• No products in the cart.

Blog

Jump Start Menu 2

Leuk dat je ook gaat beginnen met koolhydraatarm eten, keto, ketogeen of misschien weer even terug in ketose of balansen. Start je voor het eerst begin dan met Jump start menu 1! 

Het Gobento 7 dagen jump start menu 2

Nu je de eerste week hebt gedaan ben je goed in ketose. Dit kun je al veel makkelijker volhouden. We volgen nu met menu 2. Daarna zijn er nog 7 weekmenus te volgen allemaal passend en keto!

Voor je begint is de grootste tip! Blijf drinken en blijf goed volhouden. De honger is als het goed is weg en je bent goed in ketose. Je verbrand dus vet. Het kan zijn dat je wat langzamer op gang komt, maar je gaat veel langer mee. Om goed adapted te zijn (gewend) moet je een aantal weken in ketose blijven. zo’n 8 weken minimaal. Dan is je lichaam inmiddels zo gewend dat je er ook flink mee kunt sporten en je enorm veel energie hebt. Hieronder nogmaals 10 weetjes en tips over ketose en dit menu, voor als je nog vragen hebt.

Hoe gaat jou dit lukken?

 1. Als je begint eet je maximaal 20-30 gram koolhydraten per dag. Let op koolhydraten zijn niet alleen de suikers en aardappelen die je kent. Ze komen ook voor in minder voor de hand liggende dingen zoals uien en tomaten. Hou daar dus rekening mee.
 2. Koop ketostix zodat je goed kunt testen of je in ketose/vetverbranding bent. Ze zijn niet heel erg duur en ze zijn zeer motiverend als je de eerste dagen hard bezig bent en vervolgens ziet dat het werkt. Het maakt niet uit hoeveel ze verkleuren, elke verkleuring is goed.
  Eet genoeg zout. Je gaat in de eerste dagen vocht verliezen en al drink je veel je lichaam verliest met dat vocht ook zouten en andere elektrolyten. Je kunt ze het beste aanvullen want anders krijg je last van de ketogriep. Je gaat je grieperig, naar en moe voelen. Een bouillonnetje is een goede aanvulling. Ik gebruik ook wat kaliumzout en wat magnesium, calcium en zink.
 3. Drink genoeg water. Echt genoeg drinken! Wil je je niet ziek voelen neem dan deze raad ter harte. Het helpt enorm tegen de hoofdpijn of andere klachten die soms in het begin voor kunnen komen. Lust je geen water? Zet je er even overheen of gooi er een citroentje in of maak de leukste watertjes in je waterfles die je nu gewoon altijd bij je gaat hebben. Overdrijven hoeft niet. Na 2 liter heb je je best gedaan.
 4. Begin je net dan kun je dus last krijgen van de ketogriep. Je gaat ontgiften en daarbij kun je je de eerste dagen wat minder voelen.
  Geeft dan dus niet gelijk op!
  Het hangt ervan af of je gewend was veel koolhydraten te ten of niet en of je genoeg zout en water binnenkrijgt hoeveel last je ervan krijgt. Maar zie dit als een motivatie. Je bent aan het ontgiften en je lichaam schakelt over! Goed bezig dus. En er is licht aan het eind van de horizon. Na een paar dagen verdwijnt het steeds meer. Tot je er helemaal geen last meer van hebt. Mitst je het goed volhoudt. Als je dit al vaker hebt gedaan weet je dat het iets is waar je even doorheen moet. Maar eenmaal erdoorheen ga je je zoveel beter voelen! Meestal kun je deze klachten onder controle houden door genoeg te drinken en af en toe een bouillon te nemen. Je krijgt uiteraard cravings en extra veel zin in koolhydraatrijk eten. Je lichaam is er verslaafd aan en zal je smeken misschien. Maar geef er niet aan toe, dan duurt dit proces alleen maar langer en zullen de symptomen extra hard aankomen. Er is niets ernstigs aan de hand. Volhouden dus!
