• No products in the cart.

Blog

Champignon salade met rode ui

Champignon salade met rode ui

Champignonsalade

Deze champignonsalade zou je ook zonder vlees kunnen eten. Het grootste nadeel van koolhydraatarm eten vind ik de hoeveelheden vlees die je eet. Normaal eet ik erg weinig vlees, maar je moet bij dit dieet genoeg eiwitten binnen krijgen. Als je extra champignons bakt, kan je de fricandeau weglaten. De champignons moet je redelijk lang bakken dus niet 3 minuten voor je de deur uit moet klaarmaken. 😉 Deze champignonsalade vond ik persoonlijk erg lekker dus veel kook en eet plezier!

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla met rucola 0,2 khd – 22 kcal – 2,0 eiw – 0,3 vet
  • 100 gram champignons (10 stuks) 0,4 khd – 18 kcal – 2,3 eiw – 0,5 vet
  • 1 eetlepel pijnboompitjes 2,1 khd – 91,7 kcal – 3,6 eiw – 7,6 vet
  • ½ rode ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • 2 theelepels geraspte Parmezaanse kaas 0,0 khd – 40,4 kcal – 4,0 eiw – 2,7 vet
  • 50 gram fricandeau 0,7 khd – 58,5 kcal – 10,8 eiw – 1,4 vet
  • peper & zout

Dressing

  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • ¼ rode ui, fijn gesnipperd 1,0 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • 2 theelepels balsamicoazijn 1,9 khd – 7,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • peper & zout

Totaal: 8,3 khd – 335 kcal – 23,2 eiw – 21,6 vet

Bereiden

Begin met het bakken van de schoongemaakte champignons in plakjes. Kan in ghee, mag in roomboter (lekker veel, want champignons moeten knapperig worden). Bak ze op een middelhoog vuur en net zo lang tot ze knapperig zijn. Als ze klaar zijn op een keukenpapiertje laten afkoelen en eventueel wat gemalen peper en een snufje zout er op. In de koekenpan waar nog wat boter zit kan je mooi de pijnboompitjes kort roosteren tot ze lichtbruin zijn, ze mogen afkoelen bij de champignons op het keukenpapier.

In de tussentijd vul je de bentobox of lunchtrommel met sla met eventueel wat losse rode ui ringen erbij. Ik laat de uitjes altijd even in wat water liggen zodat ze wat minder scherp worden. De dressing is alles door elkaar en goed roeren. De koele champignons en pijnboompitten op de salade, dressing apart bewaren in een bakje of cup als je het bewaart.

De plakjes fricandeau heb ik in rolletjes op de salade gelegd, past er goed bij. Voor de tussendoortjes kan je hier inspiratie opdoen. Wil je meepraten of heb je misschien tips over de gerechten dan ben je van harte welkom op de Facebook groep die ik beheer.

Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!

Weekmenu 6.

COMMENTS

  • 14 januari 2019
    reply

    Ine Cijbra

    lekker, ik maakte het met cheddar en ham ipv met frikandeau en parmezaan… en de overige ingredienten, smullen! Bedankt!

  • 15 oktober 2018
    reply

    Jolanda Tenreiro

    Wat heb ik lekker geluncht, alleen de fricandeau vervangen voor casselerrib. Kon het in de super nergens vinden dit keer.

  • 21 september 2018
    reply

    Vicky

    Wat is fricandeau in België? Ik ken frikandon maar dat zit vol kh dus is het dat niet ( vleesbrood). Op je foto ziet het eruit als ham?

POST A COMMENT