• No products in the cart.

Blog

Koolraapfrietjes

Frietjes van diverse groenten

Frietjes

Frietjes

Frietjes van koolraap

Frieten kun je ook koolhydraatarm maken van verschillende groenten zoals pompoen, koolraap en knolselderij. De frietjes kunnen ook gefrituurd worden in plaats van gebakken. Strooi dan de kruiden achteraf over de friet. Verhit daarvoor de olie tot 180 graden en frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

  • 200 gram groenten naar keuze
  • olijfolie
  • zout en peper
  • kruiden naar keuze

Pompoenfrietjes

Pompoen hoef je niet voor te koken maar kan rechtstreeks de bakplaat op.
Snij hiervoor 200 gram pompoen in staafjes, giet er wat olijfolie over en kruid met bijvoorbeeld rozemarijn, knoflook en zwarte peper of paprikapoeder, chilipeper en oregano. Doe er wat zout over en bak op 200 graden voor 30 à 40 minuten.

200 gram pompoen bevat = 4,0 khd – 28 kcal – 1,4 eiw – 0,4 vet

Koolraap- of knolselderijfrietjes

Koolraap en knolselderij zijn dusdanig hard dat je ze het best eerst even voorkookt. Snij de koolraap of knolselderij in staafjes en kook ze zo’n 5 à 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat droog stomen en leg op de bakplaat met wat olie en kruiden naar keuze. Bak ze op 200 graden voor zo’n 30 minuten.

De frietjes kunnen ook gefrituurd worden in plaats van gebakken. Strooi dan de kruiden achteraf over de friet.

200 gram koolraap bevat = 4,0 khd – 26 kcal – 2,0 eiw – 0,0 vet
200 gram knolselderij bevat = 10,0 khd – 76 kcal – 4,0 eiw – 0,0 vet

COMMENTS

  • 10 april 2019
    reply

    Debbie

    Hoe zit het met de voedingswaarde als je de koolraap klaar maakt in de frituurpan?

    • 10 april 2019
      reply

      ineke

      Dan zal er wat vet bijkomen, dat je ook opeet. Ik weet natuurlijk niet hoeveel, wat je uitlekt en wel vet je gebruikt. Maar reken er wat vet bij.

  • 27 oktober 2017
    reply

    Inge

    Heerlijk al die gerechten, maar??? wat ik ik hier verder bij???

  • 21 juli 2017
    reply

    Lianne

    Hoe zit het eigenlijk met vetten ik zit bijna elke dag ruim boven de 40 gr vet. In hoeverre moet ik hier op gaan Letten?

    • 21 juli 2017
      reply

      Dat hangt af van je macro’s en hoeveel je nodig hebt. Hoe zwaar je bent en hoeveel je kwijt wil e.d. Dit kun je hier berekenen. 40 gram is iig niet erg veel. Eerder te weinig dan teveel.

  • 26 mei 2017
    reply

    Brigitta

    Bij een van jullie recepten stond dat je met olijfolie niet op hoge temperaturen mag bakken i.v.m. verbranding.
    Mag het dan wel op 200 gr in de oven?

    • 29 mei 2017
      reply

      Dat gaat goed. In een pan als je niet oplet wordt het veel warmer, en dan verbrand het.

  • 26 februari 2017
    reply

    Jannie

    Waar blijft verdere informatie? Jannie

  • 21 januari 2017
    reply

    Francis

    hoelang moet dit dan in de airfryer?

    • 23 januari 2017
      reply

      Wij hebben geen ervaring met een airfryer.

    • 3 maart 2017
      reply

      Ik heb het vanavond op 180 graden in de airfryer gedaan. Volgende keer probeer ik wat lager en langer. Dit was al heerlijk maar ze werden snel donker…

      • 2 december 2017
        reply

        Sandra

        Welke pan heb je gebruikt bij de airfryer. Ik heb er 3 nl. Gewoon het frituurmandje?

  • 18 januari 2017
    reply

    Marikie

    Voor hoeveel pers is het . 1 of 4 pers .

  • 13 oktober 2016
    reply

    corrie de jongh

    Kan dit ook in de airfryer?

    • 21 november 2016
      reply

      Lilian

      Ja dat heb ik ook gedaan, heerlijk.

  • 21 maart 2016
    reply

    Syl

    Mag je ook zoete aardappel gebruiken?

POST A COMMENT