Griekse yoghurt met koekkruiden en noten
28 Comments
Griekse yoghurt met koekkruiden en noten.
Soms ben je het ontbijten zat en wil je weer eens wat anders. Kies dan eens voor wat variatie van smaak. Ik heb gekozen voor koekkruiden (speculaaskruiden) maar gewoon kaneel is ook een mogelijkheid.
Ingrediënten
- 100 gram Griekse yoghurt (2 eetlepels) 3,2 khd – 122 kcal – 4,8 eiw – 10,5 vet
- 3 halve walnoten 0,6 khd – 74 kcal – 1,7 eiw – 7,2 vet
- 2 amandelen 0,6 khd – 26 kcal – 0,9 eiw – 2,2 vet
- koekkruiden ongeveer halve theelepel of naar smaak 0,3 khd – 3 kcal – 0,0 eiw – 0,1 vet
- eventueel stevia om te zoeten (liever wen je aan minder zoet, want dan doet je lichaam dat ook)
Totaal: 4,7 khd – 225 kcal – 7,4 eiw – 20 vet
Bereiden
Doe de yoghurt in een kommetje en strooi de koekkruiden en stevia erop. Kruimel de noten (bijvoorbeeld in een vijzel, of onder een kom) en strooi erover heen. Heb je hier niet genoeg aan dan kan je hierbij nog een ei eten, of als dat niet meer lukt wat komkommer/kipfilet.
Kies hier je tussendoortjes.