• No products in the cart.

Blog

Eipancakes

Eipancakes met salsa

Lekker als ontbijt, maar zeker als je gaat brunchen met of zonder vrienden. Ziet eruit als heerlijk. En dat is het ook!

Ingrediënten pancakes

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 2 eetlepels roomkaas 0,75 khd – 97,5 kcal – 3,0 eiw – 9,4 vet
  • 1 lente-ui 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
  • zout & peper
  • ghee of kokosolie om in te bakken

Ingrediënten salsa

  • 1 klein (rood) uitje 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
  • 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,4 vet
  • ½ avocado 1,6 khd – 179 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet
  • 2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
  • 1 theelepel citroensap 0,1 khd – 1,4 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • snufje zout
  • eventueel knoflook poeder (ik hou ervan, maar werk thuis, dus dan kan het)

Totaal: 8,25 khd – 636,8 kcal – 20,3 eiw – 57,4 vet

Bereiden

Je kan beginnen met het maken van de salsa, straks, als je de pancakes van ei maakt dan moeten die natuurlijk niet koud zijn voor je klaar bent. Snij de lente ui en hou het apart, die mag door het ei mengsel. De avocado en het rode uitje snij je in kleine stukjes, de tomaat ontdoe je van de pitjes en het de waterige inhoud, daarna snij je het in kleine blokjes. Mik alle ingrediënten van de salsa vervolgens in een bakje en dat is alvast klaar.

Meng nu de eieren, de roomkaas, peper en het zout in een kommetje en klop het luchtig op. Als het een luchtig mengsel is dan kan je het lente-uitje er door roeren. Warm de koekenpan op en doe er wat ghee of kokosolie in. Vervolgens doe je met een grote eetlepel of juslepel verspreid in de pan schepjes ei mengsel in zodat er pancakes van ongeveer 10 centimeter ontstaan. Vuur niet te hoog, zachtjes gaar laten worden en als ze droog zijn een keertje keren.

 Uit de pan op het bord en lekker met een schepje salsa erop. Eet smakelijk!

Inspiratie voor tussendoortjes vind je hier.

Weekmenu 2.
Weekmenu 4.

COMMENTS

  • 6 oktober 2019
    reply

    Manon M

    Mijn beslagje blijft heel erg waterig. Hebben jullie tips om dit op te lossen?

  • 7 april 2018
    reply

    Hallo ik ben nu al bijna klaar met week 2, hou me keurig aan het menu, het is heerlijk allemaal. In de eerste week ben ik 1.900 afgevalen en in de tweede week 100 gr aangekomen. Wat doe ik fout dat ij niet afval?

  • 28 oktober 2017
    reply

    Sara

    Dit was echt heerlijk ik heb genoten ik heb over het algemeen heel weinig inspiratie ben dus heel blij met deze recepten top bedankt voor het delen

  • 11 mei 2017
    reply

    Kyra

    Hi Matthijs. Ik zie heel veel verschillende voedingswaarde op internet staan per 100g gewicht. Hoe weet ik of die van t rivm de juiste is?

  • 14 januari 2017
    reply

    J. De Kok

    Hallo, even een vraagje over het pannenkoekje. 1,0 cm is toch hoog genoeg? Ik weet niet hoe ik met 2 eieren een pannenkoek van 10cm moet maken.

    Bedankt voor het delen van deze mooie recepten en weekmenu’s.

    Groeten,

    J. De Kok

    • 14 januari 2017
      reply

      Diameter, niet dikte 😉 Probeer de dikte juist een millimeter of 4-6 te maken.

  • 14 januari 2016
    reply

    natasja

    Ik ben niet zo van salsa…tomaten kan ik slecht tegen. Is er een ander lekker alternatief? Bij pannekoeken kom ik niet verder dan kaas, spek of zoet…en zoet gaat even niet natuurlijk.

  • 27 oktober 2015
    reply

    Jolanda

    Met een kookring in de koekenpan maak je ze mooi rond en klein

  • 11 augustus 2015
    reply

    Jolanda

    Hoe krijg ik ze zo klein en mooi? Bij mij word het gewoon een omelet het zwemt uit zeg maar.
    Wel lekker evensgoed!

POST A COMMENT