• No products in the cart.

Blog

Courgette spaghetti bolognese

Courgette spaghetti bolognese diner

Courgette spaghetti met gehakt en tomatensaus

Dit is echt een van mijn favorieten. Je kan tegenwoordig een soort puntenslijper kopen bij de kookwinkel en dan kan je spaghetti maken van groente. Ik gebruik zelf deze van gefu die kan je krijgen in mijn winkel op deze website. 🙂 Als je deze keuken spulletjes niet hebt kan je ook plakjes met de kaasschaaf maken.

Koop niet te dikke courgettes, als ze te dik zijn gaat het lastiger.

Ingrediënten per persoon

  • 1 courgette geschaafd of geslierd 🙂 (± 300 gram) 12,0 khd – 87 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
  • 50 gram tomatensaus (uit een kartonnen pakje, zoek een pakje uit met de minste koolhydraten, er wil nog wel eens suiker toegevoegd zitten in tomatensauzen) 2,1 khd – 14 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
  • 150 gram rundergehakt (mag ook half om half) 0,0 khd – 323 kcal – 30,0 eiw – 22,5 vet
  • 1 teentje knoflook, geperst 0,5 khd – 2,8 kcal – 0,12 eiw – 0,0 vet
  • 1 ui van normaal formaat, in grove stukjes 4,0 khd – 22 kcal – 0,7 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels kokosolie 0,0 khd – 180 kcal – 0,0 eiw – 20 vet
  • peper naar smaak
  • ½ bouillonblokje maggi 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,5 eiw – 0,3 vet
  • 5 blaadjes verse basilicum (of twee theelepels gedroogd uit potje)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas  0,0 khd – 80 kcal – 8 eiw – 5,4 vet

Totaal = 19,1 khd – 713,3 kcal – 45,9 eiw – 48,2 vet

Eerst snij en fruit je de uitjes in de kokosolie. Roerbak de sliertjes courgette tegelijk in een andere pan. Als de uitjes goed zijn dan rul je de gehakt. Dit moet eerst gaar zijn voor je de tomatensaus toevoegt. Knijp het bouillon blokje fijn in de saus en voeg de overige ingrediënten toe behalve de kaas.

Een pakje tomatensaus is lekker makkelijk, je kan ook zelf tomaten ontvellen en indikken. Neem dan twee middelgrote tomaten per persoon. Ontvellen doe je zo!

Als het goed is dan is de courgette in de andere pan gaar en kan je het opdienen. De kaas er over is natuurlijk heerlijk maar dat zijn wel flink wat calorieën. Ik sport naast deze eetwijze vrij veel en dan merk je dat je dit soort extraatjes vrij weinig invloed hebben.

Bon appetit!

Weekmenu 1.
Weekmenu 4.

COMMENTS

  • 18 augustus 2021
    reply

    Mieke

    Ik had geen zin in sliertjes maken. Ik heb de courgettes in blokjes gesneden van ca 1,5 cm, geroerbakt tot ze een beetje zacht waren en toen de saus erdoor. Makkelijk eten en super lekker!

  • 1 juli 2021
    reply

    Ineke Bakkum

    Sinds maandag weer begonnen met deze manier van eten. Was de vorige keer 24 kg afgevallen. Helaas teruggevallen in mijn oude manier van eten. Weer 9 kg aangekomen. Heel jammer maar waar..
    Dus moet weer gauw aan de slag. Ik heb eindelijk de knop om. Ik eet er super lekker aan, dus het moet gaan lukken weer terug te komen op 90 kg.

  • 3 september 2020
    reply

    maaike

    Man wat was dit gruwelijk lekker!! Dit staat voortaan 1 keer per week op het menu 🙂

  • 8 augustus 2020
    reply

    Leonie

    Sinds kort heb ik ontdekt dat ik allergisch ben voor nachtschades. Echt een tegenvaller maar waarmee kan ik de cougettespaghetti vervangen?