 5. Maak je in deze week geen zorgen over macros (eiwitten, koolhydraten en vetten percentages) calorieën en tellen. Laat het los. Doe gewoon mee en focus op je mindset. Je gaat het doen, je gaat het redden. Laat je lichaam wennen en daarna kun je je gaan verdiepen in de diepere laag.
 6. Zorg dat je goed voorbereid verder gaat. Zorg voor een goede bentobox om je lunches mee te nemen. Maak het jezelf makkelijk. Zorg dat je altijd gezonde tussendoortjes klaar hebt staan. Dat je nooit op het punt komt dat je hongerig bent en niets  koolhydraatarms voorhanden hebt.
 7. Ketogeen is niet onbeperkt eiwitten eten. Het is weinig koolhydraten, gemiddeld eiwit en hoog vet. We eten natuurlijk wel goede vetten. De 20 tot 30 gram koolhydraten die je binnenkrijgt komen vooral uit groentes waar we de voedingsstoffen van nodig hebben en de vezels uiteraard. Wil jij weten hoe jouw macros eruit zien en hoeveel je van elk binnen zou moeten krijgen dan kun je dat hier berekenen. Laat je oude gedachtes over vet eten los. Het is goed voor je! Wil je er meer over weten lees dan bijvoorbeeld Koolhydraatarm, suikervrij en vetrijk of het ketodieet.
 8. Lees altijd de labels. Soms zit er suiker in bepaalde vleeswaren, soms meel in kaas.. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hoe minder voorbewerkt hoe minder kans op narigheden. Daarnaast zijn er ook veel Amerikaanse labels in omloop etc. Daar praat men over netto carbs. Dat komt omdat daar de vezels af zijn getrokken die op hun verpakking onder de koolhydraten vallen en op Nederlandse verpakkingen onder vezels vermeld worden. Deze neem je niet op in je darmen dus kun je negeren. Wel kunnen je darmen erop reageren. Vezels zijn nodig voor een goede stoelgang. Teveel geeft een opgeblazen buik. Dat geldt ook voor polyolen. Gebruik bij voorkeur erytritol, stevia of een combi ervan beïnvloed de bloedsuiker niet en houdt je goed in ketose. Ook monkfruit is een goede keuze.
 9. Ben je een vrouw en start je net dan kun je door het ontgiften en vochtverlies een verandering opmerken in de hormoonhuishouding. Wellicht word je heftiger ongesteld of juist minder heftig. PMS klachten kunnen ook meer of minder aanwezig zijn. Dit is normaal. Dit moet niet langer dan een paar maanden duren en uiteindelijk heeft de ketose juist een positief effect. Verlies je gewicht en verlies je dit snel dan veranderd je hormoonhuishouden. Dit stabiliseert zich in verloop van tijd vanzelf. Is dit na 2 tot 3 maanden nog steeds niet opgelost ga dan een keertje langs bij de huisarts. Dit geldt uiteraard voor alles waar je je zorgen om maakt. Heb je een medische conditie, raadpleeg dan je huisarts of diëtist die bekend is met koolhydraatarme voeding.
 10. Ben je vegetariër? Of lactose intolerant? Of lust je geen avocado? Of wil je liever geen varkensvlees? Of … Er zijn zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende wensen. Helaas is er geen mogelijkheid om voor iedereen een persoonlijk aangepast plan te maken. Dit is een algemeen plan om in ketose te raken en af te vallen of je bloedsuiker te controleren. Je kunt zelf aanpassingen doen als je het aantal KH en KCal in de gaten houdt. Of naar een diëtist stappen die dit voor je opstelt.

En  nu lekker verder! 

Het 7 dagen jump start menu 2

We beginnen met griekse yoghurt die je op allerlei manieren kunt opleuken. Met een paar aardbeitjes, blauwe bessen, wat noten en koekkruiden, kies wat bij jou past. De yoghurt komt nog 4 x terug bij het ontbijt. Dus kies wat je volhoudt. Ik zet er verschillende linkjes neer naar verschillende yoghurtjes. Kies zelf welke jij wil eten! Drink genoeg water! (evt. met smaakje) En daarnaast kun je nog kiezen voor thee, koffie met hoogstens scheutje slagroom of amandelmelk. 

