Broccoli taartje met spek en gorgonzola
Broccoli taartje met spek en gorgonzola
Zo’n prachtig recept en ook vrij makkelijk te maken. En ook zeer geschikt voor personen die niet diëten. Is gewoon voor iedereen lekker!
Ingrediënten
- 200 gram broccoli 1,6 khd – 54 kcal – 5,8 eiw – 1,4 vet
- 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
- 2 eetlepels room 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
- 1 bakje spekjes (125 gram) 0,6 khd – 300 kcal – 18,8 eiw – 25,0 vet (optioneel en hoeveelheid naar smaak)
- 100 gram gorgonzola (of andere kaas) 0,1 khd – 359 kcal – 19,4 eiw – 31,2 vet
Totaal: 2,9 khd – 940 kcal – 59 eiw – 76,2 vet
Bereiden
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze kort (5 minuten), spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Bak ondertussen de spekjes lekker knapperig.
Klop de eieren en room tot een luchtig geheel en kruimel de kaas erdoor. Vervolgens schep je de spekjes en broccoli in een ingevette ovenschaal en giet het eimengsel erdoor zodat het alles net onder staat.
Laat het ongeveer 25 minuten in de oven garen op 200 graden. Als het ei gaar is, kan hij gegeten worden. De laatste 5 minuutjes kan je nog wat kaas op de bovenkant strooien. Jumm!
Variatie en halal tip!
Je kan de spekjes vervangen voor rundergehakt. Doe er dan wel een snufje zout bij, want de zoute spekjes zitten er dan niet meer bij. Ook kan je bij de spekjes of het gehakt wat prei mee bakken, smaakt heerlijk in combinatie met de broccoli. Doe het er pas bij als de spekjes of het gehakt al een beetje is uitgebakken.
Maren
Wat een fijne site en lekkere recepten! Deze is Lekker en behoorlijk machtig en voor ons Veel te zout. Volgende keer met wat zalm ipv spekjes.
Willemien Huizinga-van Voorst
Voor mijn man heb ik gewone kaas door twee eieren gedaan. Voor mijzelf gorgonzola.
In de schaal een scheiding gemaakt van aluminium folie.
Dit ging prima
Manon
dit is een blijvertje hoor! Echt heel lekker
Karin
Ik heb al met al toch smakelijk gegeten. Maar de volgende keer neem ik 100 gr speklapjes ipv spekkies. Ik vond het erg zout. Teveel kun je niet weghalen en bij te weinig kun je het naar smaak toevoegen 😁
ineke
Je kunt ze ook ongerookt kopen, dan zijn ze niet zo zout:)
Linda
Lekker recept voor zowel mij als mijn man
Dorothée
Is dit recept voor 1 persoon?
Ineke van Oudheusden
Ja, de hoeveelheden zijn pp
Margo
Zou je dit een dag van te voren kunnen bereiden?
Ineke van Oudheusden
Zeker
Invriezen kan ook (na het bakken uiteraard)
Margo
Dank voor het antwoord.
Anja Kerkelaan- Anthoniesse
Ik eet geen varkensvlees. Waar kan ik de spek mee vervangen. Extra olijfolie of mayonaise??
ineke
Je kunt het gewoon weglaten en wat extra zout toevoegen voor de smaak. En je kunt er ook evt zalm voor in de plaats nemen.
Geertje
Een paar dagen geleden hebben we dit gegeten. In het recept staat dat je de broccoli eerst 5 min. moet koken, maar wij dachten dat dat ook wel zonder kon. We vonden de broccoli te gaar bij het eindresultaat. En ik heb hem zelfs niet eens 5 min. gekookt, maar korter. Dus de volgende keer gewoon in de ovenschaal en niet eerst koken.
Ik ben niet zo gek van broccoli maar dit was lekker, misschien ook een beetje te zout, maar dat ligt waarschijnlijk aan de kaas.