  • 17 juli 2020
    reply

    Ilse

    stomme vraag misschien: mag tomatenpuree?

  • 11 juni 2020
    reply

    ILSE VAN LEUVEN

    Amai…dit was weer keilekker!

  • 2 mei 2020
    reply

    maarten

    nog een tip voor lekkere courgettini: gebruik geen slierten van de zachte/natte binnenkant/zaadlijsten van de courgette, zo krijg je geen plas water in je bord 😉

  • 3 november 2019
    reply

    Karin H.

    Wat heb ik zalig gegeten!!! Een super recept, bedankt!!

  • 13 juli 2019
    reply

    Karin de Jong

    Ik laat de kaas weg maar doe er origano en 1 plakje streaky bacon in reepjes door voor een meer authentieke smaak. Ik rasp de courgette op een grove rasp. Lekker hoor.

    • 13 juli 2019
      reply

      Karin de Jong

      Ps ik gebruik geen olie bij bakken zit vet in gehakt en nouja de bacon ook dus

  • 3 juni 2019
    reply

    Sandra

    Wat ik mij afvraag bij sommige dag menu’s vindt ik bepaalde dingen niet lekker kan ik gewoon willekeurig een andere dag pakken? Of is een week helemaal afgestemd op alle dagen van die week ? Hoop dat mijn vraag duidelijk is

      • 16 april 2020
        reply

        Irma kooistra

        Goedendag,
        Zijn er tips om minder vocht van de courget op mijn bord te krijgen?
        Ik heb altijd één grote plas op mijn bord.
        Als ik de courget in blokjes doe i.p.v sliertjes heb ik geen plas, maar wil ook wel een sliertjes 😁

  • 3 januari 2019
    reply

    Els

    Dit is echt lekker en snel te maken. Ik bak de courgette niet apart. Ik kwak t er gewoon bij als de rest klaar is. 🙂

    • 21 februari 2019
      reply

      Inge

      Ik ook….mmmmm….

    • 25 maart 2019
      reply

      Coby Stokkink

      Is dit recept voor 1 persoon

  • 9 mei 2018
    reply

    Carin

    Hi!

    Als ik alles invoer in m’n koolhydraten teller (fatsecret) dan kom ik al op 42 KH uit!
    En dan moet ik het diner nog invullen, hoekandatnou?

    Groetjes!

    • 9 mei 2018
      reply

      Daarom doen we dus niet aan apps. Check de beginnen pagina maar even voor de uitleg waarom geen apps.

      • 9 mei 2018
        reply

        Carin

        Hoi Matthijs,

        Ik heb voor m’n gevoel echt heeel goed jullie website doorgelezen, ik kan helaas t stukje niet vinden waar jullie schrijven geen fan te zijn van apps.
        Kun je mee vertellen waar ik het kan lezen?

        Mijn dank is groot!

  • 4 september 2017
    reply

    Marianne Vrieze

    Qqqqik ben vandaag ook begonnen.
    Omdat ik s’middags werk eet ik tussen de middag warm.
    Heb de courgette spaghetti met bolognesesaus gegeten.
    Was lekker maar wel veel dus heb nog wat over en dar eet ik vanavond als ik thuiskom van mijn werk als tussendoortje.

  • 22 augustus 2017
    reply

    Gonny

    Na me helemaal ingelezen te hebben ga ook ik morgen een start maken met kha eten. Ben benieuwd wat het me gaat brengen.

  • 7 augustus 2017
    reply

    Maya

    Vandaag begonnen met de weekmenu’s. Weekboodschappen gedaan, maar ik kan hier alleen grootverpakkingen halen. Een aantal dingen kan ik invriezen maar bijvoorbeeld spitskool, rode kool voor salade niet. Heb het menu voor week 2 nog niet bekeken, maar misschien weekmenu 1 maar 2x doen?

