Gelatinepudding met fruitsaus
Gelatinepudding
Ik eet de pudding soms als ontbijt en soms als toetje. Je kunt afwisselen met de smaak eiwitpoeder, zo heb je elke keer een andere smaak. Eiwitpoeder koop ik vaak bij Body en Fit, de Smart Protein of Whey Perfection, deze zijn laag in kh. Maak hem vast de avond of ochtend van te voren en serveer eventueel met een beetje aardbeiensaus. Voor het makkelijk storten van de pudding hou je de vorm of het bakje even in wat warm water.
Ingrediënten
- 250 ml amandel- of sojamelk, ongezoet 0,3 khd – 32,5 kcal – 1,0 eiw – 2,8 vet
- 1 zakje of 28 gram eiwitpoeder naar smaak 2,5 khd – 110 kcal – 22 eiw – 1,4 vet
- 3 blaadjes gelatine
- Optioneel enkele aardbeitjes of frambozen
Totaal = 2,8 khd – 142,5 kcal – 23 eiw – 4,2 vet
Bereiden
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Meng ondertussen de amandel- of sojamelk met eiwitpoeder naar keuze en zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in een paar eetlepels heet water en laat afkoelen tot het net niet stolt / kamertemperatuur. Roer het daarna goed door het eiwitpoedermengsel en zet in de koelkast. Ik maak dit vaak een avond of ochtend van te voren zodat het goed kan opstijven.
Voor een extra lekker toetje snij je het fruit in kleine stukjes en verwarm je het in een pannetje of magnetron en prak je het fijn. Deze saus lepel je op de pudding.
Coby
Van welk merk is t beste de eiwitpoeder??
Xaviera Kokken-Sahertian
Gisteren gemaakt en vanmorgen met de fruitsaus afgemaakt. Kan ik de pudding ook met de saus meteen samen maken?? Op de foto heeft die een mooie kleur. Ik had maar saai wit 😜
ineke
Dat kun je doen. Dan heb je wel koude saus de volgende dag of erdoorheen.
Agnes
Hoi lijkt me lekker!! Kan ik ook caseine poeder gebruiken ?