Japanse roerbak
Japanse roebak schotel met garnalen
Lekker makkelijk eenpansgerecht dat je ook gemakkelijk in 1 grote pan voor veel meer mensen kunt maken. En willen die er wel carbs bij, dan kook je er wat noodles of rijst bij. Japanse roerbak is lekker licht en heel gezond, maar vooral erg lekker.
Ingrediƫnten
- 100 gram garnalen
- 1 paksoi
- 1 wortel
- paar sojaboontjes
- 1 teentje knoflook
- halve komkommer
- Evt gedroogd chilipepertje
- scheutje olie
Bereiden
Snij de komkommer zaden eruit en snij ze in halve maantjes. Pers de knoflook in de olie en meng met de garnalen. Bak de garnalen kort en haal ze uit de pan. Snij de wortel, paksoi en roerbak de wortel en de harde stukjes van de paksoi. Beetje zout en peper toevoegen en eventueel een gedroogd chilipepertje erbij. Rest toevoegen en nog even 2 minuutjes op hoog vuur roerbakken. Eet smakelijk.
Erwin
Heb het gemaakt met varkenshaasje wat ik nog overhad. Was lekker
Lisa
Kan je ook iets anders doen dan garnalen mijn partner lust echt geen garnalen
ineke
Je kunt ook kip gebruiken of iets wat jij er lekker in vindt.
Monique
Kan ik in plaats van de sojaboontjes, tauge toevoegen?
Ineke van Oudheusden
Zeker
Coby
Waar kopen jullie die sojaboontjes? Bij de toko, ik neem aan dat het diepvriesboontjes zijn?
Ineke van Oudheusden
Je kunt ze ook bij de AH kopen. Dan zijn ze al gepeld. Of bij de toko inderdaad.
Erna
En wat doe je verder met de komkommer?
Ineke van Oudheusden
Als je de rest toe gaat voegen dan ook de komkommer. Die roerbak je lekker mee.
Jet
Okeej noem me maar blond is dit voor 2 personen?..boodschappen halen voor het weekend
Ineke van Oudheusden
Alles is PP tenzij anders aangegeven.