• No products in the cart.

Blog

Chrusted chicken nuggets

Crusty kipnuggets

Chrusted chicken nuggets

Crusted chickennuggets

Crusty kipnuggets

Voor gezonde en koolhydraatarme gerechten kan je ontzettend veel inspiratie opdoen bij Amerikaanse blogs. Raar eigenlijk, gezien het het land is met de meeste mensen in de BMI gevaren zone. Het is een land van uitersten, want “low carb” is daar ontzettend populair, en enorm dik zijn ook…

Dit gerecht is kipfilet met een lekker korstje, oftewel, crusty kipnuggets. Omdat er niet echt lekkere geschikte koolhydraatarme melen zijn voor paneren, gebruiken we fijn gemalen spekknabbels en wat macadamianootjes. Dit is niet een gerecht dat je naย 10 minuten op kan eten, maar wel erg leuk om te maken. Als je spekknabbels niet kent, kijk dan hierrr…

Let op, dit gerecht is voor twee personen. Halveren als je voor jezelf kookt. Voor dit gerecht heb je een staafmixer met maalbak of keukenmachine nodig.. of een vijzel en geduld.

We gaan niet bakken in een pan, dit gerecht gaat in de oven. Het voordeel is dat het korstje mooi heel blijft en ook knapperig.

Als groente hebben wij het bloemkool ovengerecht gegeten, dat moet je als eerste maken want het moet ongeveer een half uur langer in de oven.

Ingrediรซnten crusty kipnuggetsย voor 2 personen

  • 50 gram spekknabbels naturel (AH of Aldi, paprika mag ook) 0,0 khd โ€“ 148,8 kcal โ€“ 14,8 eiw โ€“ 10,3 eiw
  • 2 kipfilets 0,0 khd โ€“ 138 kcal โ€“ 29,1 eiw โ€“ 2,3 vet
  • 2 eieren 0,0 khd โ€“ 80 kcal โ€“ 7,3 eiw โ€“ 5,8 vet
  • 25 gram macadamianoten (1 handje) 1,7 khd โ€“ 98,1 kcal โ€“ 1,0 eiw โ€“ 9,5 vet
  • de schil van 1 limoen (het sap gebruik je voor de saus)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ยฝย theelepel zout (mag minder)
  • ยฝย theelepel chilipoeder
  • ยฝ theelepel knoflookpoeder
  • ยฝ theelepel uienpoeder

Ingrediรซnten saus

  • 3 grote eetlepels mayonaise 0,0 khd โ€“ 220 kcal โ€“ 0,5 eiw โ€“ 24,0 vet
  • 1 kleine rijpe avocado 1,4 khd โ€“ 149,3 kcal โ€“ 1,4 eiw โ€“ 14,6 vet
  • sap van de limoen 1,7 khd โ€“ 4,5 kcal โ€“ 0,1 eiw โ€“ 0,0 vet
  • snufje chilipoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • ยฝ theelepel komijnpoeder

Totaal per persoon: 2,4 khd โ€“ 416 โ€“ 27 eiw โ€“ 33 vet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden, haal de plaat er uit en bekleed die met zilverfolie. Eventueel heel licht inspuiten met bakspray maar dit hoeft niet per se.

Begin met alle ingrediรซnten van de kipnuggets, behalve de limoen, de eieren en de kip in de keukenmachine te stoppen. Rasp de schil van de limoen, dit kan ook bij het paneermengsel. De limoen bewaar je voor het sausje waar we het sap in gebruiken. Even goed malen tot alle spek knabbels en macadamianoten grof poeder zijn. Niet te lang, je kan namelijk overdrijven en dan wordt het een brok!

Snij nu de kipfilets in iets platte blokjes, net als de nuggets bij de McDonald’s, als je niet weet hoe die er uit zien, goed zo!

Zet twee diepe borden neer, รฉรฉn met de twee eieren even kort geklutst, de ander met het paneermengsel. Dip eerst de stukjes kip in het ei, vervolgens in het paneermengsel en leg ze dan, niet tegen elkaar, op het zilverfolie.

De kipnuggets na het paneren op de bakplaat

Zet de timer op 15 tot 20 minuten afhankelijk van hoe snel jouw oven gaat. In de tussentijd gaan we het sausje maken.