  • 3 juli 2017
    reply

    Christa

    Vandaag zijn mijn man met weekmenu dag 1 begonnen. Tot nog toe heerlijk en nog geen trek. Na hoeveel tijd kun je beginnen te meten met de ketosticks?

  • 30 juni 2017
    reply

    Tiny

    Hoi,

    Ik ben vandaag ook gestart, maar waar zie ik wat ik mag/ moet drinken?
    Mag ik karnemelk?

  • 25 mei 2017
    reply

    ben nog niet eens begonnen, en in het eerste recept dat ik lees: cocos olie; cocos olie heeft onmiskenbare gezondheids voordelen maar niet voor iedereen, het staat stijf van de cholestorol, ik zou olijfolie kiezen

  • 24 maart 2017
    reply

    Jan Hein

    Met dank aan de inwoners van Leende en Jeroen Pauw toch maar eens gaan zoeken naar KH arm leven. Weet wel dat ieder pondje door mondje gaat maar ja het lichaam blijft vragen als je veel sport. Hoop dat deze weg me gaat helpen (naast gewoon: minder, minder en minder eten). Heerlijk gegeten vandaag: witlof/rosbief voor lunch bepaald geen straf, diner met courgettepasta (in schijven 🙂 ook heerlijk, portie prima na duurloop 16 km (wel kwark genuttigd voor herstel en tegen hongergevoel) en 4 uur huis schoonmaken, ben benieuwd naar effect. Belangrijk voor mij is dat ik geen hongergevoel heb tijdens de dag (tijd tussen maaltijden cq tussendoortje) Leuke site met superveel nuttige info en direct toepasbaar. Keep up the good work!!

  • 6 maart 2017
    reply

    Nicole

    Dag Matthijs,

    Wij gaan vandaag beginnen, ik geloof in Koolhydraatarm eten maar zoek nog naar de balans. We hopen door jouw (jullie) website en gerechten het juiste inzicht te krijgen en onze levenstijl nog meer kunnen verbeteren. We sporten beiden fanatiek en ik heb daarnaast een nierziekte en ik merk dat diëtisten (werkend in een universitair ziekenhuis) het heel lastig vinden om mij te begeleiden (ik doe krachtsport dus mijn eiwitbehoefte is groot, eet verder zoutarm en nu dus nog meer koolhydraatarm) maar we gaan ervoor.

  • 27 januari 2017
    reply

    Yoerin

    Goedenavond,vandaag begonnen en wat mij opviel is dat het allemaal relatief veel is voor een kleine eter zoals mij…hoe kan ik dit het beste oplossen? Kreeg mijn avondeten niet op…verder was het allemaal heerlijk !!

    • 30 januari 2017
      reply

      Gewoon wat minder klaarmaken 😉

  • 27 januari 2017
    reply

    Leontine

    Ik ben allergisch voor alle dierlijke melkproducten en alle soorten eieren. Waarmee kan ik deze grondstoffen vervangen? Ik gebruik nu alpro mild en creamy maar wil eigenlijk van de soja af.

    • 29 december 2017
      reply

      Jeanette

      Hoi Leontine, misschien kun je A2A2 melk proberen. Veel mensen met een melk allergie kunnen wel tegen deze melk

  • 9 januari 2017
    reply

    Chantal

    Het was heerlijk, . Behoorlijk veel voor mijn. Maar omdat het zo lekker was alles op. En ik heb de courgette op het laatst rauw mee verwarmd in de saus was super

  • 9 januari 2017
    reply

    Rilana

    Kun je ook een andere groente als courgette gebruiken bijvoorbeeld paprika of sperziebonen?

    • 13 januari 2017
      reply

      Tja… het is dan geen courghetti meer he… maar het zou kunnen…

  • 2 januari 2017
    reply

    Marion

    Wat een heerlijk gerecht! Mijn man en ik hebben ervan genoten!

  • 22 augustus 2016
    reply

    Cora

    hallo
    mag je bij de courgette spaghetti bv nog Champions en tomaat in stukjes erbij doen?