Dag 1:

Ontbijt: Griekse yoghurt (bijvoorbeeld deze met noten en koekkruiden of deze met blauwe bessen ) en een gebakken eitje met 1 plakje ontbijtspek. Drink er goed bij!
Lunch: Salade met gebakken champignons en rode ui.
Diner: Kip Za’atar met spitskool

Dag 2:

Ontbijt: Salade caprese
Lunch: Salade met rode pesto en ham
Diner: Gevulde kip met spinazie en ricotta

Dag 3:

Ontbijt: Griekse yoghurt (zoals deze met aardbeien of deze met rood fruit, dat je ook uit de diepvries kunt halen) en een gekookt eitje met zout.
Lunch: Salade met rollade (kun je ook evt. voorgegaard kopen in plakken bij bijv. Ah of slager)
Diner: Courgetti met biefstukreepjes

Dag 4: 

Ontbijt: Omelet met champignons en paprika
Lunch: Witlofsalade met kip en avocado
Diner: Roerbakspruitjes met spekjes en komkommersalade

Dag 5:

Ontbijt: Griekse yoghurt (zoals deze met frambozen ) met een halve avocado met wat zout en peper.
Lunch: Griekse salade
Diner: Gevulde kipfilet met witte kool

Dag 6:

Ontbijt: Roerei met komkommer
Lunch: Mozzarella pannenkoekjes met zalm en spinazie
Diner: Bimi met malse kip

Dag 7:

Ontbijt: Eipancakes met salsa
Lunch: Broccolisoep met grilburger
Diner: Witlof met beenham

Weekendtreat: 

Chocoladetaartjes met courgette
Geloof het of niet.. ontzettend lekker!

Tussendoortjes:

Je neemt zo min mogelijk tussendoortjes, maar mocht je echt honger krijgen of hebben neem dan een tussendoortje dat zo laag mogelijk in koolhydraten is. Dus gekookt eitje, plakje kipfilet, blokje kaas, avocado etc. Wil je wat lekkers kun je etv wat olijfjes eten of een stukje pure (85+%) chocolade of een blokje chokay. Ook een drink bouillon (Let op de KH! dus pak een bouilon laag in de KH) kan tussendoor.

Na deze week hebben we nog 9 weekmenus die je kunt volgen.

Ben je nu echt getriggerd en wil je er alles over weten, lees dan hier verder!


Wil je keto/koolhydraatarme weekmenus die je kunt uitprinten en gericht zijn op man of vrouw specifiek plus allemaal extra’s dan kun je die hier aanschaffen.

Versie digitaal


Boek_ketoclub

Boek ketoclub


Wil je keto/koolhydraatarme weekmenus die je kunt uitprinten en gericht zijn op man of vrouw specifiek plus allemaal extra’s dan kun je die hier aanschaffen.
EN dan krijg je het softcover boek ook thuisgestuurd met deze versie.

Versie softcover/boek


COMMENTS

 • 23 april 2022
  reply

  Danique

  Hallo! Allereerst super bedankt voor de weekmenu’s! Ben bijna klaar met week 1 en dat zonder hongergevoel. Nu zat ik jumpstart 2 te bekijken, en was benieuwd naar het recept van de chocolade-courgettetaartjes. De link doet het helaas niet (meer). Kan ik deze nog ergens vinden?

  Alvast bedankt!

  • 13 mei 2022
   reply

   ineke

   Helaas zijn wij hem ook kwijt geraakt en zal ik deze eerst opnieuw moeten schrijven/maken. Het is al een lange tijd geleden dat ik het maakte, dus het kan wat veranderd zijn. Ik zal het proberen opnieuw te plaatsen tzt.

   • 13 november 2022
    reply

    Fabienne Holland

    Goede avond. Bedankt voor deze heerlijke en goede weekmenu’s.
    Ik vroeg mij af wat het recept is voor de chocolade courgette taartjes als weekendtreat.
    Heeft u deze inmiddels al weer kunnen plaatsen?

