• No products in the cart.

Blog

Courgettesoep met ham

Courgettesoep met ham

Courgettesoep met ham

Courgettesoep met ham

Courgettesoep met ham

Omdat ik een overvloed aan courgette had toen we terugkwamen van vakantie, heb ik ook een courgettesoep gemaakt. Dit is dezelfde courgette als de courgette lasagne en de waterkerssoep. Dit is een lekkere soep die goed voedt. Erg snel klaar en favoriet bij veel gasteters. Voor dit gerecht is een staafmixer nodig.

Als je koolhydraatjunks op bezoek heb,t kan je voor hen een stokbroodje erbij serveren, wel zelf afblijven hΓ¨ πŸ˜‰ !

IngrediΓ«nten voor 2 personen

  • 1 grote courgette 10,0 khd – 58 kcal – 4,0 eiw – 0,0 vet 
  • 1 ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • 1 teentje knoflook 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • Β½ liter bouillon (of water en bouillonblokje – groente, rund of kip kan allemaal, maar mijn favoriet is groente) 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 2 lepels room of een schep boursin 0,3 khd – 33,5 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet
  • 150 gram gebraden ham in stukjes 1,7 khd – 97,5 kcal – 13,7 eiw – 4,4 vet
  • gemalen peper
  • eventueel tuinkers om te garneren

Totaal per persoon: 7,4 khd – 206 kcal – 18,4 eiw – 7,9 vet

Bereiden

Begin met de ui te snipperen, de courgette te snijden in kleine blokjes en het teentje knoflook “ontschillen”. Dan fruit je de uitjes in een 2 liter pan met een beetje ghee of kokosvet. Als de uitjes glazig zijn, bak je de blokjes courgette en het geperste knoflook eventjes kort. Nu kan het water erbij en het bouillonblokje. Breng het aan de kook en zet het vuur dan laag zodat het zachtjes doorkookt. Misschien heb je nu wel een lichte dΓ©jΓ  vu van de waterkerssoep en dat klopt, de basis is hetzelfde, de smaak echter heel anders. Doe er ook wat gemalen peper door uit de molen. Niet te zuinig als je van pittig houdt.

In de tussentijd kan je de hamreepjes bakken tot ze lekker knapperig zijn, mogen trouwens ook uitgebakken spek stukjes zijn maar ham is lekkerder omdat het niet zo zout is. Als de courgette gaar is, kan je het pureren. Voorzichtig want ik heb al eens een afzuigkap incident gehad met de staafmixer. Meng de room door de soep en laat het dan niet meer koken. De courgettesoep serveren met de hammetjes op de soep, eventueel wat tuinkers als garnering en smullen maar.

Wil je de courgettesoep mee naar je werk, dan heb ik superhandige soepkommen in mijn winkeltje van monbento!

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept![/box]

Weekmenu 6.