• No products in the cart.

Blog

Jump Start menu 1

Leuk dat je ook gaat beginnen met koolhydraatarm eten, keto, ketogeen of misschien weer even terug in ketose of balansen.

Het Gobento 7 dagen jump start menu 1

Zoals sommigen van jullie weten eet ik al ruim 22 jaar ketogeen en laag in de koolhydraten. Ik ben volledig ketoadapted zoals je dat kan noemen. Op de vetverbranding. Maar tijdens mijn zwangerschap heb ik een uitstapje gemaakt naar koolhydraat beperkt en soms is er wel eens een periode in ieders leven dat je een uitstapje maakt naar iets waar je echt al tijden naar verlangt of gewoon even geen zin hebt. Vaak zie je je gewicht dan wel weer wat toenemen en wil je dan weer echt even goed beginnen dan is deze week echt een aanrader voor jou. Ook als je voor het eerst start met koolhydraatarm eten is dit de start waarbij je het minst last hebt van alle bijwerkingen die een start met zich mee kan brengen.

Voor je begint heb ik nog wat tips. Het beginnen is niet zomaar wat, het brengt wat voorbereiding met zich mee. Een groot voordeel van koolhydraatarm eten is de ketose. Een ander soort verbranding waardoor je lichaamseigen vet verbrand door vet te eten en zich ook kenmerkt door erg weinig honger gevoel te hebben. Dit proces bereik je in ongeveer 48 uur en hou je zolang je de koolhydraatinname niet laat pieken en onder een bepaalde grens blijft.

Hoe gaat jou dit lukken?

 1. Als je begint eet je maximaal 20-30 gram koolhydraten per dag. Let op koolhydraten zijn niet alleen de suikers en aardappelen die je kent. Ze komen ook voor in minder voor de hand liggende dingen zoals uien en tomaten. Hou daar dus rekening mee.
 2. Koop ketostix zodat je goed kunt testen of je in ketose/vetverbranding bent. Ze zijn niet heel erg duur en ze zijn zeer motiverend als je de eerste dagen hard bezig bent en vervolgens ziet dat het werkt. Het maakt niet uit hoeveel ze verkleuren, elke verkleuring is goed.
  ketostix
 3. Eet genoeg zout. Je gaat in de eerste dagen vocht verliezen en al drink je veel je lichaam verliest met dat vocht ook zouten en andere elektrolyten. Je kunt ze het beste aanvullen want anders krijg je last van de ketogriep. Je gaat je grieperig, naar en moe voelen. Een bouillonnetje is een goede aanvulling. Ik gebruik ook wat kaliumzout en wat magnesium, calcium en zink.
 4. Drink genoeg water. Echt genoeg drinken! Wil je je niet ziek voelen neem dan deze raad ter harte. Het helpt enorm tegen de hoofdpijn of andere klachten die soms in het begin voor kunnen komen. Lust je geen water? Zet je er even overheen of gooi er een citroentje in of maak de leukste watertjes in je waterfles die je nu gewoon altijd bij je gaat hebben. Overdrijven hoeft niet. Na 2 liter heb je je best gedaan.
 5. Begin je net dan kun je dus last krijgen van de ketogriep. Je gaat ontgiften en daarbij kun je je de eerste dagen wat minder voelen.
  Geeft dan dus niet gelijk op!
  Het hangt ervan af of je gewend was veel koolhydraten te ten of niet en of je genoeg zout en water binnenkrijgt hoeveel last je ervan krijgt. Maar zie dit als een motivatie. Je bent aan het ontgiften en je lichaam schakelt over! Goed bezig dus. En er is licht aan het eind van de horizon. Na een paar dagen verdwijnt het steeds meer. Tot je er helemaal geen last meer van hebt. Mitst je het goed volhoudt. Als je dit al vaker hebt gedaan weet je dat het iets is waar je even doorheen moet. Maar eenmaal erdoorheen ga je je zoveel beter voelen! Meestal kun je deze klachten onder controle houden door genoeg te drinken en af en toe een bouillon te nemen. Je krijgt uiteraard cravings en extra veel zin in koolhydraatrijk eten. Je lichaam is er verslaafd aan en zal je smeken misschien. Maar geef er niet aan toe, dan duurt dit proces alleen maar langer en zullen de symptomen extra hard aankomen. Er is niets ernstigs aan de hand. Volhouden dus!
 6. Maak je in deze week geen zorgen over macros (eiwitten, koolhydraten en vetten percentages) calorieën en tellen. Laat het los. Doe gewoon mee en focus op je mindset. Je gaat het doen, je gaat het redden. Laat je lichaam wennen en daarna kun je je gaan verdiepen in de diepere laag.
 7. Zorg dat je goed voorbereid verder gaat. Zorg voor een goede bentobox om je lunches mee te nemen. Maak het jezelf makkelijk. Zorg dat je altijd gezonde tussendoortjes klaar hebt staan. Dat je nooit op het punt komt dat je hongerig bent en niets  koolhydraatarms voorhanden hebt.
 8. Ketogeen is niet onbeperkt eiwitten eten. Het is weinig koolhydraten, gemiddeld eiwit en hoog vet. We eten natuurlijk wel goede vetten. De 20 tot 30 gram koolhydraten die je binnenkrijgt komen vooral uit groentes waar we de voedingsstoffen van nodig hebben en de vezels uiteraard. Wil jij weten hoe jouw macros eruit zien en hoeveel je van elk binnen zou moeten krijgen dan kun je dat hier berekenen. Laat je oude gedachtes over vet eten los. Het is goed voor je! Wil je er meer over weten lees dan bijvoorbeeld Koolhydraatarm, suikervrij en vetrijk of het ketodieet.
  Het Keto Dieet - 150 ketogene koolhydraat arme recepten van Martina Slajerova - gobento.nl

