• No products in the cart.

Blog

Beenham met broccoli

Beenham met broccoli

Beenham met broccoli

Zo’n beenhammetje van het bot is misschien iets lastig te vinden. Soms bij de Appie, gemarineerd en al, maar zeker bij de betere slager. Een man wordt hier sowieso erg blij van, de mijne althans. (De gemiddelde vent dan hè, uitzondering bevestigt de regel!) Eet je halal dan kan je het vervangen voor een kipfilet. Voor alle mensen in de ramadan lijkt me dit sowieso een zware tijd voor het dieet, zet hem op en hou het vol tot de 29ste! Het moet kunnen. Ik gebruik wel vaker varkensvlees, dit kan je bijna altijd voor kipfilet vervangen, omdat de kruiden of de marinade er prima bij past.

Ingrediënten

  • 1 beenhammetje (of kipfilet) 3,3 khd – 243 kcal – 44 eiw – 6,0 vet
  • 250 gram broccoli 2,0 khd – 68 kcal – 7,3 eiw – 1,8 vet

Ingrediënten marinade

  • 2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
  • 2 theelepels grove mosterd of gemalen mosterdzaad 0,3 khd – 13 kcal – 0,6 eiw – 1,0 vet
  • 1 theelepel citroensap 0,1 khd – 1,4 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel grove peper

Totaal: 5,7 khd – 485 kcal – 51,9 eiw – 27,0 vet

Bereiden

Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar, smeer het vervolgens op de hammetjes. Je kan het een tijdje in de koelkast laten liggen onder een stukje huishoud folie, geen geduld, meteen de oven op 175 graden en het hammetje in een ovenschaal met de resten marinade er overgegoten. Oven gewoon op verwarmen van onder, zeker niet op hete lucht.

Giet het vet af en toe in de oven over het hammetje of dek het af met een stukje aluminium folie na een minuut of 20, dit is tegen uitdrogen, pas na 20 minuten zodat er wel een lekker korstje op komt. Het hammetje moet ongeveer een uur in de oven blijven.

In de tussentijd kan je de broccoli schoonmaken in klaarzetten, 10 minuten voor de beenham klaar is zet je de broccoli op. Het is klaar als een mes er makkelijk ingaan, het is te gaar als het niet meer mooi groen is, hoe het dus in de gaten. Een stoompan werkt erg goed met broccoli.

Weekmenu 5.