• No products in the cart.

Blog

Bloemkoolburrito's

Bloemkoolburrito met guacamole

Bloemkoolburrito met guacamole

Bloemkoolburrito's

Bloemkoolburrito

Eén van mijn favoriete gerechten zijn burrito’s. Helaas niet zo koolhydraatarm dus ging ik op zoek naar een geschikte versie. De bereiding lijkt enigszins op de bloemkoolpizza. Een leuk en lekker gerecht voor in het weekend omdat het even wat meer tijd kost, maar het is zeker de moeite waard! Dit recept is voor twee personen. De kummel- of karwijzaadjes in de burrito’s zijn een klein verrassinkje: een anijsachtig zaadje met grote smaak 🙂

Ingrediënten burrito’s

  • 350 gram bloemkool 10,2 khd – 87,5 kcal – 6,7 eiw – 0,7 vet
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • 1 theelepel kummel- of karwijzaad

Ingrediënten vulling

  • 2 kipfilets 0,0 khd – 330 kcal – 69,9 eiw – 5,4 vet
  • 1 gele paprika 5,5 khd – 35 kcal – 1,0 eiw – 0,3 vet
  • 2 preien 9,5 khd – 72,5 kcal – 3,5 eiw – 0,8 vet
  • eventueel wat babymais uit blik (alleen als het in je dagtotaal past, ongeveer 4 kh per 100 gram)
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden

Ingrediënten voor de guacamole

  • 1 avocado 2,7 khd – 298,5 kcal – 2,9 eiw – 29,3 vet
  • 1 eetlepel mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,2 eiw – 12 vet
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt 0,5 khd – 18,3 kcal – 0,7 eiw – 1,6 vet
  • wat chilivlokken

Totaal per persoon = 14,2 khd – 595,9 kcal – 53,4 eiw – 33,8 vet

Bereiden

Begin met het maken van de  burrito’s. Maal hiervoor de bloemkool fijn in de keukenmachine, doe het in een magnetronbakje met het deksel er half op en stoom in 4 minuten gaar op 700 watt. Knijp het kruim uit in een schone theedoek (pas op, heet!!) Meng het vervolgens met de eieren, karwijzaad, zout en peper en vorm er twee cirkels van op bakpapier op de bakplaat. Bak deze 20 minuten op 170 graden, draai ze voorzichtig om en bak nog 10 minuutjes.

Maak ondertussen de vulling door de kip in blokjes te snijden en te mengen met de kruiden. Bak ze in wat olie aan en doe dan de prei en paprika erbij en bak gaar. Daarna eventueel wat babymais meewarmen.

Snij de avocado door en schep het vruchtvlees er uit, prak met een vork samen met de mayonaise, kwark, zout en peper en chilivlokken.

Leg de burrito’s op een bord, schep de vulling er op en klap dicht. Lepel daar de guacamole over met eventueel wat kaas en klaar!

COMMENTS

  • 13 december 2020
    reply

    mariska

    kan je de burrito ook invriezen? en hoe lang kan je ze bewaren in de koelkast?

    • 14 december 2020
      reply

      ineke

      Ik denk dat je hem kunt invriezen, heb het nog nooit geprobeerd. Bewaren kun je klaargemaakte groenten/voedsel vaak 2 dagen in de koelkast. En daarna kun je ruiken en kijken of het nog goed is.

  • 22 juni 2020
    reply

    Marcelle

    Erg lekker!!

  • 16 februari 2020
    reply

    Menekse

    Heerlijk was het !!

  • 5 mei 2019
    reply

    Nita

    Was vergeten de bloemkool in de magnetron te gooien en uit te wringen, maar ondanks dat werden het prima wraps, de bloemkool gemalen en met het ei en karweizaad en peper en zout vermengd werden prima wraps, ik had verwacht dat het een natte kledder zou worden maar dat was het gelukkig niet.

  • 24 februari 2018
    reply

    Anne

    Echt heerlijk recept. Vooral de karwijzaad is heel verrassend in de wraps. Voor herhaling vatbaar.

  • 6 januari 2017
    reply

    liesbeth

    kun je ze ook in de pan bakken

  • 20 mei 2016
    reply

    Brenda

    Oh dit ziet er vet lekker uit zeg!
    Voor hoeveel personen is dit recept?
    Ik weet dat ze normaal gesproken voor 1 persoon zijn, maar dat lijkt me
    nu zoveel….
    Groetjes Brenda

  • 20 maart 2016
    reply

    Gwen

    Ik heb geen magnetron hoe kan ik dan het beste de bloemkool stomen?

    • 20 maart 2016
      reply

      Je zou een stoompan kunnen proberen, of iets bouwen met een vergiet en een hoge pan waar een laagje water in zit dat de inhoud van het vergiet niet raakt. Uiteraard die constructie zo goed mogelijk afsluiten met een deksel voor zo ver dat gaat.

  • 24 januari 2016
    reply

    imri

    Het was heerlijk, leuk recept en kost wel veel tijd om het te maken, dus echt iets voor het weekend!
    Ik heb van de burrito’s de dubbele hoeveelheid gebakken en bewaar deze voor één van de komende dagen om dan te combineren met iets anders.
    Dan kunnnen ze even kort in de oven en ben ik snel klaar.

    Imri

    • 27 februari 2016
      reply

      sonja rondberg

      Wat is cuacamole ?

      • 16 februari 2017
        reply

        Corien

        Een Mexicaanse dipsaus

POST A COMMENT