• No products in the cart.

Blog

Hoeveelheden kh arm dieet

Hoeveelheden van het weekmenu

Hoe zit het met de hoeveelheden van het weekmenu?

Dat is een veelgestelde vraag. De porties van het weekmenu zijn afgestemd op een gemiddeld mens, met een gemiddelde lengte en een gemiddeld activiteitsniveau. Ben jij aan de kleine kant of ben je erg inactief: neem wat minder dan de aangegeven portie. Ben jij erg groot of sport je veel en heb jij niet genoeg aan deze hoeveelheden: neem wat meer.

Bij veel activiteiten/intensief sporten mag je wat meer eiwitten nemen, ben je erg moe, slapjes en weinig energie: neem wat extra vetten.

Vuistregel: eet nooit meer dan fijn voelt! Eenmaal in ketose kan het voorkomen dat je hongergevoel vermindert. Verspreid je hoeveelheden dan over de dag, te weinig voeding is zeker niet beter!

Klik hier voor de weekmenu’s!

COMMENTS

 • 21 april 2020
  reply

  Anne-Fleur

  Ik ben vandaag gestart met de jump start alleen vroeg ik me af hoe het zit met de tussen doortjes? Wat mogen we wel en niet. Is daar ergens een lijst van? Want aan de 3 hoofdmaaltijden heb ik niet echt genoeg…

 • 24 maart 2020
  reply

  Patrice

  Ik wil beginnen met khdarm/keto maar ik zie dat de menu van week 1 meer khd/eiw/kcal/vet bevatten dan ik mag hebben.wat doe ik dan?deze zelf aanpassen(vind ik moeilijk als beginner)ik las hier bij de vragen iets van afwisselen met menu’s maar waar vind ik de uitleg terug hierover?

  • 26 maart 2020
   reply

   ineke

   Je kunt gewoon van het gehele gerecht iets minder eten. Dus als er staan 150 gram kipfilet neem jij bijv. 100 ram etc. En als er staat 1 eetlepel mayonaise neem jij een kleiner schepje. Of je eet gewoon een kleinere portie. (wellicht heeft ee huisgenoot juist meer nodig) Zoiezo stop je altijd met eten als je vol zit.

 • 28 december 2019
  reply

  Jo

  Hoeveel Yoghurt mag je bij het ontbijt hebben

  • 30 december 2019
   reply

   ineke

   Normaal is zo’n 100 ml, waarnaast je dan een een gekookt eitje eet bijv.

   • 25 mei 2022
    reply

    Trudy

    Hallo Ineke, ik ben begonnen met 8 weken fitplan maar daar staat 100 yoghurt (staat geen ei bij) de ene dag en andere dag omelet tauge met 2 geklopte eieren. Klopt dit dan want verschil in voedsel is best groot

    • 27 mei 2022
     reply

     ineke

     Beste Trudy, ja dat klopt. Je wil elke dag verschillende macro’s eten om je lichaam te prikkelen. Ook kun je zo zelf afstellen wanneer je meer of minder nodig hebt, wat voor jou het handigst is.

 • 24 maart 2019
  reply

  Conny

  Ik hou niet van kippenpoot. Wat kan ik daarvoor in de plaats nemen? Kipfilet?
  En avocado lust ik ook niet. Wat kan ik hiervoor nemen?
  Groetjes.

  • 25 maart 2019
   reply

   ineke

   Kipfilet kan prima. Kippedij ook. Avocado kun je niet in elk recept zo vervangen, maar in salade bijv voor wat noten of zachte kaas. Of weglaten.

 • 23 februari 2019
  reply

  Eddy

  Ik wil graag starten met het dieet. Maar vraag mij af hoe ik de maaltijden het beste kan spreiden tijdens de werkweek?
  Ik sta rond 4.45 op om te gaan werken en kom zo rond 17u terug thuis. Tips? moet ik dan met tussendoortjes werken?

  • 24 februari 2019
   reply

   ineke

   Ik zou het gewoon normaal doen. Vroeg ontbijten en middag eten en rond 17 uur weer avond eten. En dan niets meer. Zoals iedereen maar alles wat vroeger. Ik eet zelf weinig tussendoortjes, maar als je ze nodig hebt kun je die tussendoor eten ja.

 • 12 december 2017
  reply

  Joke

  Hallo,
  Ik ga nu mijn 10e week in met jullie manier van eten. Op dit moment stagneert het afvallen even. dus net gekeken bij afvallen lukt niet. Ik las dat je 60% van de kcal in vetten in moet nemen. Verder probeer ik tussen de 20 en 30 gram koolhydraten te blijven. De groentes vind ik moeilijk, behalve als we tussen de middag een goed gevulde soep eten. toch krijg ik extra koolhydraten door de noten en Griekse Yoghurt. Dit is niet altijd in balans.
  Voor de eiwitten reken ik mijn gewicht in het aantal grammen voor de eiwitten.
  Ik heb het idee, dat ik de ene dag meer vocht vast hou dan de andere dag.
  Kan daar de stagnatie in het afvallen mee te maken hebben?
  Ketosticks gebruikt. Ik was in ketose. Deze liggen nu bij mijn dochter voor haar paard.
  HA, ha.
  Ik hoop dat een van julle een reactie kunnen geven.
  Groetjes Joke.

  • 12 december 2017
   reply

   Joke

   Sorry, er staat een fout in bovenstaande tekst. Je mag niet meer dan 60% vet. Dat vond k al wat veel. Ik probeer nu 130 gram aan te houden.