    • 28 december 2022
     reply

     ineke

     Nee, helaas, nergens meer te vinden. We zullen een ander receptje moeten klaarmaken;)

 • 11 maart 2022
  reply

  Annick

  Ik mag niks van kolen (groenten )eten voor mijn darmen .courgetten.en sla reageren mijn darmen ook slecht op heel veel krampen en opgeblazen buik .
  Daarom is mijn keuze uit groenten zeer klein .
  Was gestart met koolhydraatarm te eten,had heel veel krampen in de beenspieren ook .
  Ben gestopt maar zou graag beginnen omdat er nog 10 kilo af zou moeten ..
  Door wat zou ik de groenten kunnen vervangen a.u.b
  Dank bij voorbaat

  • 14 maart 2022
   reply

   ineke

   Hi Annick, dat is een hele goede vraag die je aan je diëtist zou kunnen stellen. Ik ken jouw achtergrond natuurlijk niet. Het zijn nogal wat vervangingen en dat is een hele klus om dat uit te zoeken per recept. Ik denk dat een diëtist je hier goed bij zal kunnen helpen.

 • 24 mei 2021
  reply

  Shirley Stuijvenberg

  Hallo, ik heb even een vraag, er wordt vaak salade gekozen als lunch, salades vind ik niet lekker wel simpele salade bv met tonijn of kip maar neem aan dat ik dit niet iedere keer kan kiezen, wat is een goede vervanging voor salade? zat zelf bv te denken aan groentensoepje met vlees? Hoor het graag
  Groetjes Shirley

  • 24 mei 2021
   reply

   ineke

   Je kunt elk keto recept nemen met ongeveer dezelfde voedingswaardes. T hang er dus vanaf wat je in de soep doet;)

 • 26 februari 2021
  reply

  Astrid

  Hallo.
  Ik kan niet tegen melkproducten.
  Wat kan ik ter vervanging daarvoor nemen?
  Groetjes Astrid

  • 26 februari 2021
   reply

   ineke

   Ik gebruik kokosmelk, kokoscreme, soja melk, amandelmelk, lactofree roomkaas, plantaardige boter/room(flora) etc. (alles ongezoet uiteraard)

 • 24 februari 2021
  reply

  Marjon Brouwer

  Je verwijst een aantal keer naar de meter. Ik wil juist niks meten en gewoon gezond leven. Geen focus op bijzaken. Nu heb ik het boek besteld maar na de website door gelezen te hebben merk ik dat er continu verwezen wordt naar de verhoudingen. Heb ik nu iets gekocht waar ik totaal niks aan heb? of kan ik het meten achterwege laten?

  • 25 februari 2021
   reply

   ineke

   Heb je het boek van ketoclub gekocht? Dit een een commentaar op een jumpstart van gobento. Je hoeft met het boek niets te meten als je stopt met eten zodra je vol zit. maar, na het boek wil je het misschien ook zelf kunnen en doorgaan en daarom is het handig dat iemand je leert hoe dat mogelijk is. Mensen willen nou eenmaal weten waar de hoeveelheden op zijn gebaseerd en of de verhoudingen wel kloppen. Daarom zijn verwijzingen erna fijn. Dan weet je waarop de recepten zijn gebaseerd. Je mag het wegen achterwege laten. Dat is voor de mensen die andere doelen hebben (Zoals topsporters, die het keto boek ook graag volgen, maar dingen aanvullen of mensen die onderliggende klachten hebben) wel handig om te doen. Daarnaast vinden veel mensen erg veel steun en motivatie bij het meten van ketonen. Voor die mensen wordt er ook verwezen. Het boek is voor iedereen. Die wel graag meet en weegt en die niet graag meet en weegt.

 • 18 mei 2020
  reply

  Bianca

  Haii..

  Ik merk dat ik elke dag over mijn eiwitten kom en mijn vetten de helft van wat ik mag hebben. Ik ben bang dat ik hierdoor uit ketose raak. Ik kom niet aan mijn vetten. Ik volg het menu heel nauwkeurig. En toch hou ik vetten over. Moet ik dat zelf bijvullen? Dit omdat er staat zo min mogelijk tussendoortjes.
  Groetjes Bianca

  • 19 mei 2020
   reply

   ineke

   Je kunt vetten aanvullen en je vlees/eiwit porties kleiner maken. Het menu kan natuurlijk niet voldoen aan ieders macros, maar dat zul je dan zelf moeten aanpassen. Dus wat vet erbij kan ook. Dat hoeft niet perse met tussendoortjes. Het kan ook in je maaltijd. Wat extra olijfolie over de salade of een half kipfiletje minder etc.

