• No products in the cart.

Blog

Courgette pasta kip

Courgette pasta mascarpone

Courgette pasta kip

Courgette pasta kip mascapone


Courgette pasta kip en mascarpone 

Er zijn niet veel dingen die ik mis, als ik er een zou moeten kiezen dan is het toch wel “pasta met witte saus” zoals het bij ons thuis heet. Daarom hier een waardige vervanger. In het spaghetti bolognese recept heb ik een courgette puntenslijper gebruikt die ik nu weer gebruik. Als je dit niet hebt volstaat een mandoline of keukenmachine ook. Ook dit recept is per persoon, verdubbel het bijvoorbeeld als als je met z’n tweeën bent. Als je de Spirelli graag wilt hebben kan je deze aanschaffen via mijn winkeltje.

[box type=”note”]Koop niet te dikke courgettes, als ze te dik zijn gaat het lastiger.[/box]

Ingrediënten

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • 50 gram spekjes 0,3 khd – 120 kcal – 7,5 eiw – 10,0 vet
  • 1 courgette (mag halve groene en halve gele zijn voor het mooi) 15,0 khd – 87 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
  • ½ pakje mascarpone 0,38 khd – 568,8 kcal – 9,5 eiw – 58,8 vet
  • ½ maggi blokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • ½ bakje champignons 0,5 khd – 22,5 kcal – 2,9 eiw – 0,6 vet
  • ½ ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • ½ teentje knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • peper en zout
  • paar blaadjes basilicum
  • olie om mee te roerbakken

Totaal: 19,0 khd – 953,3 kcal – 55,5 eiw – 71,7 vet

Bereiden

Begin met het uitbakken van de spekjes in een braadpan. Dit duurt best lang dus je kan in de tussentijd mooi de champignons schoonmaken en in schijfjes snijden, de uitjes snipperen en de courgette door de puntenslijper of keukenmachine halen. Snij ook alvast de kip in blokjes van 2 à 3 centimeter groot. Ik haal altijd het peesje van het filetje af en dat is voor de kat.

Als de spekjes uitgebakken en lekker knapperig zijn kunnen de uitjes er bij, licht gefruit worden. De uitjes moeten een beetje glazig zijn en dan mogen de champignons erbij. Zet alvast een koekenpan of wok klaar voor de courgette, die gaan we straks licht roerbakken met wat bak olie peper en zout. Doe het teentje knoflook geperst en de kip 2 minuutjes na de champignons in de braadpan en bak de kip gaar of bijna gaar. Voeg als de kip gaar genoeg is de mascarpone toe, het halve maggi blokje, eventueel een paar gesnipperde blaadjes basilicum en laat het geheel met een deksel op de pan zachtjes garen. Let op dat het niet gaat koken, het moet heel zachtjes pruttelen.

Als de kip staat te garen kan je de courgette roerbakken, eerst op een hoog vuur in de olie, vervolgens het gas laag om het wat te laten garen. Een paar minuutjes is genoeg want het moet een klein beetje knapperig blijven. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveer het gerecht als spaghetti met de saus bovenop de courgette en de courgette pasta is klaar. Opleuken met een blaadje basilicum en eet smakelijk!

Terug naar het weekmenu.

COMMENTS

  • 13 december 2021
    reply

    José

    Heerlijk dit recept voor herhaling vatbaar.

  • 24 juli 2020
    reply

    ilse

    Keilekker!

  • 17 juli 2019
    reply

    Engelien

    Héérlijk gerecht!!! We hebben genoten!!!

  • 26 maart 2019
    reply

    Karien

    Hoe voorkom ik dat de slierten courgette na het wokken nog zoveel vocht verliezen? Ook bij de bolognese -saus maken de slierten de hele maaltijd tot een soep. Heb je een tip om de slierten wats droog en knapperig te krijgen, of meer zoals echte spaghetti?

