan onze komende gasten serveren!

    • 7 februari 2019
      reply

      A

      Voor hoeveel personen is dit?

  • 6 juni 2018
    reply

    Elja

    Ben nu 1,5 week bezig met het programma en ik vind bijna alle recepten heerlijk.
    Vandaag de andijvie gemaakt, erg lekker! Van mij had er iets meer andijvie in gemogen, is het een probleem om meer groente te eten?

  • 19 januari 2018
    reply

    Aicha

    Help. Ben nu ermee bezig maar heb geen creme fraiche!! Wat nu?

  • 18 januari 2018
    reply

    Rebecca

    Het was heeeeeerlijk. Bedankt voor de heerlijke recepten

  • 14 december 2017
    reply

    Miranda

    Hoelang zou je deze schotel in de airfryer xl moeten doen en hoeveel graden?

    • 6 mei 2019
      reply

      Gerrie

      Je neemt altijd de helft van de tijd dat het in de oven moet plus 10%

  • 4 november 2017
    reply

    Mar

    Heeeeeeeeerlijk!!!!!! Dit ga ik vaker maken, en ook eens andere producten proberen.
    Maar deze is echt voor herhaling vatbaar

  • 4 oktober 2017
    reply

    Evelyn

    Gemaakt met een kleine aanpassing geen creme fraishe in huis daar voor in plaats 100 gram roomkaas met knoflook en kruiden en scheutje slagroom .heerlijk heerlijk en voor herhaling vatbaar

    Bedankt voor het recept

  • 20 september 2017
    reply

    Jos

    Heerlijk recept. Roeren jullie het andijvie-mengsel en het ei-mengsel ook nog door elkaar of laten jullie het ei-mengsel bovenop het andijvie-mengsel liggen?

    • 21 september 2017
      reply

      Een beetje door elkaar, ik giet het erover en schuif met een vork het een beetje erdoorheen.

  • 13 september 2017
    reply

    Ik heb dit recept vanavond gemaakt, maar dan met prei omdat ik niet van andijvie hou. Ik moet zeggen het was verrukkelijk.

    • 7 mei 2019
      reply

      Saskia Pieters

      Als ik een extra portie maak, is dit dan ook in te vriezen?

  • 12 september 2017
    reply

    Ella

    125gr andijvie maar?? Dat is niet echt veel toch? Dan is het meer gehakt dan andijvie, want daar moet je 150 gram van nemen. klopt dit wel?

    • 7 februari 2018
      reply

      Sandra

      Ik denk dat het komt omdat in gehakt geen tot nauwelijks khd zitten en in andijvie flink wat meer

  • 1 augustus 2017
    reply

    jacq

    Verrukkelijk recept !! Ik voeg zelf nog wat tomaten toe, om de vingers bij op te eten.

  • 26 juli 2017
    reply

    Miranda

    Het was heerlijk en ruim voldoende.
    Maar voor tijdwinst heb ik de schaal en 8 tal minuten in de magnetron gedaan terwijl de oven opwarmde en toen 28 min in de oven.

  • 11 juli 2017
    reply

    jolanda de Leeuw

    Heeeerlijk recept. Maak het regelmatig. De hele familie is er gek op

  • 28 april 2017
    reply

    Lisette

    Ook heerlijk met spaghetti van courget. Ik gebruik 1 courget pp.
    Paar minuutjes blancheren moet beetgaar blijven.
    Hoeft dan niet in oven

  • 1 februari 2017
    reply

    annet

    Ik maak dit regelmatig en het is steeds weer een lekkernij.
    Deze keer champignons erdoor gedaan die ik over had. Was ook erg lekker

  • 4 december 2016
    reply

    Esh

    Als je vast veel voorbereidingen wilt doen, kun je dan alles al kant en klaar in ovenschaal doen en die bv een uurtje of twee laten staan voor het de oven in gaat? Of beter helemaal klaarmaken en even opwarmen?

    • 4 december 2016
      reply

      Ik denk beide. Het eerste is handiger. Als het langer is zou ik voor het tweede kiezen.

  • 30 november 2016
    reply

    Nita

    En als dan blijkt dat je geen eieren meer in huis hebt , dan maar alles bij elkaar gooien in een pan …crème fraiche erdoor en hoppa heerlijk maaltje

  • 21 november 2016
    reply

    Mylene

    Smaak heerlijk. Veel vetten. Heb 2 eieren gedaan en de helft gegeten. Alleen valt t n beetje uit elkaar. 100 gram creme fraiche gebruikt.

  • 8 juli 2016
    reply

    Wat bedoeld U eigenlijk met gekruid gehakt? Alleen sausijsjes zijn gekruid.

    • 8 juli 2016
      reply

      Peper en zout minimaal maar lekkerder is met wat knoflookpoeder, uienpoeder, komijnzaadpoeder etc 😉

  • 12 april 2016
    reply

    MARIAN

    Dit was heerlijk. Spekjes van de Vegetarische Slager, helaas had AH geen gehakt van de Vegetarische Slager maar ik had nog wat champignons dus die er maar doorheen gedaan.

