• No products in the cart.

Blog

Broccoli taartje

Broccoli taartje met spek en gorgonzola

Broccoli taartje

Broccoli taartje


Broccoli taartje met spek en gorgonzola 

Zo’n prachtig recept en ook vrij makkelijk te maken. En ook zeer geschikt voor personen die niet diëten. Is gewoon voor iedereen lekker!

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli 1,6 khd – 54 kcal – 5,8 eiw – 1,4 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 2 eetlepels room 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
  • 1 bakje spekjes (125 gram) 0,6 khd – 300 kcal – 18,8 eiw – 25,0 vet (optioneel en hoeveelheid naar smaak)
  • 100 gram gorgonzola (of andere kaas) 0,1 khd – 359 kcal – 19,4 eiw – 31,2 vet

Totaal: 2,9 khd – 940 kcal – 59 eiw – 76,2 vet

Bereiden

Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ze kort (5 minuten), spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Bak ondertussen de spekjes lekker knapperig.
Klop de eieren en room tot een luchtig geheel en kruimel de kaas erdoor. Vervolgens schep je de spekjes en broccoli in een ingevette ovenschaal en giet het eimengsel erdoor zodat het alles net onder staat.

Laat het ongeveer 25 minuten in de oven garen op 200 graden. Als het ei gaar is, kan hij gegeten worden. De laatste 5 minuutjes kan je nog wat kaas op de bovenkant strooien. Jumm!

Variatie en halal tip!

Je kan de spekjes vervangen voor rundergehakt. Doe er dan wel een snufje zout bij, want de zoute spekjes zitten er dan niet meer bij. Ook kan je bij de spekjes of het gehakt wat prei mee bakken, smaakt heerlijk in combinatie met de broccoli. Doe het er pas bij als de spekjes of het gehakt al een beetje is uitgebakken.

Weekmenu 3.
Weekmenu 5.

COMMENTS

  • 3 juni 2020
    reply

    Maren

    Wat een fijne site en lekkere recepten! Deze is Lekker en behoorlijk machtig en voor ons Veel te zout. Volgende keer met wat zalm ipv spekjes.

  • 16 maart 2020
    reply

    Willemien Huizinga-van Voorst

    Voor mijn man heb ik gewone kaas door twee eieren gedaan. Voor mijzelf gorgonzola.
    In de schaal een scheiding gemaakt van aluminium folie.
    Dit ging prima

  • 23 oktober 2019
    reply

    Manon

    dit is een blijvertje hoor! Echt heel lekker

  • 22 oktober 2019
    reply

    Karin

    Ik heb al met al toch smakelijk gegeten. Maar de volgende keer neem ik 100 gr speklapjes ipv spekkies. Ik vond het erg zout. Teveel kun je niet weghalen en bij te weinig kun je het naar smaak toevoegen 😁

  • 12 mei 2018
    reply

    Linda

    Lekker recept voor zowel mij als mijn man

  • 2 mei 2018
    reply

    Dorothée

    Is dit recept voor 1 persoon?

  • 13 april 2018
    reply

    Margo

    Zou je dit een dag van te voren kunnen bereiden?

      • 13 april 2018
        reply

        Margo

        Dank voor het antwoord.

        • 9 juni 2019
          reply

          Anja Kerkelaan- Anthoniesse

          Ik eet geen varkensvlees. Waar kan ik de spek mee vervangen. Extra olijfolie of mayonaise??

  • 9 februari 2018
    reply

    Geertje

    Een paar dagen geleden hebben we dit gegeten. In het recept staat dat je de broccoli eerst 5 min. moet koken, maar wij dachten dat dat ook wel zonder kon. We vonden de broccoli te gaar bij het eindresultaat. En ik heb hem zelfs niet eens 5 min. gekookt, maar korter. Dus de volgende keer gewoon in de ovenschaal en niet eerst koken.
    Ik ben niet zo gek van broccoli maar dit was lekker, misschien ook een beetje te zout, maar dat ligt waarschijnlijk aan de kaas.

