Feestelijke omeletrolletjes
Feestelijke omeletrolletjes
Deze rolletjes zijn heerlijk als lunch of met een kop soep, maar ook bij de borrel of een verjaardag. Het bewijs dat koolhydraatarm niet saai is!
De omelet bak je op de bakplaat in de oven, geen omkijken naar. Laat hem wel goed afkoelen.
Ingrediënten voor 20 stuks (2 pers)
- 3 eieren
- 200 gram diepvriesspinazie
- 100 gram kruidenroomkaas
- 60 gram ham of rosbief
- 150 gram gegrilde paprika (uit een potje)
Bereiden
Warm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren los met zout en peper naar smaak. Laat de spinazie ontdooien en duw in een zeef zo veel mogelijk vocht er uit.
Meng de spinazie met de eieren en verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Maak er een dunne, egale laag van. Bak het mengsel ongeveer 25 minuten in het midden van de oven, tot het droog is. Laat het ei vervolgens afkoelen.
Besmeer de omelet met de roomkaas en beleg met de ham en gegrilde paprika. Rol de omelet strak op, wikkel in vershoudfolie en laat een half uurtje opstijven in de koelkast. Snij dat de omelet in rolletjes van 1 cm dik en leg ze op een mooie schaal.
Je kan naar hartenlust variëren met de vulling, andere roomkaas, andere vleeswaar of bijvoorbeeld gerookte zalm, en andere groenten, zoals plakken komkommer of bladen ijsbergsla.
Handig om mee te nemen in je bentobox.
Sigrid
Ook lekker met verse spinazie, in de hakmolen samen met de eieren en dan de oven in, en nadien met gerookte zalm en rucola erbij!
Diane
Is ook heerlijk met zalm
Manja
Hoe zit het met de khd en dergelijke?
Matthijs de Leeuw
Goed.
Marcel
Fantastisch , zelf beetje knoflook toegevoegd aan de omelet maar echt een heerlijk gerecht. Van de week nog maar eens maken met een gerookte zalm variatie
C
Super lekker
Wel even de paprika goed droog deppen..
chantal
Hoii,
Room (kaas) welk merk gebruiken jullie veel ?
hilde
hoeveel mag je er van eten als ontbijt?
Ingrid
Lijkt me heerlijk! Hoe lang kan je zoiets bewaren??
patricia
Ik vond het 3 keer niets, maar dat kwam door de gerookte paprika. Vandaag nog eens gemaakt maar dan met roomkaas, gerookte zalm en rucola erop. Die smaakte heerlijk !
Cora
Vandaag gemaakt, al geproefd vond het lekker, hoop dat de visite dat ook vindt.