Griekse salade lunch
14 Comments
Ingrediënten per persoon
- ¼ komkommer (± 100 gram) 1,3 khd – 13 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet
- 5 snoep tomaatjes 1,4 khd – 10,5 kcal – 0,6 eiw – 0,0 vet
- 100 gram sla 1,2 khd – 16 kcal – 1,3 eiw – 0,3 vet
- ¼ kleine ui in schijfjes 0,8 khd – 4,6 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
- 2 eetlepels olijfolie 0,0 khd – 160 kcal – 0,0 eiw – 18,2 vet
- ¼ van een blok feta (± 40 gram) 0,0 khd – 96,3 kcal – 6,4 eiw – 7,9 vet
- 2 theelepels azijn (witte wijnazijn of natuurazijn)
- peper
- eventueel 1 grillburger 2,5 khd – 275 kcal – 17 eiw – 19 vet
Totaal: 4,7/7,2 khd – 300/575 kcal – 9,2/26,2 eiw – 26,8/45,8 vet
Griekse salade bereiden
Maak mooie blokjes van de komkommer en de tomaatjes en snij de uitjes in flinterdunne schijfjes. Alles mag door elkaar en de feta gebrokkeld erover. Ik heb er expres geen zout bij zitten omdat de feta zelf al erg zout is. Bij meteen opdienen mag de peper, het azijn en de olie eroverheen gegoten worden, maak je het de avond van tevoren klaar dan kan je het beter apart doen. Het zuur kan de komkommer slap maken.
Tussendoortjes
Kies 3 van de onderstaande tussendoortjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet.
Kies hier een tussendoortje.