• No products in the cart.

Blog

Chocolade muffin

Chocolade muffin

Chocolade muffin

Chocolade muffin

Chocolade muffin

Af en toe moet je jezelf op wat lekkers trakteren. Dit recept van Anky is ideaal voor bij de koffie of op een verjaardag. Gaat prima met wat slagroom gezoet door stevia poeder.

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel 4,6 khd – 572 kcal – 21,0 eiw – 49,4 vet
  • 30 gram rauwe cacaopoeder 3,2 khd – 113,7 kcal – 5,6 eiw – 6,5 vet
  • ½ theelepel bakpoeder 0,3 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet 
  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,4 vet
  • 120 gram roomboter, gesmolten 1,2 khd – 894 kcal – 0,7 eiw – 98,4 vet
  • zoetstof (ik heb Natrena gebruikt en uit de losse pols wat geschud)
  • snufje zout

Totaal per muffin: 0,9 khd – 182,1 kcal – 4,9 eiw – 17,2 vet

[box]Tip: geniet er gewoon van 1 en stop de rest in jouw bentobox voor morgen. [/box]

Bereiden

Meng het amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar in een kom, roer het goed door elkaar. Vervolgens meng je de eieren en de gesmolten boter in een andere kom. Als het klaar is, meng je de inhoud van beide kommen tot een glad beslag.

Verwarm de oven tot 170 graden. Ik heb een muffinbakvorm gebruikt en heb uit dit beslag 10 muffins gehaald. 25 minuten op 170 graden. Check bij 25 minuten even of ze gaar zijn met een satéprikker.

Laat de muffins afkoelen op een rooster, zo voorkom je dat de onderkant kleverig wordt. Je kunt er nog wat gehakte walnoten en stukjes pure chocolade door doen, ik heb dat niet gedaan omdat ik wat strenger naar de koolhydraten kijk.

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken en lunch spullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.[/box]

COMMENTS

  • 14 september 2015
    reply

    Linda

    Heb ze gemaakt maar niemand vond ze lekker. Heb je vloeibare zoetstof gebruikt? En wel of geen slagroom?

    • 4 november 2015
      reply

      Daar had ik in het begin ook last van. Met serveren een klodder opgeklopte mascarpone met wat zoetstof en kaneel

  • 13 december 2015
    reply

    Kyra

    Omdat ik niet genoeg amandelmeel meer had, heb ik een gedeelte van het amandelmeel vervangen door geraspte kokos. Verder heb ik minder cacaopoeder gebruikt en inderdaad Natrena.
    Ze smaken heerlijk!!

  • 16 december 2015
    reply

    Petra

    Zou je van deze ingrediënten ook een cake kunnen bakken?

  • 3 januari 2017
    reply

    Natasja

    Ziet er goed uit! Kan je ze ook invriezen?

  • 4 maart 2017
    reply

    Vandaag gemaakt erg lekker, ik heb wel een beetje kokosrasp bovenop gestrooid….maar kunnen ze ingevroren worden ?

  • 11 oktober 2017
    reply

    Angelique

    Kun je ze ook van kokosmelk maken ipv amandelmeel ???

    • 11 oktober 2017
      reply

      Angelique

      Kokosmeel.

  • 10 december 2018
    reply

    Kristel Gabriels

    Kan je als zoetstof ook honing gebruiken

POST A COMMENT