Bloemkoolburrito met guacamole
Bloemkoolburrito met guacamole
Eén van mijn favoriete gerechten zijn burrito’s. Helaas niet zo koolhydraatarm dus ging ik op zoek naar een geschikte versie. De bereiding lijkt enigszins op de bloemkoolpizza. Een leuk en lekker gerecht voor in het weekend omdat het even wat meer tijd kost, maar het is zeker de moeite waard! Dit recept is voor twee personen. De kummel- of karwijzaadjes in de burrito’s zijn een klein verrassinkje: een anijsachtig zaadje met grote smaak 🙂
Ingrediënten burrito’s
- 350 gram bloemkool 10,2 khd – 87,5 kcal – 6,7 eiw – 0,7 vet
- 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
- 1 theelepel kummel- of karwijzaad
Ingrediënten vulling
- 2 kipfilets 0,0 khd – 330 kcal – 69,9 eiw – 5,4 vet
- 1 gele paprika 5,5 khd – 35 kcal – 1,0 eiw – 0,3 vet
- 2 preien 9,5 khd – 72,5 kcal – 3,5 eiw – 0,8 vet
- eventueel wat babymais uit blik (alleen als het in je dagtotaal past, ongeveer 4 kh per 100 gram)
- 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
Ingrediënten voor de guacamole
- 1 avocado 2,7 khd – 298,5 kcal – 2,9 eiw – 29,3 vet
- 1 eetlepel mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,2 eiw – 12 vet
- 1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18,3 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
- wat chilivlokken
Totaal per persoon = 14,2 khd – 595,9 kcal – 53,4 eiw – 33,8 vet
Bereiden
Begin met het maken van de burrito’s. Maal hiervoor de bloemkool fijn in de keukenmachine, doe het in een magnetronbakje met het deksel er half op en stoom in 4 minuten gaar op 700 watt. Knijp het kruim uit in een schone theedoek (pas op, heet!!) Meng het vervolgens met de eieren, karwijzaad, zout en peper en vorm er twee cirkels van op bakpapier op de bakplaat. Bak deze 20 minuten op 170 graden, draai ze voorzichtig om en bak nog 10 minuutjes.
Maak ondertussen de vulling door de kip in blokjes te snijden en te mengen met de kruiden. Bak ze in wat olie aan en doe dan de prei en paprika erbij en bak gaar. Daarna eventueel wat babymais meewarmen.
Snij de avocado door en schep het vruchtvlees er uit, prak met een vork samen met de mayonaise, kwark, zout en peper en chilivlokken.
Leg de burrito’s op een bord, schep de vulling er op en klap dicht. Lepel daar de guacamole over met eventueel wat kaas en klaar!
mariska
kan je de burrito ook invriezen? en hoe lang kan je ze bewaren in de koelkast?
ineke
Ik denk dat je hem kunt invriezen, heb het nog nooit geprobeerd. Bewaren kun je klaargemaakte groenten/voedsel vaak 2 dagen in de koelkast. En daarna kun je ruiken en kijken of het nog goed is.
Marcelle
Erg lekker!!
Menekse
Heerlijk was het !!
Nita
Was vergeten de bloemkool in de magnetron te gooien en uit te wringen, maar ondanks dat werden het prima wraps, de bloemkool gemalen en met het ei en karweizaad en peper en zout vermengd werden prima wraps, ik had verwacht dat het een natte kledder zou worden maar dat was het gelukkig niet.
Anne
Echt heerlijk recept. Vooral de karwijzaad is heel verrassend in de wraps. Voor herhaling vatbaar.
liesbeth
kun je ze ook in de pan bakken
Brenda
Oh dit ziet er vet lekker uit zeg!
Voor hoeveel personen is dit recept?
Ik weet dat ze normaal gesproken voor 1 persoon zijn, maar dat lijkt me
nu zoveel….
Groetjes Brenda
Gwen
Ik heb geen magnetron hoe kan ik dan het beste de bloemkool stomen?
matthijs
Je zou een stoompan kunnen proberen, of iets bouwen met een vergiet en een hoge pan waar een laagje water in zit dat de inhoud van het vergiet niet raakt. Uiteraard die constructie zo goed mogelijk afsluiten met een deksel voor zo ver dat gaat.
imri
Het was heerlijk, leuk recept en kost wel veel tijd om het te maken, dus echt iets voor het weekend!
Ik heb van de burrito’s de dubbele hoeveelheid gebakken en bewaar deze voor één van de komende dagen om dan te combineren met iets anders.
Dan kunnnen ze even kort in de oven en ben ik snel klaar.
Imri
sonja rondberg
Wat is cuacamole ?
Corien
Een Mexicaanse dipsaus