• No products in the cart.

Blog

Griekse yoghurt frambozen

Griekse yoghurt met frambozen

Griekse yoghurt met zachte frambozen ontbijt

Omdat ik vorig jaar een frambozenstruikje heb gekregen en er nu alweer frambozen aan zitten, neem ik ze ook af en toe als afwisseling in mijn ontbijt. Het fruit dat in de Griekse yoghurt gaat is niet bedoeld als voeding, maar meer als een lekkernijtje. Dat er wat vitamines in zitten wil nog niet zeggen dat dat er genoeg zijn. Ik slik altijd multi-vitamines. Ben je bang voor tekorten dan kan je huisarts het in je bloed bekijken. (Ook vitamine D.)

Nodig

 • 100 gram Griekse yoghurt (2 eetlepels) 3,2 khd – 122 kcal – 4,8 eiw – 10,5 vet
 • 5 à 6 frambozen 1,1 khd – 8,8 kcal – 0,4 eiw – 0,0 vet
 • eventueel zoeten (liever niet) met stevia (kan je ook in de tuin zetten en dan zelf drogen)
 • Extra: 3 plakjes kipfilet 1,8 khd – 61 kcal – 8,1 eiw – 2,4 vet
 • Extra: ¼ komkommer (voor uit het vuistje) 1,3 khd – 13 kcal – 0,7 eiw – 0,4 vet

Totaal: 4,3/3,1 khd – 130,8/74 kcal – 5,2/8,8 eiw – 10,5/2,8 vet

Klik hier voor tussendoortjes.

Weekmenu 3.
Weekmenu 4.

COMMENTS

 • 22 september 2021
  reply

  Sanne

  Hoi!
  Ik wil graag beginnen, maar ben lactose intolerant. Griekse yoghurt vind ik heerlijk, maar ik heb geen zin in elke dag buikpijn…. Welk plantaardig of lactosevrij product zou een goede vervanging zijn? Elke dag eieren als ontbijt vind ik ook geen optie, op werkdagen is een bakje yoghurt namelijk wel zo praktisch 😉
  Groetjes, Sanne

 • 20 augustus 2020
  reply

  Diana

  Een vraagje als je bijvoorbeeld beeld geen rood fruit lust en geen avocado waar kan ik dit dan door vervangen

 • 2 november 2015
  reply

  Jolanda

  Deze dag gaat flink over de max van 30 gr khd heen, zeker als je het ontbijt aanvult met de kipfilet en stukje komkommer, dit tesamen is 7,4 khd, lunch is 9 khd en diner komt op 19 khd, dit is zonder eventuele tussendoortjes al ruim 35,5 khd klopt dit wel?

  • 2 november 2015
   reply

   Hoi Jolanda, als je deze pagina leest https://www.gobento.nl/kharma/ dan vind je het antwoord op jouw vraag bij het hoofdstukje `hoe om te gaan met de weekmenu´s`

   • 2 november 2015
    reply

    Jolanda

    Dank voor je snelle reactie, zie ik iets niet goed? …’week menu s zijn letterlijk te volgen of een eigen draai aangeven, ik volg ze momenteel letterlijk, mede omdat ik ze zalig vind en zo niet na hoef te denken wat gaan we eten? Heb er echt geen moeite mee dat het boven de 30 khd is, maar omdat ik dit in de voorgaande weekmenu s nuet gezien heb dacht ik dat het mss de bedoeling was dat eens un de zoveel tijd het khd gehalte omhoog gaat, of dat ik mss zelf iets verkeerd doe? Het zal wel blond zijn, maar ik kan in de uitleg niet vinden wat je bedoeld, sorry…
    Tevens 10 dikke voor deze heerlijke gerechten!!!!

POST A COMMENT