• No products in the cart.

Blog

Couscous salade

Een couscous salade is van alle markten thuis. Ik hou ervan om het tussen de middag lekker koud te eten, maar ‘s avonds half warm of bij een picknick kan natuurlijk ook. En wat dacht je van bij de barbecue als bijgerecht omdat je het makkelijk van te voren kan klaarmaken. Ik maak altijd een dubbele portie, omdat ik weet dat m’n zusjes dezelfde avond de restjes komen halen. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Couscoussalade Ingredi├źnten couscous salade:

300 gram couscous
300 ml kippenbouillon
100 gram zongedroogde tomaatjes
8 gedroogde (liefst ongezwavelde) abrikozen
1 rode ui, in superdunne halve ringen
1 courgette in blokjes
Paar takjes munt, fijngehakt
Beetje peterselie fijngehakt naar smaak
Garam massala kruiden (2 eetlepels)
2 el olijfolie

Bereiding

Giet 300 ml kokende kippenbouillon over de couscous. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer door met een vork en laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de tomaatjes en de abrikozen in kleine stukjes. Doe de tomaatjes, abrikozen, munt, ui en ┬ż van de peterselie in een kom. Doe hier de (afgekoelde) couscous bij en roer door met twee vorken tot alles goed gemengd is.
Fruit de Garam Masala kruiden in de olie en voeg de courgette toe. Voeg op het laatst heel even het lente uitje toe en meng dit met de rest van de salade. Haal de salade 20 minuten voor je gaat eten uit de koelkast. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.

Tip

Het fijne van couscous is dat het allemaal niet zo volgens een precies recept hoeft. Een beetje meer van het een of ander naar smaak is best mogelijk. Wat bijvoorbeeld ook erg lekker is is wat noten zoals amandelen toevoegen of wat gedroogde fijngemalen pepertjes. Ook rozijnen passen er goed bij.