Gevulde eieren met komkommersticks
Gevulde eieren met komkommersticks
Alle koolhydraatarme diëten laten je grote hoeveelheden eieren eten, dat is goed want het voorziet in eiwitten die er voor kunnen zorgen dat er zo min mogelijk spierafbraak is. Dat is allemaal leuk en aardig, maar bij mij kwamen de eieren mij de neus uit bij het ontbijt. Ik heb ook een tijdje shakes geprobeerd, maar dat ging me op den duur ook tegenstaan. Een gevuld eitje vind ik wel heel erg lekker, daarom voor jullie mijn recept.
Ingrediënten
- 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
- 1 eetlepel mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,2 eiw – 12 vet
- halve theelepel kerriepoeder
- snuf zout
- snuf peper
- 3 stengels bieslook (of eventueel lente-ui), klein gesneden/geknipt
- halve komkommer (± 200 gram) 2,6 khd – 26 kcal – 1,4 eiw – 0,8 vet
- sesamzaadjes
Totaal: 2,6 khd – 296 kcal – 16,2 eiw – 24,4 vet
Bereiden
De eieren koken, 8 minuutjes zodat het wit hard is en het geel bijna hard. In het asperge recept van morgen leg ik uit hoe ik ze kook. Als ze klaar zijn dan laten schrikken in koud water, vervolgens pellen. Snij ze in de lengte doormidden en lepel het geel er uit. Dat meng je met mayonaise, snuf peper en zout en het snufje kerriepoeder. Vervolgens doe je de inhoud weer terug in het halve eitje. Als je het sjiek de friemel wilt klaarmaken kan je de vulling in een spuitzakje doen zodat je een mooi toefje krijgt. Serveer de eitjes bestrooid met de geknipte bieslook of het dun gesneden rauwe lente-uitje, nog wat zaadjes er over en het eitje is klaar. De komkommer kan je in de lengte snijden en gewoon uit het vuistje eten of eventueel met een eetlepel mayonaise druppel ketchup dip.
Tussendoortjes kies je hier.
Ilse
Lekker!
Sabrina
Ik ben allergisch voor kerrie is er een alternatief?