• No products in the cart.

Blog

Groene asperges met kip in roomsaus

Groene asperges met kip in roomsaus

Groene asperges met kip in roomsaus

Groene asperges met kip in roomsaus.

Groene asperges met kip in roomsaus

Helaas is het asperge seizoen nu wel voorbij. De witte asperges zijn nu weer duur, niet zo lekker meer en waarschijnlijk geïmporteerd. Groene daarentegen smaken prima. Die blijven ook wat langer goed en zijn niet al te duur ook al zijn ze de halve wereld over gevlogen. Asperges werden al door de Romeinen gegeten ook in wat nu Nederland is. Als je zin hebt, kijk eens op de wiki pagina over asperges, erg interessant.

Dit gerecht is makkelijk klaar te maken en niet al te duur.

Ingrediënten

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • 250 gram groene asperges 7,5 khd – 48 kcal – 2,5 eiw – 0,0 vet
  • 2 eetlepels mascarpone 0,1 khd – 137 kcal – 2,3 eiw – 14,1 vet
  • ½ maggiblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder
  • peper en zout naar smaak

Totaal: 8,1 khd – 327,5 kcal – 33,9 eiw – 16,4 vet

Bereiden

Begin met de kip in langwerpige stukken te snijden, ongeveer zo groot dat het een (te) grote hap zou zijn. Bestrooi de kip met het knoflookpoeder, het uienpoeder en de peper over de kip en bak het zachtjes ongeveer 2 minuten. Let op, de kip is dan nog niet gaar maar dat moet. Zet het even uit en maak de asperges schoon, snij ongeveer 2 centimeter of meer van het kontje af, snij ze dan doormidden met een schuine snede.

Als je de asperges klaar hebt kan het gas weer aan, ongeveer op 60%. Gooi de asperges bij de kip en roerbak ze ongeveer 3 minuten of langer tot de kip gaar is. Verkruimel het bouillonblokje door het gerecht en voeg de mascarpone toe, nog even zachtjes laten door pruttelen op lager gas zodat alles goed warm is en het gerecht is klaar. Lekker simpel en toch heerlijk.

Ik hou van knapperige groene asperges, hou je hier niet van, roerbak de asperges dan in een aparte pan wat langer voor je ze bij de kip doet.  Niet samen want anders wordt de kip te gaar en dus droog.

Weekmenu 5.