• No products in the cart.

Blog

Frittata gerookte kip lenteui

Frittata met gerookte kip

Frittata gerookte kip lenteui

Frittata gerookte kip lenteui


Frittata met gerookte kip en lente-ui

Een lekker stevig stukje frittata legt een goede bodem voor een lange dag. Ik kies dit ontbijt niet vaak, maar moet ik vanaf de ochtend al fysiek aan de slag dan is dit erg geschikt.

Ingrediënten

  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • ½ gerookte kip 0,8 khd – 92 kcal – 15,2 eiw – 4,0 vet
  • 1 lente-uitje 1,7 khd – 12,4 kcal – 0,6 eiw – 0,2 vet
  • peper (en eventueel zout)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • boter om te bakken

Totaal: 2,5 khd – 264,4 kcal – 30,4 eiw – 15,8 vet

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden, mag op hete lucht, liever gewone stand.

Klop de eieren met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Laat wat boter smelten in de pan. Snij de lente-ui in ringen en gooi het witte gedeelte alvast in de pan, daarna de gerookte kip in kleine stukjes snijden en dat mag ook de pan in. Vervolgens het ei erbij en zorg dat het goed verdeeld wordt in de pan.

Het lente-uitje kan eroverheen gestrooid worden en nu kan je de hele pan onder de grill zetten in de oven. Mijn pan kan er in z’n geheel in, lukt dat niet dan even een deksel plaatsen en de frittata laten garen. Als de bovenkant goed is, is hij klaar. Pas op dat je het niet te lang in de oven zet of op het vuur laat staan…anders droooog.

Kies hier je tussendoortjes en ga hier terug naar het weekmenu.