Eiersalade schuitjes
Eiersalade schuitjes
De romainesla groeit bij mij op dit moment zo hard, dat er haast niet tegenaan te plukken valt. Ik gebruik ze nu dus vaak als schuitje en doe er dan wat lekkers op. Lekker tussendoortje maar ook een prima ontbijt. En omdat ik de dag erna salade met eiersalade eet, kan ik nu mooi wat extra gaan maken en hoef ik maar 1 keer moeite te doen 😉
Ingrediënten
- blaadjes romainesla (of andere stevige soort)(± 10 gram) 0,1 khd – 1,5 kcal – 0,15 eiw – 0,0 vet
- plakjes komkommer (± 10 gram) 0,13 khd – 1,3 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
- 1 eetlepel zure mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,23 eiw – 12,0 vet
- ¼ gesnipperd uitje 1,0 khd – 5,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
- 1 drupje mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout & peper
- paar sprietjes bieslook
Totaal: 1,2 khd – 278,4 kcal – 15,3 eiw – 23,6 vet
Bereiden
Kook de eieren bijna helemaal hard. Pel ze en laat ze afkoelen. Doe de mayo, mosterd, kerriepoeder en het ¼ gesnipperde uitje in een kom en voeg het eigeel toe. Roer dit tot een sausje. Snij de eiwitten in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Breng op smaak met wat zout en peper en knip de bieslook eroverheen. Schep het mengsel in de schuitjes en garneer het met wat komkommer. (Of schep wat op de komkommer, want dat is ook erg lekker.)
Kies hier je tussendoortje.
Magda Brion
zijn deze receptjes voor 1 of 2 personen ?
ineke
Voor 1 persoon tenzij anders aangegeven.
Nelleke
Wat is zure mayonaise? Is dat sour crème?
Ineke van Oudheusden
Nee, dat is mayonaise die zuur smaakt, dus zonder suiker. Bijvoorbeeld belgische mayo of zaanse. De beste vind ik de Ah excelent weckpot met mayo. Geen gram suiker en heerlijk.
Marlies
Vandaag dit ontbijt gemaakt en gegeten… in een woord: ZALIG!!!
Jammer dat het alweer op is,. Ik ga m zeker vaker maken!
Dianne
bij de ingrediënten staat 1/4 gesnipperd uitje
Maria
Bij de ingrediënten staat geen uitje. In de beschrijving wel. Wat voor uitje moet dat zijn?
matthijs
Hoi Maria, daar zijn wij nooit zo kritisch in, een gewoon ui is altijd goed, mag ook een sjalotje zijn. Als het maar fijn gesnipperd is.