• No products in the cart.

Blog

Foccasias

Focaccia’s

Foccasia

Focaccia’s

Focaccia’s

Voor wie brood echt ontzettend mist is dit een heerlijke vervanging. Anky heeft deze mooie ronde focaccia’s  in een bakblik van de Xenos gemaakt. Er zitten wel vrij veel koolhydraten in dus dit “gebakje” is niet geschikt als je net begint met koolhydraatarm eten of als je weet dat je het er niet bij 1 kan laten.

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel 2,3 khd – 286 kcal – 10,5 eiw – 24,7 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 1 el gesmolten kokosolie 0,0 khd – 89,8 kcal – 0,0 eiw – 10,0 vet
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder 1,3 khd – 7,0 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 mespuntje zout
  • Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden

Totaal per stuk bij 6 stuks: 0,7 khd – 90,5 kcal – 4,2 eiw – 7,7 vet

Bereiden

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Meng het amandelmeel, bakpoeder en zout in een kleine kom. Vervolgens voeg je de kokosolie en eieren toe en giet je het mengsel op een bakplaat of quichevorm.

[box type=”info”]Bekleed de bakvorm met bakpapier, het wil nog wel eens kleven.[/box]

Bestrooi de focaccia’s met de Italiaanse kruiden en bak gedurende 18-20 minuten. Verwijder het brood uit de oven en laat het afkoelen op het rooster, zodat de bodem niet slap wordt.

Voor de mini’s heb ik 2x het recept gebruikt en hier 12 kleine rondjes uitgekregen.

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken- en lunchspullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.[/box]

COMMENTS

  • 20 mei 2018
    reply

    Pat

    Vandaag voor het eerst gemaakt. Ik vind het erg goed op brood lijken. Lekker zeg, voor herhaling vatbaar.

  • 8 november 2016
    reply

    Wil

    Ik verdraag geen amandelmeel, krijg er maagpijn van. Kan ik ook alleen kokosmeel gebruiken of iets anders?

    • 8 november 2016
      reply

      Gewoon lekker overslaan, dit zijn toch al een beetje de gerechten die op het randje zitten.

  • 18 juni 2016
    reply

    miranda

    dit is toch niet veel koolhydraten? Ik las op de recepten site dat er best veel koolhydraten inzitten maar als ik dit recept lees, 0.7 per stuk als je er 6 maakt. Heb ik iets verkeerd gelezen ofzo?

    • 18 juni 2016
      reply

      6 stuks is 4,2 gram koolhydraten. Aangezien ze best klein zijn zal dit nooit genoeg zijn voor een maaltijd. Dus in verhouding zit er veel in.

  • 13 september 2015
    reply

    martine

    Welke bakvorm van de xenos heeft u gebruikt en wat is de doorsnee?

  • 4 juni 2015
    reply

    Mirella

    Hoeveel kh zitten er precies in?

    • 4 juni 2015
      reply

      Hoi Mirella, je kan het beste de ingrediënten googlen op “voedingswaarde en het product” dan vind je ze.

  • 7 januari 2015
    reply

    berlinda

    ik heb wel bakpoeder of baking soda in huis maar geen wijnsteenbakpoeder wat kan ik er nu het beste in doen

    • 5 april 2015
      reply

      Het beste bakpoeder, bij baking soda moet je het activeren dus dat eerste is makkelijker.

POST A COMMENT