• No products in the cart.

Blog

Courgetti met biefstuk

Courgetti met biefstuk

Courgetti met biefstuk

We kunnen niet genoeg van de courgetti krijgen. Vanavond weer op het menu en dit keer met biefstukreepjes. Let op bij het bakken van de biefstuk dat je het niet te heet laat worden en het te lang doet, das zonde want dan wordt het taai.

In mijn winkeltje op Gobento kan je de handige Spirelli van Gefu bestellen, superhandig om courgetti mee te maken.

Ingrediënten

  • 1 courgette (± 300 gram) 15,0 khd – 87 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
  • 150 gram biefstukreepjes 0,0 khd – 162 kcal – 34,4 eiw – 2,7 vet
  • 125 gram champignons 0,5 khd – 22,5 kcal – 2,9 eiw – 0,6 vet
  • 1 sjalot, in snippers 2,2 khd – 9,6 kcal – 0,5 eiw – 0,1 vet
  • flinke scheut room (± 50 ml) 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • kruiden: BBQ kruiden van bijvoorbeeld de Lidl, zo’n grinder.
  • peper

Totaal: 19,2 khd – 448,6 kcal – 44,8 eiw – 20,9 vet

Bereiden

Begin met het snijden van de courgette met de Spirelli of ander keukengereedschap en leg dit op een theedoek, keukendoek of in een vergiet om het vocht er uit te laten lopen.

Snij de champignons in plakjes en doe ze in een koekenpan met wat ghee of roomboter, hier mogen de sjalotten ook bij. Laat het gaar worden.

In de tussentijd zet je een braadpan of een wok neer en roerbak je daar de biefstukreepjes op hoog vuur in wat roomboter of ghee. Doe dit heel kort, dat alleen er een mooi bruin korstje op komt en de binnenkant nog rood en koud is.

Als dit klaar is dan doe je de biefstuk op een laag vuur bij de champignons en de uitjes. Hier kan dan meteen de room, de kruiden en de peper bij. Laat het zacht smoren op de laagste stand van het gas, terwijl je in de wok op hoog vuur de courgetti roerbakt.

Dit moet niet te lang want anders wordt het slap en vochtig. Gewoon even kort op hoog vuur tot het beetgaar is.

Eet smakelijk!

Weekmenu 7.

COMMENTS

  • 1 maart 2019
    reply

    Marie Mul

    Ik wil graag beginnen aan het kh arme dieet, maar toch zie ik dat er juist vet wordt gebruikt terwijl dat juist meer moeite kost om te verbranden. Hoe zit dat precies. Ben pas nieuw op jullie site.

  • 26 september 2018
    reply

    Ans

    Wat kun je gebruiken ipv champignons?

  • 3 augustus 2017
    reply

    Nancy

    Wat voor room gebruik je ?

    • 8 augustus 2017
      reply

      Ongeslagen slagroom.
      (dus zonder suiker gewoon de room die ze van de melk afscheppen …vroeger dan)

  • 28 februari 2016
    reply

    Jeannette

    Wauwww , Wat was dit lekker . We hebben genoten en ik ga het zeker nog eens maken .

  • 27 december 2015
    reply

    Sandra

    Heerlijke gerecht. Heb het als voorgerecht gemaakt tijdens het kerstdiner. Origineel, ziet er mooi uit, makkelijk te maken en vooral heerlijk! Bedankt voor het recept!

  • 2 maart 2015
    reply

    mftpeters

    Een heerlijk recept, ik had op het laatst nog een klein stukje gorgonzola mee geroerd en elke hap was genieten

    • 22 december 2016
      reply

      Angela

      Wat voor room moet je gebruiken?
      Kook room?

POST A COMMENT