• No products in the cart.

Blog

Chrusted chicken nuggets

Crusty kipnuggets

Chrusted chicken nuggets

Crusted chickennuggets

Crusty kipnuggets

Voor gezonde en koolhydraatarme gerechten kan je ontzettend veel inspiratie opdoen bij Amerikaanse blogs. Raar eigenlijk, gezien het het land is met de meeste mensen in de BMI gevaren zone. Het is een land van uitersten, want “low carb” is daar ontzettend populair, en enorm dik zijn ook…

Dit gerecht is kipfilet met een lekker korstje, oftewel, crusty kipnuggets. Omdat er niet echt lekkere geschikte koolhydraatarme melen zijn voor paneren, gebruiken we fijn gemalen spekknabbels en wat macadamianootjes. Dit is niet een gerecht dat je na 10 minuten op kan eten, maar wel erg leuk om te maken. Als je spekknabbels niet kent, kijk dan hierrr…

Let op, dit gerecht is voor twee personen. Halveren als je voor jezelf kookt. Voor dit gerecht heb je een staafmixer met maalbak of keukenmachine nodig.. of een vijzel en geduld.

We gaan niet bakken in een pan, dit gerecht gaat in de oven. Het voordeel is dat het korstje mooi heel blijft en ook knapperig.

Als groente hebben wij het bloemkool ovengerecht gegeten, dat moet je als eerste maken want het moet ongeveer een half uur langer in de oven.

Ingrediënten crusty kipnuggets voor 2 personen

  • 50 gram spekknabbels naturel (AH of Aldi, paprika mag ook) 0,0 khd – 148,8 kcal – 14,8 eiw – 10,3 eiw
  • 2 kipfilets 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 25 gram macadamianoten (1 handje) 1,7 khd – 98,1 kcal – 1,0 eiw – 9,5 vet
  • de schil van 1 limoen (het sap gebruik je voor de saus)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zout (mag minder)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder

Ingrediënten saus

  • 3 grote eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,5 eiw – 24,0 vet
  • 1 kleine rijpe avocado 1,4 khd – 149,3 kcal – 1,4 eiw – 14,6 vet
  • sap van de limoen 1,7 khd – 4,5 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • snufje chilipoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder

Totaal per persoon: 2,4 khd – 416 – 27 eiw – 33 vet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden, haal de plaat er uit en bekleed die met zilverfolie. Eventueel heel licht inspuiten met bakspray maar dit hoeft niet per se.

Begin met alle ingrediënten van de kipnuggets, behalve de limoen, de eieren en de kip in de keukenmachine te stoppen. Rasp de schil van de limoen, dit kan ook bij het paneermengsel. De limoen bewaar je voor het sausje waar we het sap in gebruiken. Even goed malen tot alle spek knabbels en macadamianoten grof poeder zijn. Niet te lang, je kan namelijk overdrijven en dan wordt het een brok!

Snij nu de kipfilets in iets platte blokjes, net als de nuggets bij de McDonald’s, als je niet weet hoe die er uit zien, goed zo!

Zet twee diepe borden neer, één met de twee eieren even kort geklutst, de ander met het paneermengsel. Dip eerst de stukjes kip in het ei, vervolgens in het paneermengsel en leg ze dan, niet tegen elkaar, op het zilverfolie.

De kipnuggets na het paneren op de bakplaat

Zet de timer op 15 tot 20 minuten afhankelijk van hoe snel jouw oven gaat. In de tussentijd gaan we het sausje maken.

Saus

Voor het sausje snij je eerst de avocado, uiteraard ontdaan van schil en pit, in kleine stukjes in een kom. Het is belangrijk dat het een rijpe is, anders kan je deze beter weglaten. Met een lepel maak je de avocado tot een mousse door het met de bolle kant fijn te drukken. Vervolgens de overige ingrediënten van het sausje erbij, goed roeren en klaar.

Eet smakelijk!!