Garnalen avocado met wasabi dressing
5 Comments
Salade met garnalen, avocado en wasabi dressing
Je houdt er van of je haat het, met garnalen kan je erg lekkere lunches maken. Lust je het echt niet, dan sla je deze over of vervang je de garnalen voor kipfilet. Deze lunch is geïnspireerd op de smaak van sushi.
Ingrediënten salade
- 75 gram grote garnalen (10 stuks) 0,5 khd – 58,5 kcal – 11,3 eiw – 1,2 vet
- ½ avocado 1,6 khd – 179 kcal – 1,7 eiw – 17,6 vet
- 100 gram komkommer, in blokjes (5 cm) 1,3 khd – 13 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet
- 100 gram ijsbergsla 1,7 khd – 15 kcal – 0,9 eiw – 0,3 vet
- paar sprietjes bieslook
Ingrediënten dressing
- 2 eetlepels mayonaise 0,0 khd – 220 kcal – 0,4 eiw – 24,0 vet
- 1 theelepel Kikoman less salt 0,4 khd – 5,3 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
- 1 cm wasabi uit een tube of een ½ theelepel 1,0 khd – 6,4 kcal – 0,1 eiw – 0,2 vet
Totaal: 6,5 khd – 497,2 kcal – 15,6 eiw – 43,7 vet
Bereiding
Super simpel: alle groente ingrediënten in blokjes op een bord of in jouw bentobox, garnalen of gamba’s er op, bieslook eroverheen geknipt en je bent bijna klaar. Nu nog even de dressing, alles mengen en eet smakelijk.
De hoeveelheid wasabi is misschien per persoon verschillend. Mijn partner wil liefst de halve tube wasabi, ik doe altijd een klein beetje.
Kies hier je tussendoortjes.
Weekmenu 4.