    • 22 augustus 2016
      reply

      Van mij wel, maar niet te veel of koolhydraten tellen.

  • 5 juni 2016
    reply

    Suzanne

    Vandaag begonnen met jullie weekmenu. Witlofsalade en cougette spaghetti waren erg lekker. Bedankt voor de afwisselende en lekkere recepten.
    Vraag: is het belangrijk om de hoeveelheden aan te houden en alles op te eten? De porties waren voor mij eigenlijk te groot.

    Groet
    Suzanne

  • 25 april 2016
    reply

    trudie

    Kan ik de spaghetti ook opwarmen heb middagdienst en dan eten we rond 6 uur met de pauze
    Gr trudie

    • 25 april 2016
      reply

      Dat kan maar dan zou ik de courgetti helemaal niet bakken en gewoon rauw mee nemen.

  • 5 april 2016
    reply

    danna

    Hallo jullie rekenen 4 koolhydraten per 100 gram courgettebrood
    Op jullie fb site zeggen ze omdat je het roerbakt zit er maar 2.4 in
    Wat moet ik nu aanhouden voor de koolhydraten
    Alvast bedankt

    • 5 april 2016
      reply

      Hoi Danna,

      Hetgeen er bij de voedingswaarde informatie staat 😉

  • 5 april 2016
    reply

    Sibel

    Hallo, ik ben van plan om te beginnen met kha eten. İk merk wel dat er veel gerechten zijn waar vlees of vis in zitten. Nou is het zo dat ik het niet eet. Kan ik de vlees dan weglaten of vervangen met iets anders?

  • 10 maart 2016
    reply

    Karin

    Heerlijk! Was wel veel werk om voor 4 personen slierten te maken van de Courgettes. Op https://nl.wikihow.com/Pasta-maken-van-courgette vond ik veel tips hoe je dat zou kunnen doen. Ik heb de oven variant gebruikt.
    20 minuten op 90 graden. Elke 5 minuten even de bakplaat uit de oven en droogdeppen met keukenpapier. Voor het terug in de oven te doen wel even met twee vorken de courgetteslierten weer een beetje ‘opgooien’ want na het deppen ligt er op de bakplaat een grote platte courgettepannekoek. Na 20 minuten oven is het prima. Niet meer koken of bakken daarna.

  • 5 maart 2016
    reply

    Simone

    Als ik dit recept maakt voor 5 personen, hoe zorg ik er dan voor dat ik niet teveel eet? Omdat alles in 1 pan zit is de hoeveelheid voor 1 persoon het wat lastig bepalen.

    • 6 maart 2016
      reply

      Ehhh… je verdeelt het gewoon door 5 porties?

  • 8 januari 2016
    reply

    Monique

    het was heerlijk, ook de tomatensaus zelf gemaakt, hou niet van voeding in blik. Hele familie heeft meegegeten en waren entousiast maar vonden de saus hetzelfde als vroeger.We hebben de kaas wel achterwege gelaten.

    • 9 januari 2016
      reply

      Hoi Monique, goed punt. Is ook stiekem veel smakelijker dan de saus uit zon karton.

  • 3 januari 2016
    reply

    Annemieke

    Het was heerlijk, zelf de tomatensaus gemaakt, jum jum… Maar bij het roerbakken van de courgette kwam er heel veel vocht vrij, ondanks afgieten was het nog erg vochtig, hoe kan ik dit voorkomen??

    • 4 januari 2016
      reply

      Korter en heter roerbakken!

      • 4 januari 2016
        reply

        Annemieke

        Oké, bedankt voor de tip!!

  • 3 januari 2016
    reply

    Natalie

    2016 is begonnen, knop is om en ik dacht nu ga ik op dieet. Is de 1e dag toch gewoon 1 groot feest geweest met alle recepten. Op deze wijze word het een eitje Thx allemaal

  • 4 november 2015
    reply

    Amanda

    Kan het ook zonder kokosolie?