  • 17 februari 2019
   reply

   Marijke Rodenburg

   Goede middag, ik heb ‘n probleem . Ben vanaf Januari 2018 bezig > Woog 83 kg en ben 1.68. Houd mij aan de weekmenu’s en drink 2 liter water op ‘n dag. In het begin ging het goed maar sta al maanden stil . Hoe kan dit . Zie bij andere zulke goede resultaten. Weet iemand wat ik fout doe. Weeg nu 76 kg.

   • 18 februari 2019
    reply

    ineke

    Na een tijdje ga je de hoeveelheid vet aanpassen. Kijk hier maar eens of je te veel of te weinig calorieen eet. https://gobento.nl/ketoapp/

 • 3 augustus 2017
  reply

  Samantha

  Hallo ik ben gestart met jullie weekmenus maar nu lust ik een diner niet, kan ik dan een diner een andere week pakken?? of is heel zon dag hierop gebalanceerd?
  Soms zie ik ook dagen ertussen wat net ook iets meer werk eist van mij voor mijn werk week soms best intensief.
  Nog tips?
  Heb al wel ook veel lekkere recepten op, echt top!!
  Bedankt

 • 29 juli 2017
  reply

  Mariette

  Hoi,
  Hoe kan ik de waarde bepalen van een voedsel product Door het te wegen. Dat zou ik erg graag weten. Ik heb geen idee hoe je dat doet .
  Bedankt alvast.

  • 30 juli 2017
   reply

   Als iets 4 gram kh per 100 gram bevat, dan kun je dus 100 gram afwegen op 4 gram te eten. Maar de weekmenus zijn zo afgesteld dat je niet hoeft te wegen. Op de producten staat vaak aangegeven wat het per 100 gram bevalt. Vandaar dat er veel gewogen wordt. Ik weeg zelf nooit. Op de site van NEVO staan alle voedingswaardes per product opgesomd. Dan weet je gelijk wat het bevat per 100 gram.

 • 18 mei 2017
  reply

  Janet

  Hoi,
  Vandaag mijn 3e dag en ben super enthousiast. Ben in 2 dagen al 1.7 kg kwijt. Mede dankzij jullie overzichtelijke site, fantastische uitleg en de weekmenu’s is dit dieet op mijn lijf geschreven. eindelijk iets gevonden waarmee het mij moet lukken om de overtollige kilo’s kwijt te raken op een gezonde manier. Dank 🙂

 • 8 mei 2017
  reply

  Weekmenu is voor een gemiddeld mens.
  Toch is er verschil tussen man en vrouw lijkt mij voor mijn verbruik.
  Ik ben 61 jaar, 1.68 en niet erg actief.
  Weet u hoeveel calorieën er gemiddeld per dag erin zitten?
  En als ik minder wil eten dan wat moet ik laten staan? Of kleinere portie, dat is me nog niet helemaal duidelijk.
  Alvast bedankt, Elana

  • 3 juli 2017
   reply

   Zelf mee experimenteren.

  • 6 maart 2019
   reply

   Pauline

   Zijn de recepten voor één persoon, dat zie ik nergens staan. In eerste week lees ik spinazie met 3 kippenpoten. Hoe zwaar mogen die zijn dan?
   Alvast bedankt voor je reactie.

   • 7 maart 2019
    reply

    ineke

    Alle recepten zijn voor 1 persoon mitst anders vermeld. Kippenpoten, tja, je eet tot je vol zit. Dus.. kies wat bij je past. (Ik eet er maar 1 grote) Of 2 drumsticks. Dan heb ik genoeg. Kijk daar ook naar.

 • 7 april 2017
  reply

  Inge

  ik wil volgende week gaan beginnen met kha arm dieet.
  M.b.t. de tussendoortjes dat zijn 3 momenten op een dag?

  • 9 april 2017
   reply

   Het beste is geen tussendoortjes, als dit niet lukt 1, enzovoort.

 • 9 maart 2017
  reply

  tam

  en wat is dan de gemiddelde hoeveelheid want daar kom ik niet echt overuit er staat vaak per portie maar wat mag ik dan 100 gr 250 gr

  mvg
  tam

  • 14 maart 2017
   reply

   Gewoon de weekmenus volgen, dan komt het goed.

 • 14 februari 2017
  reply

  Esther

  Goedenavond,
  Mijn man en ik willen graag Kha gaan eten en ik heb de week menu’s over genomen. Maar nu hebben wij drie kinderen….hoe kan ik die het beste laten eten? Overdag en de tussendoortjes zullen ze hun eigen eten nuttigen maar met het avond eten??
  Kunnen zij hetzelfde eten of moet ik voor hun toch pasta rijst of iets maken.
  Alvast bedankt mvg E.K

 • 18 januari 2017
  reply

  Iris

  Waar staan de tussendoortjes

 • 2 januari 2017
  reply

  Coby

  Hoe lang duurt dat eigenlijk gemiddeld? In ketose raken?

  • 2 januari 2017
   reply

   Verschilt, bij mij duurt het soms 3 dagen, bij mijn man slechts 1 dag. Rustig aan, komt goed.

   • 21 januari 2017
    reply

    Ingrid

    Als ik honger heb mag ik dan extra een tussendoortje pakken ?

    • 23 januari 2017
     reply

     Dat mag maar bij voorkeur iets met eiwitten en natuurlijk niet onbeperkt.

 • 2 januari 2017
  reply

  Pieter

  Bedankt 🙂
  Vandaag de eerste dag!

POST A COMMENT