   • 24 mei 2020
    reply

    Bianca

    Dank je wel voor je reactie!

 • 12 mei 2020
  reply

  Bianca Schram

  Mag je ipv Griekse yoghurt ook kwark als ontbijt?
  Zo ja hoeveel en moet dat dan volle zijn of mag het ook magere zijn?
  Alvast bedankt

  • 12 mei 2020
   reply

   ineke

   Je hebt vet nodig als brandstof en zo min mogelijk koolhydraten. Vergelijk dus. Waarschijnlijk val je om van alleen een beetje magere kwark. Met welke energie kun je dan je dag beginnenn en je vet verbranden? Dus kies volle producten en check de labels of er weinig KH inzitten.

 • 16 april 2020
  reply

  Irma kooistra

  Klopt het dat de boodschappenlijstjes van de jumpstart weken niet online staan?

  • 17 april 2020
   reply

   ineke

   Dat klopt

 • 28 augustus 2019
  reply

  Josette

  Hallo,mijn dochter en ik zijn sinds een week bezig met deze levenswijze,afgelopen week gestart met jumpstart week1,en sinds vandaag bezig aan jumpstart week 2,nu voer ik alles in in de app Fitatu,maar daar zien we dat we niet dagelijks de eiwitten en vetten halen,iedere keer extra kaas is ook zo saai,heb je nog andere goede ideeen.Verder complimenten voor deze site,recepten zijn zeer overzichtelijk en heel lekker.Dank jullie voor al die moeite.

  • 31 augustus 2019
   reply

   ineke

   Je hoeft niet altijd je waardes precies te halen hoor, t is een richtlijn. Wil je wat meer eiwitten en vetten kun je de porties natuurlijk ook wat groter maken. Vetten zijn makkelijk. Beetje olijfolie, olijven, combi van vet en eiwitten zijn vette vis, kippenpootje met vel, (drumstickje) of stukje avocado met kipfiletje eromheen. etc. Eitje met drupje mayo (gevuld eitje) ga zo maar door.

   • 31 augustus 2019
    reply

    Josette Frins

    Dank je voor snelle reactie😀

 • 27 augustus 2019
  reply

  Linda Dhont

  Een vraagje : de recepten in het Ketoplan boek zijn deze anders dan deze van de jumpstarts en de weekmenu’s op de site ?

  • 31 augustus 2019
   reply

   ineke

   Het zijn niet dezelfde weekmenus. Er zijn wel dezelfde recepten bij, maar in het ketoplan in die aangepast op man en vrouw (beiden los, zodat de hoeveelheden verschillen) en beter afgestemd op een 2 x 4 weken vol te houden programma. Daarnaast natuurlijk in een boek geschreven, (Fysiek boek) en allemaal andere dingen erbij. (Uitleg, lijsten, evt. sportplan ect)

 • 15 juli 2019
  reply

  Mieke

  Hallo,

  Zou willen starten met de weekmenu’s,maar lust niet alles .
  Mag ik vb ontbijt van dag 1 nemen met lunch van dag 3 en diner van vb dag 6.
  Of best dan alles ingeven en berekenen ?

  • 15 juli 2019
   reply

   ineke

   Je kunt wel hier en daar wat wisselen, met ongeveer dezelfde waardes. Hier en daar geeft niet. Zolang je het gezond blijft doen.

 • 20 mei 2019
  reply

  Trijn Middelbos

  Mag ik ook margarine gebruiken zonder kolydraten

  • 21 mei 2019
   reply

   ineke

   Liever niet, omdat het geen juiste vetten bevat.

   • 27 augustus 2019
    reply

    Lia

    Je geeft aan dat je na 8 weken adapted bent en goed kunt sporten. Houdt dat in, dat je in de start van deze levensstijl niet kunt sporten? Of anders moet sporten?