  • 17 februari 2018
    reply

    Henny

    Ben sinds kort jullie recepten gaan gebruiken , wat zijn ze heerlijk….De hoeveelheid is soms veel voor 1 pers. Maar je hoeft apsoluut geen honger te hebben. Hebben jullie al een boek uitgebracht ? Zo ja waar kan ik het kopen en wat kost het….
    Gr. Henny

  • 24 januari 2018
    reply

    Janny

    Wat was dit verrukkelijk, wel haast 1000 kcal maar ik heb me netjes aan de regels gehouden, alleen geen mascarpone maar crème fresh, dat moest eerst op , ik gooi niets weg.

  • 6 december 2017
    reply

    Mariska

    is er ook een vervanger voor champignons?

  • 19 september 2017
    reply

    Samantha

    Wat een enorm lekker recept is dit!
    Al moet ik wel zeggen dat de mascarpone het erg zwaar maakt. Volgende keer doe ik een half bakje voor 2 personen.
    Zeker voor herhaling vatbaar.

  • 26 juni 2017
    reply

    Trienke Agema

    Wat was dit lekker zeg!
    Ik had er ook nog een beetje creme fresch door heen gedaan omdat ik niet genoeg mascarpone meer had. Het smaakte voortreffelijk.

  • 28 mei 2017
    reply

    alet

    Ik snap niet de portie grote niet zo goed ..hoeveel mag ik eten? Vast bedankt

  • 12 maart 2017
    reply

    Is dit een grote of een kleine bak mascarponne

  • 26 september 2016
    reply

    Anne Claire

    In 1 woord heerlijk! Ik heb er voor mijn man rijst bij gekookt en hij vond het ook heerlijk. Gaan we zeker vaker eten.

  • 30 maart 2016
    reply

    Patricia

    Wow wat is dit een belachelijk lekker recept! Ik heb wel ricotta gebruikt in plaats van mascarpone dus geen idee hoe het met mascarpone smaakt. Maar dit recept is zeker voor herhaling vatbaar. Mijn vriend vond het ook heel lekker met spaghetti ipv courgette.

  • 25 januari 2016
    reply

    Nancy

    Zodeknettter wat was dat lekker! Wel erg machtig maar heb er een nieuwe favoriet bij!!

  • 24 januari 2016
    reply

    miranda

    een half bakje. komt dat u 250gr of 500gr bakje?

  • 11 januari 2016
    reply

    Berdy

    Hoeveel gram champignons is het? 1/2 bakje?! Ik heb nl altijd grote bakjes van de kweker

  • 8 januari 2016
    reply

    Annemieke

    Ik wil het vanavond maken, heb ik dan voor 1 persoon 125 gram mascarpone nodig?

  • 21 december 2015
    reply

    Sabine

    Goedemorgen,

    Als ik dit gerecht maak met 19 khd dan kom ii volgens mij boven de toegestane hoeveelheid op een dag als ik alles bij elkaar optel ( plus tussendoortjes)

    Klopt dat.

  • 5 oktober 2015
    reply

    mariska

    Welke mascarpone hebben jullie hiervoor gebruikt met 0,38 gram khd? Die ik heb (lidl) zit namelijk 3 gram khd in per 100 gram. En wat ik op internet kan vinden zit in die van galbani 4,2 gram per 100 gram.

  • 26 augustus 2015
    reply

    Leonne

    Heb dit recept vandaag gemaakt, maar garen vind ik eigenlijk te veel.
    Het wordt dan al snel te droog.
    Roerbakken is eigenlijk al genoeg, want liet het ook even garen en dan wordt de kipfilet al snel te droog.
    Heb er nog een scheutje witte wijn aan toegevoegd, maar de volgende keer alleen roerbakken.,
    Blijft de kipfilet malser.

  • 25 augustus 2015
    reply

    Bianca

    Heerlijk!! Klopt dat ik een half kuipje mascarpone moet gebruiken? Dat is wel heeeeel veel, maar wel lekker romig haha

  • 24 augustus 2015
    reply

    Esther

    Super recept. Mijn man at het met spaghetti. At bijna zijn bord erbij op.

  • 6 juli 2015
    reply

    Janny

    wat ik niet begrijp de hoeveelheid in een recept is dat voor 1 persoon of voor meerdere personen?

  • 5 maart 2015
    reply

    Geja

    wat een heerlijk gerecht!!! Ook de kinderen hebben er heerlijk van gesmuld met volkomen spaghetti.

POST A COMMENT