  • 21 maart 2016
    reply

    Karin

    Heb het gerecht voor 3 personen gemaakt (1 volwassene / 2 kids). Als je alle ingredienten keer 3 doet vond ik het wel heel veel creme fraiche en vlees ten opzichte van de Andijvie. Dus heb ik de hoeveelheden wat aangepast: 450gr Andijvie, 300gr gehakt, 250gr spekjes en 250ml Creme Fraiche. Alsnog wel een beetje machtig maar, smaakte heerlijk! Ook voor de kinderen helemaal goed!

  • 9 maart 2016
    reply

    Amanda

    Kan ik die ook invriezen?

  • 3 februari 2016
    reply

    Ka ik creme fraise vervangen door pascarpone? Heb geen creme fraise in huis?

    • 3 februari 2016
      reply

      Weet niet of dat lekker is… van mij mag het. Als het lekker is of accepetabel smaakt, meld het dan even hier. 😀

  • 21 januari 2016
    reply

    inge

    Super recept! Zelfs mijn zoon die argwaan heeft bij alles wat groen is heeft zijn bord leeggegeten. Thnx

  • 20 januari 2016
    reply

    Manuela

    Wanneer moet de knoflook erdoor? Zie niks over de knoflook alleen als ingrediënt

    • 21 januari 2016
      reply

      Je hebt gelijk. Dank voor het opmerken! Ik ga het zo toevoegen in het recept, kan gewoon bij het toevoegen van alle ingrediënten in de ovenschaal.

  • 8 december 2015
    reply

    Marianne

    Haha heb ook lopen zoeken naar de knoflook, later nog even gebakken en Door andijviemengsel geroerd voor ik het in de ovenschaal deed. Staat nu in de oven, hoop dat het lekker is 😉

  • 26 november 2015
    reply

    Astrid

    helaas staat mijn knoflook gesneden en wel op het aanrecht, de rest staat al in de oven hahaha, de knoflook wordt verder in het recept niet meer genoemd 😉
    Maar zonder zal het vast ook wel smaken 🙂

  • 7 oktober 2015
    reply

    Tammo

    Als variant: bruchetto ipv italiaanse kruiden, en blokjes ham ipv spek. Uiteraard hoefd ham niet uitgebakken te worden. Verder heb ik er nog enige snoeptomaatjes in schijfjes door het geheel geschept.

  • 22 september 2015
    reply

    sandra

    Hoe lang moet de andijvie koken. Kun je de quiche een dag van te voren klaarmaken of is dat niet lekker

  • 15 september 2015
    reply

    Sandra

    Hoi hoi,

    Gisteravond het groentemengsel gemaakt en in een zeef in de koelkast bewaard zodat het goed kon uitlekken. Vanavond het eimengsel erdoor geroerd en 25 min. In de airfryer op 190C. Het was zaaaaalig!

    • 22 september 2015
      reply

      sandra

      Moet je de andijvie eerst voorgekookt of niet. Zo ja hoe lang ?

      • 22 september 2015
        reply

        Hoi Sandra, zeker niet! Andijvie smaakt het best in dit gerecht, maar ook in andere gerechten als je het niet te gaar maakt. Als het te gaar is wordt het erg slap en krijgt het een zure, bittere smaak.

        Je hoeft het dus niet voor te koken. Je kunt het van te voren klaarmaken, doen wij niet maar we houden vaak wat over dat Ineke dan weer de dag erna als lunch gebruikt.

        • 22 september 2015
          reply

          sandra

          Dank je we matthijsl voor de snelle reactie .

      • 10 november 2015
        reply

        Carola

        Ik heb de andijvie rauw in de ovenschaal gedaan. Je moet dan wel een grote ovenschaal nemen. Zo ben je nog sneller klaar.

  • 9 september 2015
    reply

    monique

    Hoi. Voor minder calorieën. . Crème fraiche licht, bacon reepjes ipv spekjes en slankie geraspte kaas gebruiken. 😉

    • 4 januari 2016
      reply

      Ans

      je kan ook zalm doen of kipreepjes! met bv verse spinazie of broccoli

  • 3 september 2015
    reply

    Marieke

    Heerlijk gerecht, waarvoor dank!
    Kan prima in de hetelucht oven, inderdaad op 200 graden.

    Kan ik de andijvie ook vervangen door prei?
    En kan ik het mijn kinderen ook gewoon laten eten, of is dat te vet?

    Groet, Marieke

    • 4 september 2015
      reply

      Dat kan vast maar geen idee hoe het smaakt. Let op dat prei hoger in koolhydraten is dus even uitrekenen. We zijn benieuwd hoe het smaakt.

  • 25 augustus 2015
    reply

    Yvonne

    Wel heel erg veel kcal voor 1 maaltijd lijkt mij.

