• No products in the cart.

Blog

Koolraapfrietjes

Frietjes van diverse groenten

Frietjes

Frietjes

Frietjes van koolraap

Frieten kun je ook koolhydraatarm maken van verschillende groenten zoals pompoen, koolraap en knolselderij. De frietjes kunnen ook gefrituurd worden in plaats van gebakken. Strooi dan de kruiden achteraf over de friet. Verhit daarvoor de olie tot 180 graden en frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

  • 200 gram groenten naar keuze
  • olijfolie
  • zout en peper
  • kruiden naar keuze

Pompoenfrietjes

Pompoen hoef je niet voor te koken maar kan rechtstreeks de bakplaat op.
Snij hiervoor 200 gram pompoen in staafjes, giet er wat olijfolie over en kruid met bijvoorbeeld rozemarijn, knoflook en zwarte peper of paprikapoeder, chilipeper en oregano. Doe er wat zout over en bak op 200 graden voor 30 à 40 minuten.

200 gram pompoen bevat = 4,0 khd – 28 kcal – 1,4 eiw – 0,4 vet

Koolraap- of knolselderijfrietjes

Koolraap en knolselderij zijn dusdanig hard dat je ze het best eerst even voorkookt. Snij de koolraap of knolselderij in staafjes en kook ze zo’n 5 à 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat droog stomen en leg op de bakplaat met wat olie en kruiden naar keuze. Bak ze op 200 graden voor zo’n 30 minuten.

De frietjes kunnen ook gefrituurd worden in plaats van gebakken. Strooi dan de kruiden achteraf over de friet.

200 gram koolraap bevat = 4,0 khd – 26 kcal – 2,0 eiw – 0,0 vet
200 gram knolselderij bevat = 10,0 khd – 76 kcal – 4,0 eiw – 0,0 vet