• No products in the cart.

Blog

Gevulde koolbladeren

Gevulde koolbladeren met kip

Gevulde koolbladeren

Gevulde koolbladeren

Gevulde koolbladeren

Tegenwoordig heb je in bijna elke supermarkt de grote ronde, platte kool: de coolwrap. Grote koolbladeren die je lekker kunt vullen met allerlei ingredienten naar keuze. Je kunt ze rauw eten, maar ook even blancheren zodat ze wat makkelijker te rollen zijn. Ik heb deze keer gekozen voor een vulling met kip en rotikruiden, maar je kunt ze met werkelijk alles vullen: gehaktsaus, met vis, met tofu en allerlei kruiden en groenten naar keuze. Dus leef je uit! Hebben ze bij jouw supermarkt geen coolwrap, neem dan grote spitskool of witte kool bladeren.

Ingrediënten

  • 2 grote koolbladeren, bijvoorbeeld coolwrap of spitskool 2,2 khd – 19,2 khd – 1,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 kipfilet 0,0 khd – 165 kcal – 35 eiw – 2,7 vet
  • 1 eetlepel rotikruiden, bijvoorbeeld Swiet Moffo 1,4 khd – 19,2 kcal – 1,8 eiw – 0,7 vet
  • 150 ml kokosmelk 2,4 khd – 192 kcal – 1,9 eiw – 19,7 vet
  • 200 gram prei 7,6 khd – 58 kcal – 2,8 eiw – 0,6 vet

Totaal = 13,6 khd – 453,4 kcal – 42,6 eiw – 23,7 vet

Bereiden

Snij of knip de kipfilet in hele kleine blokjes en kruid met de rotikruiden.
Bak de blokjes aan in een pan met olie of boter en doe de prei erbij. Bak de prei zachtjes een paar minuten mee. Giet, als dit mooi bruin is, de kokosmelk erbij en laat nog aan aantal minuten sudderen. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Haal voorzichtig de koolbladeren los en blancheer ze 2 minuten in het kokende water. Schep de kool uit het water en laat goed uitlekken en dep wat droog. Schep de kipvulling op de bladeren en rol op.

COMMENTS

  • 24 juni 2020
    reply

    Ilse

    Overheerlijk!

  • 22 juni 2017
    reply

    anitapermentier

    Kan ik dit ook koud eten, is het dan ook lekker

  • 9 maart 2017
    reply

    tam

    hoeveel rolletjes eet je dan ? die twee en mag je er dan wel een salade bij maken en hoeveel salade mag je er dan bij eten?

  • 11 januari 2017
    reply

    Wim

    Er zit dextrose en glucose in de roti-kruidenmix, dat mag ik toch niet eten?

    • 11 januari 2017
      reply

      Misschien zit er in een andere geen kruiden. De hoeveelheden zijn echter wel heel klein dus als je het uitrekent zal het erg meevallen. Je kunt de kruiden ook zelf samen stellen. Google even op ingrediënten roti kruiden.

  • 4 januari 2017
    reply

    Dorothy

    Hi mag t ook met rundergehakt vervangen nu toevallig in huis

    • 4 januari 2017
      reply

      Natuurlijk mag dat, we zijn benieuwd hoe het smaakt.

  • 12 oktober 2016
    reply

    marjolein

    gewone kipkruiden in een busje?

    • 13 oktober 2016
      reply

      yep

      • 17 oktober 2018
        reply

        Marieke

        1 eetlepel kerrie massala en 1/2 theelepel komijn. Ik heb met de kip ook een rode peper en knoflook met de kip meegebakken. Wederom een heerlijk recept 🙂

    • 17 oktober 2018
      reply

      Marieke

      1 eetlepel kerrie massala en 1 theelepel komijn. Ik heb er ook nog een rode peper en knoflook bij gedaan. Erg lekker gerecht!

  • 26 augustus 2016
    reply

    Ilse

    Ik kan hier in de omgeving geen rotikruiden vinden van sweet moffo. Is er ook een alternatief voor die rotikruiden?

  • 24 mei 2016
    reply

    Seppa

    Heb je voor mij een alternatief voor kokosmelk??

  • 28 april 2016
    reply

    Edith

    Ik zie twee x khd staan achter de bladen. Is die 19 voor spitskool?

      • 28 april 2016
        reply

        Edith

        Hahah oke! Ik dacht dan gebruik ik dus nooit de spitskool, maar het maakt dus niets uit! Thanks

POST A COMMENT