• No products in the cart.

Blog

Eipancakes

Eipancakes met salsa

Lekker als ontbijt, maar zeker als je gaat brunchen met of zonder vrienden. Ziet eruit als heerlijk. En dat is het ook!

Ingrediënten pancakes

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 2 eetlepels roomkaas 0,75 khd – 97,5 kcal – 3,0 eiw – 9,4 vet
  • 1 lente-ui 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
  • zout & peper
  • ghee of kokosolie om in te bakken

Ingrediënten salsa

  • 1 klein (rood) uitje 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,4 vet
  • ½ avocado 1,6 khd – 179 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet
  • 2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
  • 1 theelepel citroensap 0,1 khd – 1,4 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • snufje zout
  • eventueel knoflook poeder (ik hou ervan, maar werk thuis, dus dan kan het)

Totaal: 8,25 khd – 636,8 kcal – 20,3 eiw – 57,4 vet

Bereiden

Je kan beginnen met het maken van de salsa, straks, als je de pancakes van ei maakt dan moeten die natuurlijk niet koud zijn voor je klaar bent. Snij de lente ui en hou het apart, die mag door het ei mengsel. De avocado en het rode uitje snij je in kleine stukjes, de tomaat ontdoe je van de pitjes en het de waterige inhoud, daarna snij je het in kleine blokjes. Mik alle ingrediënten van de salsa vervolgens in een bakje en dat is alvast klaar.

Meng nu de eieren, de roomkaas, peper en het zout in een kommetje en klop het luchtig op. Als het een luchtig mengsel is dan kan je het lente-uitje er door roeren. Warm de koekenpan op en doe er wat ghee of kokosolie in. Vervolgens doe je met een grote eetlepel of juslepel verspreid in de pan schepjes ei mengsel in zodat er pancakes van ongeveer 10 centimeter ontstaan. Vuur niet te hoog, zachtjes gaar laten worden en als ze droog zijn een keertje keren.

 Uit de pan op het bord en lekker met een schepje salsa erop. Eet smakelijk!

Inspiratie voor tussendoortjes vind je hier.

Weekmenu 2.
Weekmenu 4.