• No products in the cart.

Blog

Entrecote met bloemkool

Entrecote met bloemkool

Entrecote met bloemkool

Entrecote uit de Krommerijnstreek

Ik woon al een tijdje in Houten, bevalt prima, ik heb hier mijn bedrijfje aan huis en je zit lekker centraal in Nederland. Na 5 minuten fietsen zit je op het platteland waar ook de boer en slager Rijnrund zit. Hij verkoopt zijn vlees vooral aan restaurants, maar ook aan sommige plattelandswinkels en slagers. Het vlees smaakt echt stukken beter dan wat je bij de meeste slagerijen haalt en zeker stukken beter dan uit de supermarkt.

Het is natuurlijk ietsje duurder, niet veel, maar wel een euro. Maar bij de supermarkt is een entrecote ook duur, ik betaal liever een euro meer, dan dat ik teleurgesteld ben van het vlees uit de supermarkt.

Niet iedereen woont hier in de buurt, maar als je gewoon zoekt of vraagt aan restaurants waar ze hun vlees vandaan halen dan vind je vast een goede slager bij jou in de buurt.

Ingrediënten

  • Goed stuk entrecote 0,0 khd – 247,5 kcal – 34,5 eiw – 12,2 vet

Spullen uit het bloemkool recept:

  • 200 gram bloemkool per persoon 5,8 khd – 50 kcal – 3,8 eiw – 0,4 vet
  • 4 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 360 kcal – 0,0 eiw – 36 vet
  • 1 eetlepel citroensap 0,2 khd – 2,7 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 kleine of een ½ rode of gewone ui 3,3 khd – 18 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gesneden
  • ½ theelepel knoflookpoeder of klein teentje knoflook in schijfjes
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel chilipoeder

Totaal: 9,3 khd – 678,2 – 38,9 eiw – 48,6 vet

Bereiden

Een entrecote bakken is niet heel lastig, het kan wel heel makkelijk verkeerd gaan. Leon Mazairac heeft zich laten strikken door Croma om reclame te maken, dus let niet op de boter die hij propageert, van mijn part doe je het in de roomboter of een ander braadproduct. Hij is wel een heel goede kok, ook uit de buurt van Houten.

De bloemkool maak je zoals je dat in dit gerecht kan lezen wat we eerder maakten, nu uiteraard zonder vink!

Weekmenu 6.