Gadogado met notensaus
15 Comments
Gadogado met notensaus
Indonesisch zonder rijst. Dat kan dus ook heel smakelijk! In plaats van pinda’s voor de satésaus gebruik ik dit keer notensaus van amandelen, veel minder koolhydraten!
Ingrediënten
- zorg voor 200 gram verschillende groenten die je koud kan eten, zoals:
sperzieboontjes 2,5 khd – 19 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
taugé 1,0 khd – 11 kcal – 2,5 eiw – 0,5 vet
paprika 1,3 khd – 9,5 kcal – 0,4 eiw – 0,1 vet
bimi 0,4 khd – 13,5 kcal – 1,5 eiw – 0,4 vet - 1 gekookt ei 0,0 khd – 80 kcal – 7,3 eiw – 5,8 vet
Ingrediënten notensaus / Satésaus
- 2 eetlepels noten pasta van amandelen 5,9 khd – 192 kcal – 6,3 eiw – 15,1 vet
- 1 theelepel sambal oelek 0,13 khd – 1,2 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 1 eetlepel Japanse sojasaus (goed) 0,7 khd – 10,7 kcal – 1,0 eiw – 0,0 vet
- Of 1 eetlepel ketjap manis (lekker en slecht) 6,9 khd – 29,3 kcal – 0,3 eiw – 0,0 vet
- ½ theelepel geraspte gember of mespunt gemberpoeder
- ½ theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel citroengras
- ½ theelepel laospoeder
- 1 eetlepel olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
- 1 klein teentje knoflook, geperst 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
- 1 eetlepel room 0,3 khd – 34 kcal – 0,2 eiw – 3,5 vet
Totaal: 12,8/19,0 khd – 453,5/471,8 kcal – 20,4/19,7 eiw – 34,7 vet
Bereiden
Maak de groenten schoon en zorg dat je ze koud kan eten. Dus kook de boontjes en bimi even, spoel de taugé even onder een warme kraan, en snij de paprika in repen. Leg dit allemaal op een bord, naast elkaar of rond elkaar. Kook het ei en snij het in partjes.
Maak de notensaus door alles lekker door elkaar te mengen. Is de saus te dik, meng het dan de eerste keer met een scheutje room, vervolgens met water tot het de juiste dikte heeft.
Als het klaar is, giet je de saus over de groenten. Eet smakelijk.