• No products in the cart.

Blog

Het belang van een stabiele bloedsuikerspiegel

Waarom is het zo belangrijk om een stabiele bloedsuikerspiegel te hebben om af te vallen?

Vaak lees je dat wij adviseren geen tarwe, granen of fruit te eten. Maar waarom is dit eigenlijk?

Het is een lang verhaal maar waar het simpel gezegd op neerkomt is dit:

Bepaalde etenswaren die erg bewerkt zijn of van nature veel suikers bevatten, geven een piek in je suikerspiegel. Je bloedsuiker is de hoeveelheid glucose in je bloed. Glucose zorgt voor energie en is dus onmisbaar. Maar als je continu te veel glucose in je bloed hebt zorgt dit voor een verstoring in de insuline-aanmaak. Insuline is het hormoon dat er voor zorgt dat glucose wordt opgenomen in je cellen zodat je energie krijgt.

Door de verstoring in je insuline-aanmaak kan je last krijgen van een te hoge of te lage suikerspiegel, wat kan leiden tot veel lichamelijk ongemak en zelfs diabetes.

Als jouw insuline-aanmaak verstoord is, kan het zijn dat je te veel glucose overhoudt in je lichaam. Die glucose wordt vervolgens opgeslagen als vet, wat leidt tot overgewicht.

Om dus een zo stabiel mogelijke bloedsuikerspiegel te krijgen, vermijden we producten die zorgen voor pieken in de bloedsuiker.

Mooi, nu weet je het belang van een stabiele bloedsuiker! In het volgende artikel lees je over diverse producten die je beter kan vermijden.