• No products in the cart.

Blog

Het belang van een stabiele bloedsuikerspiegel

Waarom is het zo belangrijk om een stabiele bloedsuikerspiegel te hebben om af te vallen?

Vaak lees je dat wij adviseren geen tarwe, granen of fruit te eten. Maar waarom is dit eigenlijk?

Het is een lang verhaal maar waar het simpel gezegd op neerkomt is dit:

Bepaalde etenswaren die erg bewerkt zijn of van nature veel suikers bevatten, geven een piek in je suikerspiegel. Je bloedsuiker is de hoeveelheid glucose in je bloed. Glucose zorgt voor energie en is dus onmisbaar. Maar als je continu te veel glucose in je bloed hebt zorgt dit voor een verstoring in de insuline-aanmaak. Insuline is het hormoon dat er voor zorgt dat glucose wordt opgenomen in je cellen zodat je energie krijgt.

Door de verstoring in je insuline-aanmaak kan je last krijgen van een te hoge of te lage suikerspiegel, wat kan leiden tot veel lichamelijk ongemak en zelfs diabetes.

Als jouw insuline-aanmaak verstoord is, kan het zijn dat je te veel glucose overhoudt in je lichaam. Die glucose wordt vervolgens opgeslagen als vet, wat leidt tot overgewicht.

Om dus een zo stabiel mogelijke bloedsuikerspiegel te krijgen, vermijden we producten die zorgen voor pieken in de bloedsuiker.

Mooi, nu weet je het belang van een stabiele bloedsuiker! In het volgende artikel lees je over diverse producten die je beter kan vermijden.

 

COMMENTS

 • 25 november 2018
  reply

  Marijke

  Ik ben begonnen op 3 juli en ben bijna 15 kilo kwijt. Ik vind de recepten echt super lekker!

 • 28 mei 2018
  reply

  joke

  Ik ben nu 3weken bezig met deze leefstijl en het resultaat: 3kilo eraf en bloedsuikerwaarde van 9,8 naar 8,8. Word er blij van.

  • 25 november 2018
   reply

   Marijke

   Ik ben op 3 juli begonnen en ben bijna 15 kilo kwijt. De recepten zijn super lekker!

 • 29 maart 2018
  reply

  Cora

  Er zitten heel wat lekkere recepten tussen. Het is alleen heel erg jammer dat de voedingswaarden er niet bij staan. Voor vele diabetische patienten is dit som van cruciaal belang mijn man heeft een pompje voor zijn suikerspiegel. Hierop moet hij aangeven hoeveel koolhydraten hij gaat eten om zo zijn waardes te regulieren.
  Dus jammer.

  • 30 maart 2018
   reply

   Bijna bij alle recepten staan de voedingswaardes vermeld. Alleen bij de nieuwste niet omdat dat nog niet gelukt is. Jammer idd, dat we daar nog geen tijd voor hebben gehad (Naast ons werk, gezin en vrijwilligerswerk;) Maar dat komt vanzelf goed, tot die tijd moet je zelf dus ook nog wat doen.

 • 26 oktober 2017
  reply

  Yvonne

  Ik heb jullie app geistalleerd op de Ipad, ik krijg hem alleen in het Engels of Noors. Wat nu?

 • 18 oktober 2017
  reply

  Mag je koffie en thee zonder suiker uiteraard.

 • 12 september 2017
  reply

  vreemd dat dit niet bij de diƫtistes bekend is die me constant maar voor hielden geen vetten te eten. Met als gevolg dat de suikers toch hoog bleven.
  Het is reuze moeilijk deze levensstijl onder de knie t krijgen en het zou veel meer uitmaken als fabrikanten hierin mee zouden gaan. Met minder suiker kom je er niet, je moet totaal anders gaan leven. Ik zou graag een suiker vervanger hebben dei niet slecht is voor je. Beter zou het zijn als ik op den duur geen zin meer zal hebben in zoet. Zou fijn zijn als je van zoethout een suiker vervanger zou kunnen maken. Als ik ergens water bij moet doen dan doe ik zoethoutthee erdoor. Als het wat smaak zou moeten hebben.

  • 12 september 2017
   reply

   Er komt steeds meer bekendheid in de medische zorgsector van de voordelen van KHA. Helaas is de suikerlobby en industrie zeer groot.

  • 2 augustus 2018
   reply

   Joke Mokveld

   Ik doe het nu twee maanden en het bevalt me prima. Ik vind het juist super makkelijk om vol te houden. Google maar eens op Diabetes Type 2 omkeren (ook al heb je misschien geen Diabetes). Daar staat o.a. een heel goede film van een arts die het goed kan uitleggen.
   Ik ben inmiddels al bijna 9 kg kwijt

POST A COMMENT