    • 31 augustus 2019
     reply

     ineke

     Dat houdt in dat je aan het begin even een dipje krijgt. Even wat moeier bent, wat minder energie hebt en de eerste dagen zelfs soms wat hoofdpijn etc. Het sporten gaat de eerste weken juist wat zwaarder. Daarna opeens weer heel veel energie.

 • 8 mei 2019
  reply

  Elise

  Is het de bedoeling om eerst de 2 weken de jump menu’s te doen en daarna het 8 weken menu uit het boek

  • 10 mei 2019
   reply

   ineke

   Alles kan door elkaar hoor!

 • 7 mei 2019
  reply

  Christine

  Hoi, Ik ga eerdaags week 2 beginnen maar als ik na het menu kijk en dan de bootschappenlijst van week 2.. ligt het aan mij of komt het niet overheen?

  • 7 mei 2019
   reply

   ineke

   De jumpstarts hebben geen boodschappenlijstjes nog. Wel weekmenu 1 tot 9. Voor de jumpstart zal het vast zelf wel lukken;)

   • 9 mei 2019
    reply

    Christine

    Hoi Ineke, Bedankt voor je reactie. vandaar dat ik het niet kon vinden haha. is het erg als ik met Week 1 ben begonnen inplaats van Keto week 1? dacht dat ik de goede ad maar blijk van niet.

    • 10 mei 2019
     reply

     ineke

     Dat maakt niets uit!

 • 5 mei 2019
  reply

  helen

  Is het erg als je een dag wisselt? en als je dan twee dagen ontbijt met griekse yoghurt?

  • 6 mei 2019
   reply

   ineke

   Af en toe maakt het niet uit, maar afwisseling blijft t best.

 • 8 april 2019
  reply

  Kitty de Neef

  Waar kan ik de tussendoortjes lijst vinden?

 • 8 februari 2019
  reply

  Yolanda

  Help😱
  Ik ben ziek kan haast niets eten,, maar ik zit in me 3 week en het gaat (ging) net zo goed.
  Wat kan ik het beste doen en eventueel eten??

  • 11 februari 2019
   reply

   ineke

   Zo min mogelijk natuurlijk. Beetje bouillon of wat yoghurt als het kan.. gewoon veel drinken. Als je niet kunt eten, dan ook niet doen.

 • 6 februari 2019
  reply

  Leona

  Ben nu 4 weken bezig ,nog een kilo en ben op mijn streef gewicht.hoe nu verder? Mag je dan meer koolhydraten gaan eten?

  • 7 februari 2019
   reply

   ineke

   Dan voeg je 5 gram koolhydraten toe per dag.. een paar dagen. Blijf je op gewicht dan weer 5 gram, etc. tot je je eigen grens bepaald. Of je vult de app in https://gobento.nl/ketoapp/ en kiest de waardes voor op gewicht blijven met wat meer koolhydraten. (Bij 50 of 70 of 90 gram) waar je voor kiest. Terug naar je oude patroon kan niet, want daar ben je mee aangekomen. Dat gebeurt uiteraard weer, als je hetzelfde weer gaat doen.

 • 27 januari 2019
  reply

  Yolanda

  Hoi,
  Om te beginnen wat een fijne site en wat een moeite en liefde wordt er in gestoken👍🏼 toppie
  Ik heb een vraagje ik ben bezig met het jumpmenu en op dag 4 heb ik spruitjes en die lust ik echt niet ,met wat zou ik dat kunnen vervangen. Zodat het gewoon in het dagmenu past??

 • 14 januari 2019
  reply

  Ilse

  Allereerst wil ik jullie complimenteren voor al ht werk wat jullie doen om ons allemaal te helpen de nodige kilo’s kwijt te raken. Ik ben nu vandaag begonnen aan Jumpstart menu week 2. Week 1 heb ik ook gevolgd en geniet van alle heerlijke recepten. Nu staat voor morgen middag op het programma salade met pesto en ham. Deze heb ik al eens eerder gehad en was nu niet echt mijn favoriet. Door welke salade kan ik deze vervangen? Alvast bedankt voor jullie hulp. Ilse

  • 14 januari 2019
   reply

   ineke

   Beste Ilse, badankt voor je compliment! Je kunt hem voor elke salade die in de middag gepland staat vervangen uit de 2 jumstarts.

