• No products in the cart.

Blog

Engels ontbijt met ei en worst

Engels ontbijt

Stevig engels ontbijt

Bij mijn bezoeken aan Engeland heb ik mij altijd enorm vermaakt met hoe die Engelsen een Engels ontbijt wegwerken. Ze lijken soms meer te eten in de morgen dan ik op een dag op kan. Engelsen vinden dat een dag goed moet beginnen en dat je daarvoor een degelijke bodem nodig hebt.

Elke dag zo’n ontbijt verkort je leven waarschijnlijk met een jaar of 10. Daarom pas ik het aan zodat het wel gezond is en weinig koolhydraten bevat. Wij maken dit meestal in het weekend klaar, omdat het iets meer tijd kost en warm geserveerd wordt.

Ingrediënten

  • 1 ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
  • 1 tomaat 2,1 khd – 15,4 kcal – 0,4 eiw – 0,35 vet
  • 1  runderworstje (weinig KH) 1,0 khd – 207 kcal – 18,1 eiw – 14,6 vet
  • 2 plakken bacon 0,2 khd – 56,4 kcal – 5,6 eiw – 3,7 vet
  • ¼ paprika 1,5 khd – 8,8 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • tijm
  • basilicum

Totaal: 4,8 khd – 367,6 kcal – 31,7 eiw – 24,5 vet

Bereiden

Misschien zijn 2 koekenpannen geen overbodige luxe. Begin met het worstje, dan kan je in de tussentijd het tomaatje snijden. In de pan met het worstje kan je de bacon en de tomaatjes bakken, in de andere het spiegelei. Als de tomaatjes een paar minuten gebakken zijn, strooi je er wat tijm over. Serveren zoals op de foto en voor het mooi en lekker kan je het garneren met een blaadje basilicum.

Dit ontbijt is populair bij het mannelijk geslacht, zo kan ik vertellen uit eigen ervaring.

Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!

Weekmenu 6.