• No products in the cart.

Blog

Omeletrolletjes

Feestelijke omeletrolletjes

Feestelijke omeletrolletjes

Omeletrolletjes

Omeletrolletjes

Deze rolletjes zijn heerlijk als lunch of met een kop soep, maar ook bij de borrel of een verjaardag. Het bewijs dat koolhydraatarm niet saai is!
De omelet bak je op de bakplaat in de oven, geen omkijken naar. Laat hem wel goed afkoelen.

Ingrediënten voor 20 stuks (2 pers)

  • 3 eieren
  • 200 gram diepvriesspinazie
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 60 gram ham of rosbief
  • 150 gram gegrilde paprika (uit een potje)

Bereiden

Warm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren los met zout en peper naar smaak. Laat de spinazie ontdooien en duw in een zeef zo veel mogelijk vocht er uit.
Meng de spinazie met de eieren en verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Maak er een dunne, egale laag van. Bak het mengsel ongeveer 25 minuten in het midden van de oven, tot het droog is. Laat het ei vervolgens afkoelen.

Besmeer de omelet met de roomkaas en beleg met de ham en gegrilde paprika. Rol de omelet strak op, wikkel in vershoudfolie en laat een half uurtje opstijven in de koelkast. Snij dat de omelet in rolletjes van 1 cm dik en leg ze op een mooie schaal.
Je kan naar hartenlust variëren met de vulling, andere roomkaas, andere vleeswaar of bijvoorbeeld gerookte zalm, en andere groenten, zoals plakken komkommer of bladen ijsbergsla.
Handig om mee te nemen in je bentobox.

 

COMMENTS

  • 22 oktober 2020
    reply

    Sigrid

    Ook lekker met verse spinazie, in de hakmolen samen met de eieren en dan de oven in, en nadien met gerookte zalm en rucola erbij!

  • 22 januari 2018
    reply

    Diane

    Is ook heerlijk met zalm

  • 19 september 2017
    reply

    Manja

    Hoe zit het met de khd en dergelijke?

  • 25 juni 2017
    reply

    Marcel

    Fantastisch , zelf beetje knoflook toegevoegd aan de omelet maar echt een heerlijk gerecht. Van de week nog maar eens maken met een gerookte zalm variatie

  • 29 december 2016
    reply

    C

    Super lekker
    Wel even de paprika goed droog deppen..

  • 21 oktober 2016
    reply

    chantal

    Hoii,

    Room (kaas) welk merk gebruiken jullie veel ?

  • 5 oktober 2016
    reply

    hilde

    hoeveel mag je er van eten als ontbijt?

  • 11 augustus 2016
    reply

    Ingrid

    Lijkt me heerlijk! Hoe lang kan je zoiets bewaren??

  • 14 juni 2016
    reply

    patricia

    Ik vond het 3 keer niets, maar dat kwam door de gerookte paprika. Vandaag nog eens gemaakt maar dan met roomkaas, gerookte zalm en rucola erop. Die smaakte heerlijk !

  • 20 februari 2016
    reply

    Cora

    Vandaag gemaakt, al geproefd vond het lekker, hoop dat de visite dat ook vindt.

POST A COMMENT