Gevulde kipfilet
Gevulde kipfilet met brie en pesto
Ik probeer een aantal keer per week kip te eten, koolhydraatarm eten wordt een dure grap als je elke dag biefstuk of entrecote op het menu hebt staan. Het is ook gewoon erg lekker. Dit gerecht is echt een feestje, een soort kip cordon bleu met brie en spek.
Ingrediënten
- 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
- 3 plakjes brie 0,0 khd – 107 kcal – 5,1 eiw – 9,6 vet
- 1 theelepel pesto 0,2 khd – 23 kcal – 0,2 eiw – 2,3 vet
- paar plakjes ontbijtspek 0,2 khd – 113 kcal – 6,9 eiw – 9,0 vet
- 1 teentje knoflook 0,56 khd – 2,8 kcal – 0,12 eiw – 0,0 vet
- ½ (kleine) witte kool 12,0 khd – 90 kcal – 6,0 eiw – 0,0 vet
- 4 champignons 0,16 khd – 7,2 kcal – 0,9 eiw – 0,2 vet
- ½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
- knoflook- of kruidenboter 0,3 khd – 87 kcal – 0,2 eiw – 9,4 vet
Totaal: 13,9 khd – 572,5 kcal – 48,5 eiw – 32,8 vet
Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden voor op de gewone stand.
Was de kip, niet te veel spetteren en je handen goed wassen tussentijds en na dat het gerecht klaar is. Begin met de kip in de lengte open te snijden zodat je het kan vullen. Als je hele grote kipfilets hebt is het misschien beter om twee grote stukken ervan te maken die je dan weer in de lengte open snijd om te vullen.
Smeer de binnenkant in met pesto, dan een plak brie erin en wikkel het filetje in met spek. Zo nodig afsluiten met een cocktailprikker. Maak een ovenschaal een klein beetje vettig en leg de filetjes er netjes in. Strooi er wat in blokjes gehakte knoflook omheen en zet het in de oven. Het duurt ongeveer 30 minuten, kijk na 20 minuten of het gaar is en daarna om de 10 minuten. Het hangt namelijk een beetje af van jouw oven en de grote van de filets, te gaar maakt droog.
In de tussentijd kan je de witte kool snijden, de champignons schoonmaken en in blokjes snijden. Begin met het garen van de champignon in een lekkere grote schep knoflookboter. Als de champignons gaar zijn, kan de kool erbij en die moet even kort op hoog vuur mee roerbakken, gas lager, maggiblokje (of wat zout) er door snipperen en roeren en eventueel met even kort een deksel op de wok of pan om de kool gaar te maken. Is de kip nog niet klaar? Wok of pan gewoon uit, deksel er af en weer roerbakkend opwarmen op hoog vuur als de kip klaar is.
Smakelijk eten.
Debby
Groene of rode pesto?
ineke
Groene, maar rode is ook lekker.
petra
Hoe maak je knoflookboter?
gewoon roomboter met verse knoflook mengen??
ineke
Ja, roomboter met een beetje zout en geperste knoflook.
Joke de vries
Heb al die weken al klaar dus ben ik weer opnieuw begonnen heerlijk hoor
Hermans odette
Hoi ik ben recent begonnen met jullie receptjes en ja hoor zeer lekker en totaal geen zin in brood en aardappeltjes waar ik eigenlijk wel een beetje bang voor was. Maar dat terzijde heb nu dit gerechtje ge.aakt en zeer lekker gegeten maar heb nog de helft ervan over. Kan ik dit in de vriezer doen voor zo een ander keertje?
Annemieke
Heb een vragje waarmee kan de kool vervangen worden?
ineke
Een andere groente laag in koolhydraten zoals sperzieboontjes, witlof, wat jij graag eet.
Patricia
Heb een vraag, ik kom veel hoger uit met de eiwitten dan hier vermeld staat, het verschil zit hem in de kipfilet(heb 200 gram aangehouden, gem. minimale gewicht van een filet), deze bevat ruim 90 eiwit, hier op de site staat maar 29 vermeld, moet ik mijn kipfilet in drieen delen?
Debby
Wat kan ik als vervanging van brie pakken…?
Kees
Lekker!
Noelle
Kan dit ook zonder pesto want dat heb ik niet in huiss?
jacqi
Super lekker gegeten!!!!
Annet
heerlijk van gegeten!