• No products in the cart.

Blog

Courgette pasta kip

Courgette pasta mascarpone

Courgette pasta kip

Courgette pasta kip mascapone


Courgette pasta kip en mascarpone 

Er zijn niet veel dingen die ik mis, als ik er een zou moeten kiezen dan is het toch wel “pasta met witte saus” zoals het bij ons thuis heet. Daarom hier een waardige vervanger. In het spaghetti bolognese recept heb ik een courgette puntenslijper gebruikt die ik nu weer gebruik. Als je dit niet hebt volstaat een mandoline of keukenmachine ook. Ook dit recept is per persoon, verdubbel het bijvoorbeeld als als je met z’n tweeën bent. Als je de Spirelli graag wilt hebben kan je deze aanschaffen via mijn winkeltje.

[box type=”note”]Koop niet te dikke courgettes, als ze te dik zijn gaat het lastiger.[/box]

Ingrediënten

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • 50 gram spekjes 0,3 khd – 120 kcal – 7,5 eiw – 10,0 vet
  • 1 courgette (mag halve groene en halve gele zijn voor het mooi) 15,0 khd – 87 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
  • ½ pakje mascarpone 0,38 khd – 568,8 kcal – 9,5 eiw – 58,8 vet
  • ½ maggi blokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • ½ bakje champignons 0,5 khd – 22,5 kcal – 2,9 eiw – 0,6 vet
  • ½ ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • ½ teentje knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • peper en zout
  • paar blaadjes basilicum
  • olie om mee te roerbakken

Totaal: 19,0 khd – 953,3 kcal – 55,5 eiw – 71,7 vet

Bereiden

Begin met het uitbakken van de spekjes in een braadpan. Dit duurt best lang dus je kan in de tussentijd mooi de champignons schoonmaken en in schijfjes snijden, de uitjes snipperen en de courgette door de puntenslijper of keukenmachine halen. Snij ook alvast de kip in blokjes van 2 à 3 centimeter groot. Ik haal altijd het peesje van het filetje af en dat is voor de kat.

Als de spekjes uitgebakken en lekker knapperig zijn kunnen de uitjes er bij, licht gefruit worden. De uitjes moeten een beetje glazig zijn en dan mogen de champignons erbij. Zet alvast een koekenpan of wok klaar voor de courgette, die gaan we straks licht roerbakken met wat bak olie peper en zout. Doe het teentje knoflook geperst en de kip 2 minuutjes na de champignons in de braadpan en bak de kip gaar of bijna gaar. Voeg als de kip gaar genoeg is de mascarpone toe, het halve maggi blokje, eventueel een paar gesnipperde blaadjes basilicum en laat het geheel met een deksel op de pan zachtjes garen. Let op dat het niet gaat koken, het moet heel zachtjes pruttelen.

Als de kip staat te garen kan je de courgette roerbakken, eerst op een hoog vuur in de olie, vervolgens het gas laag om het wat te laten garen. Een paar minuutjes is genoeg want het moet een klein beetje knapperig blijven. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveer het gerecht als spaghetti met de saus bovenop de courgette en de courgette pasta is klaar. Opleuken met een blaadje basilicum en eet smakelijk!

Terug naar het weekmenu.