Garnalen salade met sambal
6 Comments
Garnalen salade met pit!
Dit gerechtje kun je maken met garnalen uit de diepvries, vers van de visboer of gewoon met een stukje gekookte kip;) Je kunt ook al gare garnalen kopen. Spoel ze dan alleen even af en droog ze in een keukendoek, want dan hoeven ze niet gebakken te worden. Wel kun je ze even opwarmen in een pan voor een lauwwarme salade als je dat lekker vind.
Ingrediƫnten
- 100 gram garnalen (gepeld)
- 100 gram ijsbergsla (gesneden)
- Halve paprika
- Kwart komkommer
- 100 gram koolrabi (in stukjes gesneden)
- cherry tomaatjes 5 stuks
- kwart rauw uitje (ringen even in het water gelegen )
- theelepel sambal oelek
- evt. paar drupjes zoetstof en eetlepel water
Bereiden
Meng de sambal met wat water en drupjes zoetstof door de garnalen. Bak de garnalen even tot ze mooi roze zijn. (Met gare hoef je ze niet te bakken). Snij de paprika, tomaatjes, komkommer, koolrabi en de ui en meng alles met de sla.
[box]Tip: Als je de salade mee wilt nemen, gebruik dan een handige Bentobox. [/box]