Bloemkool tabouleh
Bloemkool tabouleh met kip
Geweldig zomers gerecht. Voor ongeveer 4 personen. Ik maak deze salade ook wel eens bij een barbecue zonder de kip. Een lekkere frisse salade met een bite. Dit keer dus voor 4 personen, let dus op de hoeveelheden als je alleen bent. Met dit gerecht krijg je een beetje het idee dat je quinoa of couscous eet, heel apart. Het recept voor de kipfilet gebruiken we uit een eerder recept. Je kan, als je wilt, ook kant en klare gerookte kip gebruiken.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 bloemkool (150 gram p.p.) 4,4 khd – 38 kcal – 2,9 eiw – 0,3 vet
- 1 eetlepel citroensap 0,5 khd – 7 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 4 lente-uitjes 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
- half rood (gedroogd) pepertje
- 10 snoeptomaatjes 0,7 khd – 5,3 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
- paar takjes munt
- paar takjes peterselie
- zout
- ¼ courgette 1,0 khd – 5,8 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
- 1 eetlepel pijnboompitjes 0,7 khd – 30,6 kcal – 1,2 eiw – 2,5 vet
- 1 kipfilet zo klaargemaakt 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
Totaal per persoon: 9,0 khd – 237 kcal – 34,6 eiw – 5,3 vet
Bereiden
Begin met het snijden van de courgette in kleine blokjes en bak ze gaar maar niet te gaar, mag nog wel een beetje bite hebben. Tegelijkertijd kan je de pijnboompitjes roosteren. Als het klaar is laat je het afkoelen en ga je verder met de bloemkool.
Snij de bloemkool in grove stukken en was deze, als ze schoon zijn hak je de stukken bloemkool in een keukenmachine tot grove korrels. Hak het niet te lang, want dan krijg je een bloemkoolcrème. Het moet echt een korrel behouden. Doe de bloemkool in een kom en voeg de citroen toe.
Hak vervolgens de peper fijn en snij de lente-uitjes in ringen, voeg dit bij de bloemkool. Snij de peterselie en de munt fijn en meng dit door de de bloemkool. De tomaatjes mogen door de helft en ook in de bak. Nu kunnen de afgekoelde courgette en de pijnboompitten door de tabouleh gemengd worden. Breng de tabouleh op smaak met wat zout. Leg de kip bovenop de tabouleh bij het serveren. Klaar!
Klik hier voor tussendoortjes.
Edith
Is de ene kipfilet voor 4 personen of 1 kipfilet per persoon?
Jenny Lucas-van Den Berg
kan je dit gerecht ook invriezen
ineke
Geen idee, ik heb het nog nooit geprobeerd.
Anneke
Oeps heb niet gelezen dat het voor 4 was…nou ja wel genoten!
Petra
Yep! Favoriet!!
Heb er van genoten, super lekker.
Heb i.p.v. bloemkoolrijst broccolirijst genomen (had ik nog staan) en klein beetje chilipeper flakes. Precies goed. Vond hem niet droog. Munt maakt het fris. Lekkere smaakcombinatie.
Corrie
Hij was heerlijk. Wanneer gebruik je Cocosolie en wanneer olijfolie? Is daar een voorschrift voor?
Matthijs de Leeuw
Niet dat we weten. Olijfolie heeft wel een specifieke smaak die soms goed past en soms niet. voor Kokosolie geld hetzelfde.
Irene
Hij is heerlijk maar wel erg pittig… kreeg gelijjk spijt van pepertje erin te stoppen..
Mirella
Hoi. Ik eet als enige in de familie kha. Kan ik dit recept ook invriezen?
Sylvia
Je kan ook bij Albert heijn bloemkool rijst kopen 1.99 voor vier ons gewone in de vers baking van de groenten
Charlotte
Kan je de bloemkool ook raspen als je geen keukenmachine hebt?
Of is het dan te grof?
matthijs
Dat moet goed gaan! Gewoon doen.
Karin
Ik heb de uitjes met de bloemkool een minuutje geroerbakt en daarna met veel citroensap en een heel klein beetje water 5 minuutjes gesmoord (deksel op de pan).
De vorige keer dat ik dit recept maakte vond ik het ontzettend droog.
Ook gebruik ik op 1 bloemkool, 1 hele courgette, 250gr gerookte kip, 15 tomaatjes en 2 eetlepels pijnboompitten. Dat maakt het allemaal net iets smakkelijker en minder droog.
Sandra
Hij was heerlijk!!