• No products in the cart.

Blog

Champignons met bimi en malse kipfilet

Ingrediënten voor het roerbak gerecht

  • half bakje (kastanje) champignons 0,5 khd – 22,5 kcal – 2,9 eiw – 0,6 vet
  • 5 stronkjes bimi 0,8 khd – 27 kcal – 3,0 eiw – 0,7 vet
  • 2 lente uitjes 3,4 khd – 25 kcal – 1,2 eiw – 0,3 vet
  • half uitje 3,3 khd – 18 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
  • 1 teentje knoflook 0,6 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • Kikkoman sojasaus Less Salt 0,7 khd – 11 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • ghee of kokosolie om in te bakken, mag ook knoflookboter zijn
  • peper naar smaak

En de malse kip

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • boter om in te bakken (kokosolie of ghee)
  • 3 teentjes knoflook in grove stukken gesneden
  • ongeveer 50 gram verse gember, in brokjes
  • peper en zout naar smaak
  • 2 blaadjes salie
  • heel takje dragon, blaadjes er af halen en gebruiken

Totaal: 9,3 khd – 244 kcal – 37,9 eiw – 3,9 vet

Bereiding kipfilet

Begin met de kip want dat duurt het langst. Je hoeft nog niets aan het bimi champignons gerecht te doen. Neem een koekenpan en verhit deze. Laat de ghee smelten en de pan goed warm worden en leg de kipfilet in de ghee. De kipfilet laat je zo 5 minuten stil liggen, draai hem om en doe hetzelfde met de andere kant. De overige ingrediënten  behalve peper en zout leg je nu in de pan naast de kip en je zet het vuur op matig. Laat nu de kip 30 minuutjes zachtjes garen, draai het af en toe om en kijk voor dat je het er uit haalt even met een messnede of de kip gaar is.

Als je het met te heet vuur bakt dan wordt de filet droog en das zonde.

Bereiding champignons en roerbak

Snij de ui in stukjes en doe dit ook met de champignons. Ik vind het lekker om de champignons in 4 partjes te snijden, plakjes kan ook. Omdat het een gedoe is om de champignons juist gaar te krijgen en de roerbak beetgaar doe ik het in twee koekenpannen (of andere pan) als je er drie hebt tenminste dan 😉 .

Twee pannen dus voor de groenten, in de ene pan fruit je de uitjes, in de andere pan bak je de champignons. Het bakken van de champignons doe je met ghee of kokosolie en het teentje knoflook geperst erdoor of gewoon in de knoflookboter. In de pan met uitjes kan je nu de bimi mee bakken. Zorg ervoor dat het niet te gaar wordt. Snij nu de lente uitjes in grove stukken en bak ze nog even mee met de uitjes en de bimi. Als laatste doe je de champignons bij de uitjes en de bimi, scheutje Kikkoman erbij, nog even bakken en met peper op smaak brengen. Zout hoeft er niet bij want in sojasaus zit al genoeg, ook al is deze minder zout.

Terug naar het weekmenu.