• No products in the cart.

Blog

Gadogado

Gadogado met notensaus

Gadogado

Gadogado


Gadogado met notensaus 

Indonesisch zonder rijst. Dat kan dus ook heel smakelijk! In plaats van pinda’s voor de satésaus gebruik ik dit keer notensaus van amandelen, veel minder koolhydraten!

Ingrediënten

  • zorg voor 200 gram verschillende groenten die je koud kan eten, zoals:
    sperzieboontjes 2,5 khd – 19 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
    taugé 1,0 khd – 11 kcal – 2,5 eiw – 0,5 vet
    paprika 1,3 khd – 9,5 kcal – 0,4 eiw – 0,1 vet
    bimi 0,4 khd – 13,5 kcal – 1,5 eiw – 0,4 vet
  • 1 gekookt ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet

Ingrediënten notensaus / Satésaus

  • 2 eetlepels noten pasta van amandelen 5,9 khd – 192 kcal – 6,3 eiw – 15,1 vet
  • 1 theelepel sambal oelek 0,13 khd – 1,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus (goed) 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
  • Of 1 eetlepel ketjap manis (lekker en slecht) 6,9 khd – 29,3 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
  • ½ theelepel geraspte gember of mespunt gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel citroengras
  • ½ theelepel laospoeder
  • 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • 1 klein teentje knoflook, geperst 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 eetlepel room 0,3 khd – 34 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet

Totaal: 12,8/19,0 khd – 453,5/471,8 kcal – 20,4/19,7 eiw – 34,7 vet

Bereiden

Maak de groenten schoon en zorg dat je ze koud kan eten. Dus kook de boontjes en bimi even, spoel de taugé even onder een warme kraan, en snij de paprika in repen. Leg dit allemaal op een bord, naast elkaar of rond elkaar. Kook het ei en snij het in partjes.

Maak de notensaus door alles lekker door elkaar te mengen. Is de saus te dik, meng het dan de eerste keer met een scheutje room, vervolgens met water tot het de juiste dikte heeft.

Als het klaar is, giet je de saus over de groenten. Eet smakelijk.

Terug naar het weekmenu.