Ineke van Oudheusden
Het ligt er maar net aan hoe je oven werk en hoe groot je stukjes broccoli zijn;) Ik hou erg van zout en heb het ook nodig ivm het vochtverlies van de ketose. Wellicht heb je daar zelf niet zo’n last van en dan kun je het zelf aanpassen. Iedereen heeft een eigen smaak;) Maar zorg dat je de ketoflu tegengaat door iig wel genoeg binnen te krijgen van je nutrienten.
Ellen
Met geen mogelijkheid dat ik het ‘onder de saus’ krijg.
In wat voor schaal(tje) doen jullie dit in de oven?
Jolanda
Ik ben helemaalverbaasd over het feit dat er maar 0,8 koolhydraat in Broccoli zit. Heb dit ook op Nevo gezien. Dat biedt perspectief….grappig dat ik dit niet eerder ben tegen gekomen.
Didi
Ik wilde net dezelfde opmerking plaatsen, in de FatSecret app wordt er 13,64 KH geteld voor 200 gram broccoli. ik snap die verschillen echt niet… Ondanks dat het taartje was weer heerlijk! Bedankt voor de fijne recepten en inspiratie die we hier opdoen.
Nelly
Super dank je wel weer voor de h eerlijke recepten. Genieten met volle
teugen.
Agnetha
is dit meteen al 100 gram kaas voor dit gerecht? En is dat dus PP??
Ans
Bedoel je koksroom?
Thea Verhulsdonk
Heerlijk, complimentje voor al die lekkere menu,s
Willeke
Hoi!
Eerst complimenten met deze site. Ik heb maar weinig zo lekker gegeten vanuit eigen keuken en krijg zelf nu steeds meer inspiratie en zin om te koken.
Een vraagje over dit recept. Kan de gorzonzola ook veranderd worden in een andere kaas. Deze lust ik echt niet, maar weet niet wat dan wel handig is.
Ineke van Oudheusden
Dank je wel en jahoor dat kan, bijvoorbeeld wat geraspte (oude) kaas of iets anders wat je wel lekker vind.
Karin
Diegene met het ´eierprobleem´: wellicht heb je ei maat S gebruikt? In dat geval inderdaad een extra eitje of 2. Dan wordt het echt wel een samenhangend geheel.
Ik heb iets minder Gorgonzola gebruikt maar, vond het evengoed best machtig.
Voor mijn Koolhydraten etende familieleden heb ik tegelijkertijd een aparte ovenschotel gemaakt, bekleed met bladerdeeg, en daar hetzelfde Broccoli-kaas-spek-ei-prutje ingedaan.
Hans
Ik gebruik altijd een model L van een ei. Dan heb je nooit te kort.
Loes
Kun je ipv van room ook wat anders gebruiken?
matthijs
Dat zal het minder lekker maken. Misschien ongezoete sojamelk? Lijkt me in ieder geval niet lekker.
natasja
Heerlijk, volgende keer met een moot zalm ipv spekjes!
Helen
Ik merk dat 2eieren en 2eetlepels room niet genoeg is om de broccoli mee te bedekken..ik heb nu extra kookpot toegevoegd. Hoe lossen jullie dit op?
matthijs
Als het niet lukt dan kan je gewoon wat meer ei en room doen. Zo wel moeten gaan, we hebben het zelf getest 😉
markyouri
hoe groot is de ovenschaal wat ik heb het zelfde probleem.
matthijs
Wij maken het altijd voor 2 personen en dan is de ovenschaal 18×18 cm
Angelie Blok
in het recept staat dat je de eieren met de room luchtig moet kloppen. Bij mij verandert de structuur van de eieren met de room niet blijft vloeibaar klopt dit?
matthijs
Klopt, in de oven zal het stollen.
Tanya
Voor hoeveel personen is dit recept? 🙂
matthijs
Hoi Tanya, dit en ook andere belangrijke zaken staan beschreven op https://www.gobento.nl/beginnen Succes!