• No products in the cart.

Blog

Carpaccio salade

Carpaccio salade uit de bentobox

Lekker frisse salade als lunch die snel klaar te maken is. Speciaal voor den luie mensch dus. Eigenlijk is carpaccio een prima koolhydraatarm menu met wat kleine aanpassingen.

Ingrediënten

  • carpaccio (ongeveer 75 gram of zo’n pak) 0,75 khd – 82,5 kcal – 15,8 eiw – 5,3 vet
  • 100 gram rucola 0,1 khd – 23 kcal – 3,5 eiw – 0,5 vet
  • 10 plakjes komkommer (geschaafd met kaasschaaf of mandoline) 0,3 khd – 3 kcal – 0,2 eiw – 0,1 vet
  • paar pijnboompitjes 0,7 khd – 30,6 kcal – 1,2 eiw – 2,5 vet
  • paar kappertjes 0,25 khd – 2,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • paar schilfers geraspte oude kaas of Parmezaan 0,0 khd – 20,2 kcal – 2,0 eiw – 1,4 vet
  • paar blaadjes basilicum
  • 4 snacktomaatjes 1,1 khd – 8,4 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
  • 1 theelepel balsamico azijn (niet meer want er zit suiker in) 0,95 khd – 3,9 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 theelepels mosterd (grove Zaanse) 0,3 khd – 13 kcal – 0,6 eiw – 1,0 vet
  • 3 druppels worcestersaus
  • 2 snufjes uienpoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje zout
  • grove peper

Totaal: 4,45 khd – 347,8 kcal – 23,9 eiw – 29 vet

Bereiden

De dressing is kwestie van alles door elkaar mikken en goed roeren, wederom geldt: als je het eerder klaarmaakt, doe de dressing dan apart zodat de sla niet verlept. Voor in de bentobox heb ik handige dressing cups in mijn winkeltjes.

De salade bouw je op door eerst de sla, komkommer, kappertjes, snacktomaatjes en pijnboompitjes gemend op het bord of in het bakje te leggen. Daarbovenop de carpaccio en de kaas in schilfers, dressing erop en met de basilicum maak je het af door het daar mee te garneren.

Tussendoortjes kies je hier.

Weekmenu 2.
Weekmenu 5.