  • 16 oktober 2015
    reply

    Astri

    Vraagje ik ben gek op tauge kun je deze ook gebruiken i.p.v courgette

    • 18 oktober 2015
      reply

      Ik ben bang dat het dan geen “spaghetti” meer kan heten maar we zijn benieuwd hoe het smaakt.

      • 19 juni 2017
        reply

        Gaby

        Taughetti klinkt prima toch 😉

  • 13 oktober 2015
    reply

    Marsha

    Vandaag begonnen en de hele dag volgens de recepten gegeten ..heb heerlijk gegeten ..en net de spaghetti op ..zit echt bomvol ..vult goed ..vind t in mijn hoofd nog erg tegenstrijdig dat ik in verhouding zoveel mag/kan eten en daarbij af ga vallen ( na maanden shakes en hongerlijden )
    Nu al zin in morgen 🙂

  • 13 oktober 2015
    reply

    Willeke

    Vandaag begonnen! Nu heb ik het nadeel dat ik maandagavond moet werken en al om 17.00 uur moet eten op mijn werk. Als ik dan om 21.00 uur thuis kom, rammel ik. Dan nam ik altijd een zoute haring. Kan dit?

    • 13 oktober 2015
      reply

      Moet kunnen toch? Hoeveel koolhydraten zitten er in zo’n haring?

  • 1 oktober 2015
    reply

    Tammo

    Ik heb deze maaltijd voor 3 personen gemaakt, en heb zelf gebruik gemaakt van een pakje gezeefde tomaten (500 ml), dus wel iets meer per persoon, maar dit was erg laag in Khd, dus maakte dat niet veel uit. Om nu tòch wat extra’s te geven heb ik gebruik gemaakt van italiaanse kruidenmix. Dit gaf het totaal een zeer acceptabele smaak. Wel was de hoeveelheid courgette wat aan de magere kant om een “gevuld” gevoel te geven.

  • 22 september 2015
    reply

    Marja

    Gisteravond de courgette spaghetti gegeten vas super lekker. Vanavond bloemkool uit de oven ben benieuwd.
    Tot nu toe gaat het goed maar is pas dag twee.
    Succes allemaal

  • 12 september 2015
    reply

    M

    Word er bedoeld met tomatensaus uiteen pakje tomatensaus of ook spaghettimix?

  • 5 september 2015
    reply

    Sandra

    zojuist gegeten en het was heeeeerlijk. Volgende keer als variatie doe ik wat zalm. Ik zie weinig vis voorbij komen in het weekmenu maar het was smullen.

    • 6 september 2015
      reply

      Klopt, wij zijn ook gek op vis maar het ligt toch wat lastig, veel mensen hebben moeite met vis.

  • 18 augustus 2015
    reply

    Anke Dix

    Is het teveel gevraagd om het merk van bijvoorbeeld de tomatensaus die jij bij het recept gebruikt hebt en die dus de goede is voor wat betreft het gebruik, te vermelden of mag dat niet van een of andere wet.
    Ben net begonnen en ben erg enthousiast.
    Groetjes
    Anke

    • 18 augustus 2015
      reply

      Merk? Maakt ons niet zoveel uit, gewoon pakjes in de supermarkt omdraaien en die met de minste koolhydraten per 100 gram kiezen. We zijn niet de publieke omroep dus we mogen reclame maken voor wat me maar willen 😉

      • 26 augustus 2015
        reply

        Astrid

        Ik heb het laagst mogelijke pakje gehaald, maar dan nog zit er 4 g KH en 4 g suiker in per 100 gr.

        • 26 augustus 2015
          reply

          Klopt, tomaat zit vrij hoog. Ik weet niet precies welke 2,1 is. Misschien als je het zelf maakt.

  • 13 augustus 2015
    reply

    AGB

    Alle 3 de gerechten voor vandaag waren heerlijk! Benieuwd hoe alles morgen mag smaken. Dank voor de lekkere gerechten en dat alles zo overzichtelijk is en wordt uitgelegd.

