• No products in the cart.

Blog

Biefstuksalade

Biefstuksalade met gorgonzola 

Deze salade is bij de mannen vaak favoriet. Zo ook in ons huis. Voor mijn partner is deze eetwijze sowieso een feest: veel vlees! Lekkere salade en ook lekker om mee te nemen naar het werk in de bentobox.

Ingrediënten

  • 100 gram sla 1,2 khd – 16 kcal – 1,3 eiw – 0,3 vet
  • 1 biefstukje (met peper en zout gekruid) 0,0 khd – 162 kcal – 34,4 eiw – 2,7 vet
  • 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,4 vet
  • half (rood) uitje, dun gesneden (te scherp? even in water laten liggen) 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • beetje gorgonzola of andere kaas (geiten/feta/naar eigen smaak) 0,0 khd – 89,8 kcal – 4,9 eiw – 7,8 vet
  • boter of ghee voor de biefstuk

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
  • 1 theelepel witte azijn
  • 2 theelepels mosterd (grove Zaanse) 0,3 khd – 13 kcal – 0,6 eiw – 1,0 vet
  • 2 snufjes uienpoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje zout
  • grove peper

Totaal: 5,6 khd – 464,3 kcal – 42,0 eiw – 30,4 vet

Bereiden

Appeltje eitje deze salade. De dressing spreek voor zich. Gewoon alles bij elkaar en goed roeren. Omdat er wat zout in de dressing zit, niet door de salade mengen als je het eerder klaar maakt. Mijn partner krijgt het altijd mee in een los bakje. Biefstuk bakken is best lastig zegt men, maar eigenlijk ligt het meestal aan de kwaliteit van het vlees. In de supermarkt heb je kiloknallers en die zijn per definitie taai. Als je kan ga dan naar de gewone slager, die hebben vaak betere spullen. Ik heb het geluk met een landwinkeltje hier in de buurt die z’n eigen vlees leverancier heeft. (Gaat vooral naar restaurants.)

Boter in een niet te grote koekenpan, goed heet laten worden standje net niet verbranden, biefstuk er in en 1 minuut dicht laten schroeien, gas wat lager en tegelijkertijd omdraaien, nog 1 à 2 minuten bakken. Als een biefstuk 2 centimeter dik is zijn dit wel de juiste tijden, is het dikker dan kan het wat langer. Laat de biefstuk afkoelen. Als deze hanteerbaar is kan je het in dunne reepjes snijden.

Sla, uitjes en tomaat gemengd op het bord of in de bentobox, daarboven op de gorgonzola en de reepjes biefstuk, klaar is Kees.

Tussendoortjes kies je hier en terug naar het weekmenu ga je hier.