Avocadodip met komkommer en gerookte kip
28 Comments
Avocadodip met komkommer en gerookte kip
Avocadodip en kip gaan altijd heel goed samen. Een heerlijk ontbijtje. Een avocadodip is niet heel snel klaar te maken dus als je in de morgen vroeg weg gaat kan je het beter de avond ervoor maken.
Ingrediënten voor de avocadodip
- ½ avocado 1,6 khd – 179 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet
- 2 theelepels citroensap 0,2 khd – 2,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- 2 snufjes uienpoeder
- snufje knoflookpoeder
- 1 lepel crème fraîche 0,33 khd – 50 kcal – 0,3 eiw – 5,3 vet
- peper en zout
Overige ingrediënten
- 3 plakken gerookte kip (± 50 gram) 0,5 khd – 57 kcal – 9,5 eiw – 2,5 vet
- ½ komkommer (± 200 gram) 2,6 khd – 26 kcal – 1,4 eiw – 0,8 vet
Totaal: 5,2 khd – 316 kcal – 12,9 eiw – 26,2 vet
Bereiden
Het is handig voor een avocadodip om rijpe avocado’s te gebruiken. Tegenwoordig kan je ze eetrijp kopen in de supermarkt. Meng alles van de dip door elkaar tot een egaal geheel. Snij de komkommer in plakjes en eet smakelijk!
Smeer het op het midden van een plakje kipfilet en rol die op. Ook lekker. Heb je geen van beide in huis, dan kan je ‘t ook nog in een tomaatje stoppen.
Kies hier je tussendoortje.