  • 10 augustus 2015
    reply

    Desiree

    Moet het gehakt opgekruid zijn?

    • 10 augustus 2015
      reply

      Het moet niet maar dat hebben wij wel gedaan. Met kant en klaar gekruide gehakt loop je het risico op extra koolhydraten omdat er vaak suiker (dextrose) in de kruidenmix zit.

  • 4 augustus 2015
    reply

    Monica

    Dag 1 helemaal geweldig, alles volgens recept gemaakt.
    Bedankt kijk nu al uit naar de volgende dagen.

  • 4 augustus 2015
    reply

    M

    Spaghetti was lekker, alleen aan de saus met zat bijna geen kleur in tegenstelling tot het foto voorbeeld. Klopt 50 gram tomatensaus ?

    • 7 augustus 2015
      reply

      Ja klopt, geen idee waarom het bij jou geen kleur heeft. Bij ons was het zoals op de foto.

  • 20 juni 2015
    reply

    Trudi

    Ben weer begonnen. Heerlijk net de yoghurt gegeten. Fijn dat de recepten voor 1 persoon zijn opgeschreven. Ben vol goede moed.groet.

  • 18 juni 2015
    reply

    Heleen

    Hoe lang kook ik de courgette? Of lees ik daar nu overheen? 🙂

    • 19 juni 2015
      reply

      Het staat inderdaad niet duidelijk in het bericht. Het beste kan je eerst de saus helemaal klaarmaken en als laatste de courgette 1 a 2 minuten op hoog vuur roerbakken in een wok of braadpan. Dat smaakt beter dan koken. Je zou het ook heel kort kunnen stomen in een stoompan. Zorg eerst dat het water op temperatuur is en stoomt, doe dan pas de courgetti er bij en in 1 a 3 minuten (testen) is het goed. Het mag niet te slap worden.

  • 27 mei 2015
    reply

    Wilma

    ontbijt, lunch en diner helemaal geweldig. Alles exact volgens de recepten gemaakt, te gek!!!

  • 15 mei 2015
    reply

    Gonnie

    Vandaag voor het eerst gemaakt. Was echt super lekker, echt een aanrader.

  • 23 april 2015
    reply

    Astrid

    Lijkt mij heerlijk!
    Alleen in ‘maggi’ blokjes zitten veel E-nummers beter dan van zonnatura nemen toch?

    • 23 april 2015
      reply

      Zeer zeker, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat wij daar niet heel erg op letten, maar het is zeker beter.

      Overigens hoeven E-nummers niet erg te zijn, soms gaat het om citroensap of andere normale dingen, soms zijn het inderdaad dingen waar Ali Chemicali nog bang van wordt.

    • 11 juni 2017
      reply

      Reinout

      Uit (onafhankelijk) onderzoek komt duidelijk naar voren dat e-nummers compleet veilig zijn. Er zijn een hoop voedingsmythes die hardnekkig in de hoofden van mensen blijven hangen. E nummers is daar één van. Waar mensen in geloven is vaak meer gebaseerd op emotie en levensstijl dan op grond van wetenschappelijke feiten. Zo zou biologisch voedsel gezonder en beter voor het milieu zijn, maar ook dat is niet waar. Het is veelal wel lekkerder en diervriendelijker.

      • 23 maart 2018
        reply

        Loes

        Hear hear!

  • 2 februari 2015
    reply

    Gerti

    Wat heb ik van dot eerste dagmenu genoten. Is werkelijk een verademing na 4 maanden Atkins gedaan te hebben. We hebben heerlijk gegeten. Bedankt

  • 7 december 2014
    reply

    Angelique Tolle

    Ik heb even een vraag zijn de recepten voor 1 pers of voor meerderen.

  • 22 september 2014
    reply

    Ontbijt, lunch en diner was heerlijk! Eenvoudig om te bereiden! Bedankt!

POST A COMMENT