 • 14 januari 2019
  reply

  Jacorien

  Wat een fantastische recepten! Dank voor de weekmenu’s, voor mij het enige wat echt werkt met afvallen: per dag beschreven wat je ‘mag’ eten.

  Ik heb een vraag over het chocoladetaartje, is het de bedoeling om deze in plaats van een maaltijd te eten of als tussendoortje? Of kun je m beter nog ff helemaal laten staan als je wilt afvallen?
  Ga je er niet door uit ketose? Ik ben nu een week bezig en de ketostick geeft nog steeds trace aan ipv een hoger getal. Ben ik dan wel goed in ketose of moet ik nog iets aanpassen?

  Thnx voor jullie inzet!

  • 14 januari 2019
   reply

   ineke

   Het taartje is nergens voor nodig. Maar omdat veel mensen het alleen volhouden als ze ook af en toe kunnen “genieten”geef ik ze een alternatief voor een cheat. (laten staan als je het niet nodig hebt, zeg ik met alles) Traces is prima. Als je hard sport of beweegt is t vaak wat hoger, maar niet noodzakelijk.

 • 11 januari 2019
  reply

  Lia Roman

  11 januarie 2019
  LIA
  Hallo,ik vraag mij af of het nodig is dat je bijna elke avond kip eet. Mag je niet een keer vis?

  • 12 januari 2019
   reply

   ineke

   Dat mag je zelf gewoon vervangen. Heklaas willen de meesten geen vis, vandaar dat het in de eerste tijd weinig voorkomt. Maar je kunt het gewoon zelf (indien passend) lekker vervangen voor vis.

 • 11 januari 2019
  reply

  vera

  Beste Ineke,

  De link naar de weekend treat van het chocoladetaartje met courgette werkt niet meer helaas.

  • 12 januari 2019
   reply

   ineke

   Dank je wel, ik heb het opgelost en hij doet het weer!

 • 14 december 2018
  reply

  Miek

  Hallo, ben nu 2 weken bezig , gaat goed, alleen heb ik veel last van obstipatie, ik gebruik elke ochtend een glas psyllium vezels met water en magnesium citraat, is dit voldoende of hebben jullie nog meer tips? Groetjes miek

  • 14 december 2018
   reply

   ineke

   Doe vooral veel water bij de psylium vezels want anders werkt t idd averechts. Je kunt ook een eetlepel olijfolie nemen als je echt heel erg verstopt zit. Of lijnzaad wellen. etc. T zou allemaal moeten werken, mitst je genoeg drinkt.

 • 30 november 2018
  reply

  Marjolein

  Ik heb deze link gevonden naar het chocoladetaartje https://gobento.nl/keto-chocolade-taartje/

 • 4 november 2018
  reply

  Carla

  Hallo, helaas werkt de link voor de chocoladetaart met courgette niet meer. En deze was zoooo lekker ☺️

 • 1 november 2018
  reply

  Miranda van loon

  Weekmenu 2 komt niet overeen met boodschappenlijstje week 2.

 • 26 oktober 2018
  reply

  J. de Groot

  Kwam juist aan door kha dieet en mn cholesterol was veel hoger geworden ?
  Hoe kan dit. .?
  Moet dus weer aan de cholesterolverlagers.

  • 29 oktober 2018
   reply

   ineke

   Te weinig groentes en teveel bakproducten/ verkeerde vetten is vaak de reden waardoor het niet goed uitpakt.

 • 24 september 2018
  reply

  Ella

  Hey, ik heb 2 vragen.
  1: ik lust geen tomaat. Mag ik dat in willekeurig elk recept vervangen door Parpika?
  2: Kun je de dagen omwisselen? of raak je dan uit balans?

 • 24 september 2018
  reply

  Marion

  Mogen we ipv yoghurt ook huttenkase met kwark

POST A COMMENT