• No products in the cart.

Blog

Eiersalade schuitjes

Eiersalade schuitjes

Eiersalade schuitjes

Eiersalade schuitjes


Eiersalade schuitjes  

De romainesla groeit bij mij op dit moment zo hard, dat er haast niet tegenaan te plukken valt. Ik gebruik ze nu dus vaak als schuitje en doe er dan wat lekkers op. Lekker tussendoortje maar ook een prima ontbijt. En omdat ik de dag erna salade met eiersalade eet, kan ik nu mooi wat extra gaan maken en hoef ik maar 1 keer moeite te doen 😉

Ingrediënten

  • blaadjes romainesla (of andere stevige soort)(± 10 gram) 0,1 khd – 1,5 kcal – 0,15 eiw – 0,0 vet
  • plakjes komkommer (± 10 gram) 0,13 khd – 1,3 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 1 eetlepel zure mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,23 eiw – 12,0 vet
  • ¼ gesnipperd uitje 1,0 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • 1 drupje mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout & peper
  • paar sprietjes bieslook

Totaal: 1,2 khd – 278,4 kcal – 15,3 eiw – 23,6 vet

Bereiden

Kook de eieren bijna helemaal hard. Pel ze en laat ze afkoelen. Doe de mayo, mosterd, kerriepoeder en het ¼ gesnipperde uitje in een kom en voeg het eigeel toe. Roer dit tot een sausje. Snij de eiwitten in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Breng op smaak met wat zout en peper en knip de bieslook eroverheen. Schep het mengsel in de schuitjes en garneer het met wat komkommer. (Of schep wat op de komkommer, want dat is ook erg lekker.)

Kies hier je tussendoortje.

Weekmenu 3.
Weekmenu 7.

COMMENTS

  • 25 november 2018
    reply

    Magda Brion

    zijn deze receptjes voor 1 of 2 personen ?

  • 4 juni 2017
    reply

    Nelleke

    Wat is zure mayonaise? Is dat sour crème?

  • 8 november 2016
    reply

    Marlies

    Vandaag dit ontbijt gemaakt en gegeten… in een woord: ZALIG!!!
    Jammer dat het alweer op is,. Ik ga m zeker vaker maken!

  • 20 maart 2016
    reply

    Dianne

    bij de ingrediënten staat 1/4 gesnipperd uitje

  • 18 november 2014
    reply

    Maria

    Bij de ingrediënten staat geen uitje. In de beschrijving wel. Wat voor uitje moet dat zijn?

    • 19 november 2014
      reply

      Hoi Maria, daar zijn wij nooit zo kritisch in, een gewoon ui is altijd goed, mag ook een sjalotje zijn. Als het maar fijn gesnipperd is.

POST A COMMENT