• No products in the cart.

Blog

Courgette rolletjes

Courgette rolletjes met ham en kip

Courgette rolletjes

Courgette rolletjes

Courgette rolletjes met ham en kip

Gisteren, of deze avond als je het voor de volgende dag klaar maakt, heb je als het goed is een extra kipfilet gemaakt. Die kan je nu lekker bij je courgette rolletjes opeten. Dit gerecht vereist dus iets meer voorbereiding, je kan ook wat anders er bij doen, bijvoorbeeld twee gekookte eieren.

De courgette moet in de lengte in repen gesneden worden, dit is ook best lastig. Met een hand mandoline zou het misschien makkelijker gaan, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Ingrediënten

  • 1 hele courgette, in plakken van ongeveer 4 mm (± 300 gram) 15,0 khd – 87 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
  • 3 plakken beenham 1,0 khd – 58,5 kcal – 8,2 eiw – 2,6 vet
  • 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,4 vet
  • 3 grote eetlepels ricotta of roomkaas (± 50 gram) 1,5 khd – 87 kcal – 5,5 eiw – 6,5 vet
  • paar blaadjes basilicum
  • 1 koude gare kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet

Totaal: 19,6 khd – 385,9 kcal – 49,2 – 11,8 vet

Bereiding

Laat de plakken courgette 20 minuten zweten door ze met peper en zout te bestrooien. Na de 20 minuten dep je ze droog. Grill de courgette daarna in een pan tot er mooie bruine streepjes ontstaan (of een beetje kleur). Haal ze uit de pan en laat ze even op een vel keukenpapier goed drogen of dep ze weer droog.

Meng de ricotta of kaas met wat verse peper en smeer het op de courgette. Snij de tomaat in dunne schijfjes, haal de overtollige pitjes en het nat eventueel weg en leg het samen met de hamreepjes bovenop de ricotta. Maak het af met een blaadje basilicum en leg deze op het begin van het rolletje.

Rol de courgette plakken op en voor de stevigheid doe je een satéprikker er door. Vind je presenteren erg leuk, dan bind je er een sliertje bieslook omheen, smaakt trouwens ook best lekker. Je kan de bieslook ook over de roomkaas heen knippen, maar als je dit nu pas leest dan ben je te laat. 😉  Het past goed bij een paar stukjes kipfilet die je gister extra gemaakt hebt.

Kies hier je tussendoortjes.
Weekmenu 4.