  • 26 juli 2017
    reply

    Ellen

    Met geen mogelijkheid dat ik het ‘onder de saus’ krijg.
    In wat voor schaal(tje) doen jullie dit in de oven?

  • 15 februari 2017
    reply

    Jolanda

    Ik ben helemaalverbaasd over het feit dat er maar 0,8 koolhydraat in Broccoli zit. Heb dit ook op Nevo gezien. Dat biedt perspectief….grappig dat ik dit niet eerder ben tegen gekomen.

    • 8 juli 2017
      reply

      Didi

      Ik wilde net dezelfde opmerking plaatsen, in de FatSecret app wordt er 13,64 KH geteld voor 200 gram broccoli. ik snap die verschillen echt niet… Ondanks dat het taartje was weer heerlijk! Bedankt voor de fijne recepten en inspiratie die we hier opdoen.

  • 30 januari 2017
    reply

    Super dank je wel weer voor de h eerlijke recepten. Genieten met volle
    teugen.

  • 19 januari 2017
    reply

    Agnetha

    is dit meteen al 100 gram kaas voor dit gerecht? En is dat dus PP??

  • 19 januari 2017
    reply

    Ans

    Bedoel je koksroom?

  • 5 oktober 2016
    reply

    Thea Verhulsdonk

    Heerlijk, complimentje voor al die lekkere menu,s

  • 5 september 2016
    reply

    Willeke

    Hoi!

    Eerst complimenten met deze site. Ik heb maar weinig zo lekker gegeten vanuit eigen keuken en krijg zelf nu steeds meer inspiratie en zin om te koken.

    Een vraagje over dit recept. Kan de gorzonzola ook veranderd worden in een andere kaas. Deze lust ik echt niet, maar weet niet wat dan wel handig is.

  • 17 maart 2016
    reply

    Karin

    Diegene met het ´eierprobleem´: wellicht heb je ei maat S gebruikt? In dat geval inderdaad een extra eitje of 2. Dan wordt het echt wel een samenhangend geheel.

    Ik heb iets minder Gorgonzola gebruikt maar, vond het evengoed best machtig.

    Voor mijn Koolhydraten etende familieleden heb ik tegelijkertijd een aparte ovenschotel gemaakt, bekleed met bladerdeeg, en daar hetzelfde Broccoli-kaas-spek-ei-prutje ingedaan.

    • 4 januari 2018
      reply

      Hans

      Ik gebruik altijd een model L van een ei. Dan heb je nooit te kort.

  • 24 februari 2016
    reply

    Loes

    Kun je ipv van room ook wat anders gebruiken?

    • 24 februari 2016
      reply

      Dat zal het minder lekker maken. Misschien ongezoete sojamelk? Lijkt me in ieder geval niet lekker.

  • 20 januari 2016
    reply

    natasja

    Heerlijk, volgende keer met een moot zalm ipv spekjes!

  • 20 januari 2016
    reply

    Helen

    Ik merk dat 2eieren en 2eetlepels room niet genoeg is om de broccoli mee te bedekken..ik heb nu extra kookpot toegevoegd. Hoe lossen jullie dit op?

    • 21 januari 2016
      reply

      Als het niet lukt dan kan je gewoon wat meer ei en room doen. Zo wel moeten gaan, we hebben het zelf getest 😉

      • 4 februari 2016
        reply

        markyouri

        hoe groot is de ovenschaal wat ik heb het zelfde probleem.

        • 5 februari 2016
          reply

          Wij maken het altijd voor 2 personen en dan is de ovenschaal 18×18 cm

  • 12 november 2015
    reply

    Angelie Blok

    in het recept staat dat je de eieren met de room luchtig moet kloppen. Bij mij verandert de structuur van de eieren met de room niet blijft vloeibaar klopt dit?

    • 13 november 2015
      reply

      Klopt, in de oven zal het stollen.

  • 13 maart 2015
    reply

    Tanya

    Voor hoeveel personen is dit recept? 🙂

POST A COMMENT