• No products in the cart.

Blog

Chinese tomatenkippensoep

Zoetzure chinese tomatenkippensoep

Chinese tomatenkippensoep

Chinese tomatenkippensoep

Chinese tomatenkippensoep

Vroeger, als we wat bij de Chinees bestelden, nam ik het liefst zoetzure tomatenkippensoep. Helaas zit dat vol met suiker van onder andere de gembersiroop. Dus ging ik op zoek naar een koolhydraatarme variant. Neem als de tomaten mooi en geurig zijn lekker verse tomaten en anders tomaten uit blik, ook die zijn van prima kwaliteit. Je kan verse gember nemen maar ik gebruik zo’n knolletje niet helemaal op dus haalde ik bij de toko geraspte gember uit een potje (Thai Delight) met slechts 3 kh per 100 gram. Pas bij de rijstazijn op dat je niet de gesuikerde variant neemt of vervang het door gewone of wittewijnazijn.

Ingrediënten voor 4 kommen

  • 300 gram tomaten of gepelde tomaten uit blik 9,0 khd – 66 kcal – 2,1 eiw – 1,5 vet
  • 2 kipfilets 0,0 khd – 330 kcal – 69,9 eiw – 5,4 vet
  • 1 kippenbouillonblokje 1,0 khd – 9 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels geraspte gember 0,9 khd – 3,6 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels (rijst)azijn 0,2 khd – 1,2 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 200 gram taugé 4,0 khd – 42 kcal – 10 eiw – 2,0 vet
  • zoetstof naar smaak
  • zout
  • snufje kruidnagelpoeder

Totaal per kom = 3,8 khd – 113 kcal – 20,5 eiw – 2,2 vet

Bereiden

Breng 1/2 liter water aan de kook met het bouillonblokje en draai het vuur zo dat het water net een klein beetje blubt. Leg hier de kipfilets in en pocheer ze gaar.

Fruit ondertussen in een pan de gember in wat olie. Pureer de tomaten en giet erbij. Giet, als de kip gaar is, het pocheervocht bij de tomaten en breng aan de kook. Breng op smaak met flink zoetstof, azijn en zout tot er een mooie zoetzure balans is, blijf proeven! Doe er eventueel een snufje kruidnagel bij. Pluk de kip in stukjes en doe deze samen met de taugé bij de soep. Warm nog even door en serveer.