• No products in the cart.

Blog

Gadogado

Gadogado met notensaus

Gadogado

Gadogado


Gadogado met notensaus 

Indonesisch zonder rijst. Dat kan dus ook heel smakelijk! In plaats van pinda’s voor de satésaus gebruik ik dit keer notensaus van amandelen, veel minder koolhydraten!

Ingrediënten

  • zorg voor 200 gram verschillende groenten die je koud kan eten, zoals:
    sperzieboontjes 2,5 khd – 19 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
    taugé 1,0 khd – 11 kcal – 2,5 eiw – 0,5 vet
    paprika 1,3 khd – 9,5 kcal – 0,4 eiw – 0,1 vet
    bimi 0,4 khd – 13,5 kcal – 1,5 eiw – 0,4 vet
  • 1 gekookt ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet

Ingrediënten notensaus / Satésaus

  • 2 eetlepels noten pasta van amandelen 5,9 khd – 192 kcal – 6,3 eiw – 15,1 vet
  • 1 theelepel sambal oelek 0,13 khd – 1,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus (goed) 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • Of 1 eetlepel ketjap manis (lekker en slecht) 6,9 khd – 29,3 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • ½ theelepel geraspte gember of mespunt gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel citroengras
  • ½ theelepel laospoeder
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • 1 klein teentje knoflook, geperst 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel room 0,3 khd – 34 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet

Totaal: 12,8/19,0 khd – 453,5/471,8 kcal – 20,4/19,7 eiw – 34,7 vet

Bereiden

Maak de groenten schoon en zorg dat je ze koud kan eten. Dus kook de boontjes en bimi even, spoel de taugé even onder een warme kraan, en snij de paprika in repen. Leg dit allemaal op een bord, naast elkaar of rond elkaar. Kook het ei en snij het in partjes.

Maak de notensaus door alles lekker door elkaar te mengen. Is de saus te dik, meng het dan de eerste keer met een scheutje room, vervolgens met water tot het de juiste dikte heeft.

Als het klaar is, giet je de saus over de groenten. Eet smakelijk.

Terug naar het weekmenu.

COMMENTS

  • 25 oktober 2019
    reply

    Karin

    Brrr koude sperzieboontjes…niet echt mijn favoriete groente zo. Maar door de saus geroerd echt heel smakelijk. Heb een el. room extra toegevoegd en iets meer water totdat er een smeuïg sausje ontstond.
    Ik maakte de saus pas toen de rest van ons eten klaar was, voor je het weet is het aangebrand dus gebruikte ik een met Tefal bekleed wokpannetje. Dan krijg je tenminste ook alles op je bord 😉

  • 3 mei 2018
    reply

    Yvonne

    Zit hier geen kip bij of iets?

  • 29 augustus 2017
    reply

    Liset

    Mag er wel een sateetje bij?

    • 1 september 2017
      reply

      Als jij geen dagje zonder vlees kan, kun je daarvoor kiezen. Dan zou ik het ei weglaten bijvoorbeeld.

      • 1 september 2017
        reply

        Liset

        Dankje! Ja ik wel, maar mijn vriend niet

  • 23 augustus 2017
    reply

    Dyan

    Ik kan nergens de notenpasta vinden . Kan het het ook gemaakt worden met pindakaas??

  • 30 maart 2017
    reply

    Alinda

    Ik wil de saus graag warm over het koude eten doen. Kan ik het verwarmen?

  • 18 januari 2017
    reply

    Pascal

    Dit kan ook met bloemkoolrijst etbij neem ik aan?

  • 9 augustus 2016
    reply

    Sylora

    Waar koop ik de notenpasta ?
    Verkoopt de jumbo het ook
    Hoe ziet het eruit

  • 31 augustus 2015
    reply

    Diny

    Notenpasta kan je ook zelf maken door amandelen 15 minuten te roosteren. Daarna in de keukenmachine te malen met een lepel kokosolie. Net zolang malen tot er een smeuige pasta ontstaat. Ik heb het nog niet geprobeerd. Amandelen koop ik bij de Lidl.

    Vanavond aan de Gado gado!
    Dank voor al je recepten. Ik vind alles lekker en vaak verrassend.

    • 9 juni 2016
      reply

      Alia

      Goede tip! Ik denk dat ik vaker de noten zelf ga roosteren. Ook voor de volgende pindasaus helemaal zelf pinda’s malen. Ik gebruik alleen wel de normale kikkoman en dan wordt ie naar mijn smaak te zout met 10 gram per persoon.

POST A COMMENT