• No products in the cart.

Blog

Gevulde witlof

Gevulde koolhydraatarme witlof

Gevulde koolhydraatarme witlof

Gevulde koolhydraatarme witlof.

Witlof kun je op veel verschillende koolhydraat arme manieren klaarmaken. Het is een groente met niet al te veel koolhydraten dus uitermate geschikt. Ben je gek op witlof, kijk dan ook eens naar de kookboeken die in onze winkel te verkrijgen zijn, daar vind je meer witlof recepten in.

Tip: giet het vocht uit de ovenschaal 1 keer tussentijds af zodat de witlof lekker knapperig blijft.

De ingrediënten zijn afgestemd op 2 personen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 half om half gehakt
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 stronkjes witlof, gehalveerd in de lengte
  • 4 klontjes boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 el gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kruid het gehakt met de nootmuskaat, de peper en het zout. Schep op een helft van het witlofstronkje een portie gehakt. Zet de andere helft er bovenop. Even zachtjes aandrukken. Omwikkel elk stronkje witlof met twee plakjes ontbijtspek tot je een soort witlof sandwich hebt. Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal. Schenk er een beetje water bij en leg er de klontjes boter op. Bak de gevulde witlofstronkjes 40 tot 50 minuten gaar in de oven. Keer ze een paar keer om. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel bruin worden. Verdeel de witlof over de borden en strooi er nog wat peterselie over.

Eet smakelijk!

COMMENTS

  • 12 februari 2020
    reply

    Annet Renniers

    ik bereid de witlof een beetje op de oude manier. Ik kook de witlof voor in wat water met zout (ongeveer 10 minuten). Ik laat de witlof uitlekken in een vergiet. Overschaal invetten met roomboter of olijfolie.
    Witlofstruikjes halveren en om ieder halfje een plakje achterham rollen. De halve stronkjes met ham eromheen in de overschaal leggen en er ruim geraspte kaas op strooien, zodat alles bedekt is. Dan de oven in voor plm 25-30 minuten op 220 graden (hete lucht 200 graden). Er komt altijd nog wat nat vrij uit de witlof maar de kaas zorg voor een heerlijk krokante korst.
    Voor de kleur op het bord maak ik er een paprika/komkommer salade bij van blokjes rode paprika en kwartjes komkommer en wat gesnipperde peterselie of bieslook. Wat mayonaise en scheutje azijn over de rauwe groentes en serveren bij de witlofschotel.

  • 26 september 2017
    reply

    Corrie

    Gehakt ook rauw

  • 26 september 2017
    reply

    Ik heb rond ieder stronkje rauw witlof 3 lapjes ontbijtspek gedaan en toen gebakken in de koekepan.Toen het ontbijtspek goed gebakken was heb ik de stronkjes op het bord gelegd en er wat overgebleven gehakt omheen gestrooid.De witlof was nog knapperig en het was lekker!!.

    • 28 september 2017
      reply

      Jacqui

      Goed idee, Jeanne! Hoe lang heb je de stronkjes ongeveer gebakken?

  • 20 september 2017
    reply

    Rita

    Ga ik onthouden.

  • 15 september 2017
    reply

    Marlies

    Witlof eerst even koken of rauw?

POST A COMMENT