• No products in the cart.

Blog

Garnalen salade met sambal

Garnalen salade met sambal | Gobento.nl

Garnalen salade met sambal | Gobento.nl

Garnalen salade met pit!

Dit gerechtje kun je maken met garnalen uit de diepvries, vers van de visboer of gewoon met een stukje gekookte kip;) Je kunt ook al gare garnalen kopen. Spoel ze dan alleen even af en droog ze in een keukendoek, want dan hoeven ze niet gebakken te worden. Wel kun je ze even opwarmen in een pan voor een lauwwarme salade als je dat lekker vind.

Ingrediƫnten

  • 100 gram garnalen (gepeld)
  • 100 gram ijsbergsla (gesneden)
  • Halve paprika
  • Kwart komkommer
  • 100 gram koolrabi (in stukjes gesneden)
  • cherry tomaatjes 5 stuks
  • kwart rauw uitje (ringen even in het water gelegen )
  • theelepel sambal oelek
  • evt. paar drupjes zoetstof en eetlepel water

Bereiden

Meng de sambal met wat water en drupjes zoetstof door de garnalen. Bak de garnalen even tot ze mooi roze zijn. (Met gare hoef je ze niet te bakken). Snij de paprika, tomaatjes, komkommer, koolrabi en de ui en meng alles met de sla.

[box]Tip: Als je de salade mee wilt nemen, gebruik dan een handige Bentobox. [/box]

COMMENTS

  • 8 augustus 2020
    reply

    ukok1963

    Ik lust geen garnalen, wat kan ik nemen als alternatief.

  • 21 mei 2019
    reply

    JOYCE

    Ik heb bij de salade even de garnalen geroerbakt, en er wat gegrilde wortelen en broccoli bij gedaan eerst geblanceerd, goed laten uitlekken en even in een grillpan gegrild met 1 lepel olijfolie

  • 28 april 2018
    reply

    alice

    Heerlijk, ik heb hem vanavond gemaakt ipv de sushi op dag 7, weekmenu 1,
    Geweldig….vandaag al eerste opmerking gekregen of ik afgevallen was…..om t te vieren mocht ik een glas wijn…..op naar week 2…….apropos…..ik woon in spanje, dus kan hier bijv.
    geen gerookte kipfilet kopen…..maar wel olijven…..die ben ik nog niet tegengekomen in t menu, bij de tussendoortjes misschien toevoegen, of uit Den boze?

  • 18 november 2017
    reply

    Sandra

    Een heerlijke salade. Ik heb de garnaaltjes even kort in de wokolie (0 kh) gebakken voor een extra Oosters tinten. Smullen

  • 19 september 2017
    reply

    ria

    Wat een verrassend heerlijke salade,ik had mijn bedenkingen over de saus maar het was verrukkelijk

POST A COMMENT