• No products in the cart.

Blog

Gevulde koolbladeren

Gevulde koolbladeren met kip

Gevulde koolbladeren

Gevulde koolbladeren

Gevulde koolbladeren

Tegenwoordig heb je in bijna elke supermarkt de grote ronde, platte kool: de coolwrap. Grote koolbladeren die je lekker kunt vullen met allerlei ingredienten naar keuze. Je kunt ze rauw eten, maar ook even blancheren zodat ze wat makkelijker te rollen zijn. Ik heb deze keer gekozen voor een vulling met kip en rotikruiden, maar je kunt ze met werkelijk alles vullen: gehaktsaus, met vis, met tofu en allerlei kruiden en groenten naar keuze. Dus leef je uit! Hebben ze bij jouw supermarkt geen coolwrap, neem dan grote spitskool of witte kool bladeren.

Ingrediënten

  • 2 grote koolbladeren, bijvoorbeeld coolwrap of spitskool 2,2 khd – 19,2 khd – 1,1 eiw – 0,0 vet
  • 1 kipfilet 0,0 khd – 165 kcal – 35 eiw – 2,7 vet
  • 1 eetlepel rotikruiden, bijvoorbeeld Swiet Moffo 1,4 khd – 19,2 kcal – 1,8 eiw – 0,7 vet
  • 150 ml kokosmelk 2,4 khd – 192 kcal – 1,9 eiw – 19,7 vet
  • 200 gram prei 7,6 khd – 58 kcal – 2,8 eiw – 0,6 vet

Totaal = 13,6 khd – 453,4 kcal – 42,6 eiw – 23,7 vet

Bereiden

Snij of knip de kipfilet in hele kleine blokjes en kruid met de rotikruiden.
Bak de blokjes aan in een pan met olie of boter en doe de prei erbij. Bak de prei zachtjes een paar minuten mee. Giet, als dit mooi bruin is, de kokosmelk erbij en laat nog aan aantal minuten sudderen. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook. Haal voorzichtig de koolbladeren los en blancheer ze 2 minuten in het kokende water. Schep de kool uit het water en laat goed uitlekken en dep wat droog. Schep de kipvulling op de bladeren en rol op.