Saus

Voor het sausje snij je eerst de avocado, uiteraard ontdaan van schil en pit, in kleine stukjes in een kom. Het is belangrijk dat het een rijpe is, anders kan je deze beter weglaten. Met een lepel maak je de avocado tot een mousse door het met de bolle kant fijn te drukken. Vervolgens de overige ingrediรซnten van het sausje erbij, goed roeren en klaar.

Eet smakelijk!!

COMMENTS

  • 3 september 2020
    reply

    Ann

    Ik zie nergens de bloemkool terug komen. Hoe kan je die bereiden en hoeveel?

  • 9 maart 2020
    reply

    corrinna

    er staat eerst dat het ei en de kip in de keukenmachine moet en later staat er snij de kipfilets in blokjes , maar dat kan toch niet als het in de keukenmachine heeft gezeten , want dan is het een drakerige massa , is dit een type fout ?

    • 10 maart 2020
      reply

      ineke

      Er staat alles, behalve: limoen, kip en eieren.

  • 7 oktober 2019
    reply

    Louisa

    Heerlijk die kippies ๐Ÿ˜‹ wij hebben er van genoten :๐Ÿ˜

  • 27 oktober 2017
    reply

    Francis

    Ik heb geen keukenmachine. Us daar een alternatief voor

  • 29 september 2017
    reply

    Dyan

    Ik heb geen keukenmachine. Kan het met een staafmixer??

  • 10 september 2016
    reply

    Els ter Maat

    Top recept, mijn twee pubers die van fastfood houden hebben met smaak gegeten. De dipsaus is echt een favoriet en kan ook goed op feestjes met groentesticks om te dippen.

  • 31 juli 2016
    reply

    Irene

    De nuggets vielen goed in de smaak. Ze werden alleen niet erg knapperig. Volgende keer zal ik ze eens in de olie bakken.

  • 20 november 2015
    reply

    ljfurtjes

    wij gaan maandag beginnen ..mijn vraag is dan ook moet je met week 1 beginnen of maakt dat niet uit..ik begrijp wel dat ik nog geen baksels mag dan..maar deze kip met bloemkool lijkt me heerlijk om mee te starten…mijn man is niet zo van de groente dus wil lekker beginnen,haha

    • 24 november 2015
      reply

      Je mag overal beginnen, dat maakt niet uit:) Er zitten geen baksels in de weekmenu’s, of vrijwel geen.

  • 12 oktober 2015
    reply

    Linda

    Kan je de noten (of notenmeel) vervangen door iets anders. Mijn zoontje is erg allergisch voor noten maar natuurlijk is ie gek op deze kipnuggets. Dank voor het antwoord alvast!

  • 29 september 2015
    reply

    Miranda

    RoggecreCkers van Fjord zijn niet suiker piekend! Gebruik ik tegenworordig als alternatief voor paneermeel

  • 1 september 2015
    reply

    Corinda

    Goedendag, zitten er echt meer dan 800 kcal in?

    • 31 januari 2020
      reply

      myra

      als ik het optel dan kom ik inderdaad op dat aantal Kcal, maar aangezien het recept voor 2 personen is neem ik aan dat je het door 2 moet delen.

      • 4 februari 2020
        reply

        ineke

        Ik heb het veranderd! Thanks.

  • 10 augustus 2015
    reply

    diana

    Mag er ook kipdij filet gebruikt worden ?

  • 20 juli 2015
    reply

    Simone

    heerlijk recept vandaag gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!

  • 8 juli 2015
    reply

    Jamila Idu

    is er een alternatief voor de spek knabbels, want ik eet geen spek.

  • 1 juni 2015
    reply

    Canan

    Ziet er heerlijk uit !!
    Wat zou ik t beste kunnen gebruiken ipv spekknabbels?

  • 30 mei 2015
    reply

    rm

    Hoi, kan je spekknabbels ook zelf maken? Ik wil geen bioindustrie vlees eten en haal mijn vlees alleen bij slager waarvan ik weet dat de dieren vrij rondgelopen hebben. Dus supermarkten producten eet ik niet. Is daar een alternatief voor om dit te maken?

  • 27 mei 2015
    reply

    claudia

    Zou het ook met andere noten kunnen ipv macadamia?

  • 24 mei 2015
    reply

    Evelien

    Lijkt me heerlijk. Vandaag gelijk uitproberen. Misschien kun je het recept tekstueel nog even aanpassen : bereiden in plaats van berijden ๐Ÿ˜‰

  • 24 mei 2015
    reply

    peggy

    Leuk recept.fijn dat er weer iets nieuws op staat.hopelijk volgt er meer.

POST A COMMENT