  • 24 juli 2015
    reply

    Petra

    Met mijn heteluchtoven heb ik de temp. op 200 gezet. Na een half uur heb ik een los velletje
    aluminiumfolie boven op gelegd, vervolgens 5 minuten korter en zit nu lekker te smullen.

  • 15 juli 2015
    reply

    lida

    hallo ik heb een magnetron oven. ik gebruik veel de oven maar altijd op de hete lucht oven stand betekend dat dat ik dit niet kan maken ? kan de oven niet anders zetten wel als magnetron . gaat over de andijvie quiche

    • 15 juli 2015
      reply

      lida

      heb het gewoon gedaan had hem misschien iets eerder er uit moeten halen was nu erg donker maar is prima te eten

      • 15 juli 2015
        reply

        Fijn dat het gelukt is 😀 Bij een heteluchtoven heb je sneller dat het oppervlakte hard gaat en de warmte niet echt tot de kern van het gerecht komt, daarom adviseren we vaak om de oven op de gewone stand te zetten. Maar het kan ook gewoon goed gaan.

      • 21 juni 2017
        reply

        Trienke Agema

        Het is ook handig om er eerst een stukje aluminiumfolie
        over de schaal te leggen. Dan wordt de bovenkant niet snel te bruin. Dan haal je het 10 minuten voor het gerecht klaar is de folie er weer af voor een krokant korstje. De tijd moet dan nog steeds aangepast worden.

  • 21 mei 2015
    reply

    nanda

    ik heb alleen een hete lucht oven, wat nu ?

    • 21 mei 2015
      reply

      Tja, ik zou het gewoon proberen, en als het lukt hier vertellen 😉

    • 22 juli 2016
      reply

      Tonny

      Algemene tip: een heteluchtoven altijd 10% lager zetten. Dus 210 graden in een gewone oven wordt dan zo’ n 190 graden voor een heteluchtoven.

  • 22 april 2015
    reply

    Annegreet

    Het was heerlijk en erg makkelijk om te maken. Bedankt!

    • 6 augustus 2017
      reply

      Janny

      Echt een heerlijk gerecht! Heb er minder spekjes en crème fraiche in gedaan. Iedereen smulde hier!

  • 3 april 2015
    reply

    dieteke

    Een ei lijkt me zo weinig vandaar

    • 5 april 2015
      reply

      De ingrediënten zijn per persoon. Dat rekent handiger. Als jij er twee eieren per persoon in wilt doen dan is dat prima, als je dat gedaan hebt en het smaakt goed laat het dan even weten, dan voegen we het als tip toe. Bij ons smaakte het overigens prima met 1 ei per persoon.

  • 3 april 2015
    reply

    dieteke

    Hieveel eieren?

    • 3 april 2015
      reply

      Staat er gewoon bij, graag gedaan 😉

      • 11 januari 2017
        reply

        Inge

        Ei staat niet bij de ingrediënten genoemd, vandaar de verwarring, denk ik?

  • 11 februari 2015
    reply

    joke

    En wanneer moet nou de spek erbij??

    • 11 februari 2015
      reply

      Goed punt, dat kan er in voordat je het ei er over giet. Ik ga het aanpassen, dank voor jouw opmerkelijkheid.

  • 6 november 2014
    reply

    Anita

    Hoi ,ben bezig met het bereiden van dit gerecht maar in beschrijving staat eieren en bij benodigtheden staat 1 ei. Klopt dit?

    • 2 februari 2016
      reply

      Geke

      Het is 1 ei per persoon,

      Dus als je voor meer personen maakt, moet je meer ingrediënten nemen.

      • 29 januari 2018
        reply

        Birgit

        Kloppen jullie waardes wel? Dit lijkt me behoorlijk hoog voor 1 persoon

      • 18 juli 2018
        reply

        Ineke

        Dit recept is wel lekker met de helft van de spekjes.
        Foei het was veel te zout.

    • 19 februari 2018
      reply

      Marja

      Heerlijk!!!!
      Ik heb hem wel aangepast met het volgende(4 pers.)
      150gr Roguefort en 150 gr Emmentaler ipv de belegen kaas.
      2 bakjes spekjes en 250 gr gehakt, 3 eieren en 200 gr creme fraiche.
      4 ons andijvie
      Met alu. folie afdekken de 1ste 20 minuten en de laatse 20 min. zonder folie.
      200 graden in een combi magnetron.
      Een frisse salade erbij en we hebben gesmuld

      • 24 april 2018
        reply

        Marjolein

        Hallo Marja,
        Ik ga dit recept morgen maken, de Emmentaler heb jij die in blokjes of geraspt toegevoegd?
        Hij recept zoals jij hebt gemaakt lijkt me heerlijk!

      • 24 april 2018
        reply

        cobie

        deze ga ik ook proberen…heerlijk met roquefort …een pittig kaasje is altijd lekkerder..

POST A COMMENT