  Het Keto Dieet – 150 ketogene koolhydraat arme recepten van Martina Slajerova – gobento.nl

 9. Lees altijd de labels. Soms zit er suiker in bepaalde vleeswaren, soms meel in kaas.. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hoe minder voorbewerkt hoe minder kans op narigheden. Daarnaast zijn er ook veel Amerikaanse labels in omloop etc. Daar praat men over netto carbs. Dat komt omdat daar de vezels af zijn getrokken die op hun verpakking onder de koolhydraten vallen en op Nederlandse verpakkingen onder vezels vermeld worden. Deze neem je niet op in je darmen dus kun je negeren. Wel kunnen je darmen erop reageren. Vezels zijn nodig voor een goede stoelgang. Teveel geeft een opgeblazen buik. Dat geldt ook voor polyolen. Gebruik bij voorkeur erytritol of stevia of een combi. Dat beïnvloed de bloedsuiker niet en houdt je goed in ketose.
 10. Ben je een vrouw en start je net dan kun je door het ontgiften en vochtverlies een verandering opmerken in de hormoonhuishouding. Wellicht word je heftiger ongesteld of juist minder heftig. PMS klachten kunnen ook meer of minder aanwezig zijn. Dit is normaal. Dit moet niet langer dan een paar maanden duren en uiteindelijk heeft de ketose juist een positief effect. Verlies je gewicht en verlies je dit snel dan veranderd je hormoonhuishouden. Dit stabiliseert zich in verloop van tijd vanzelf. Is dit na 2 tot 3 maanden nog steeds niet opgelost ga dan een keertje langs bij de huisarts. Dit geldt uiteraard voor alles waar je je zorgen om maakt. Heb je een medische conditie, raadpleeg dan je huisarts of diëtist die bekend is met koolhydraatarme voeding.
 11. Ben je vegetariër? Of lactose intolerant? Of lust je geen avocado? Of wil je liever geen varkensvlees? Of … Er zijn zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende wensen. Helaas is er geen mogelijkheid om voor iedereen een persoonlijk aangepast plan te maken. Dit is een algemeen plan om in ketose te raken en af te vallen of je bloedsuiker te controleren. Je kunt zelf aanpassingen doen als je het aantal KH en KCal in de gaten houdt. Of naar een diëtist stappen die dit voor je opstelt.

En  nu lekker beginnen! 

Het 7 dagen jump start menu

DAG 1: 

We beginnen met griekse yoghurt die je op allerlei manieren kunt opleuken. Met een paar aardbeitjes, blauwe bessen, wat noten en koekkruiden, kies wat bij jou past. De yoghurt komt nog 4 x terug bij het ontbijt. Dus kies wat je volhoudt. Ik zet er verschillende linkjes neer naar verschillende yoghurtjes. Kies zelf welke jij wil eten! Drink genoeg water! (evt. met smaakje) En daarnaast kun je nog kiezen voor thee, koffie met hoogstens scheutje slagroom of amandelmelk. 

Ontbijt: Griekse yoghurt (bijvoorbeeld deze met noten en koekkruiden  of deze met blauwe bessen ) en een gekookt eitje met zout erop. Drink er goed bij!
Lunch: Salade met tonijn.
Diner: Kippenpoot met spinazie .

DAG 2:

Ontbijt: 2 gebakken eieren met zout en peper, 2 uitgebakken plakjes ontbijtspek, en een halve avocado met zout en peper.
Lunch: Salade met geitenkaas.
Diner: Bloemkool uit de oven met een stukje vlees.

DAG 3:

Ontbijt: Griekse yoghurt (zoals deze met aardbeien of deze met rood fruit, dat je ook uit de diepvries kunt halen) en een gekookt eitje met zout.
Lunch: Salade met gerookte kip en spek.
Diner: Spitskool met pittige kip.

DAG 4:

Ontbijt: Engels ontbijtje  voor een goede start!
Lunch: Carpaccio salade
Diner: Courgetti bolognese

DAG 5:

Ontbijt: Griekse yoghurt (zoals deze met frambozen ) met een halve avocado met wat zout en peper.
Lunch: Bleekselderij salade met kip.
Diner: Shoarma wraps

DAG 6:

Ontbijt: Een omelet met taugé. Hou je echt niet van taugé, kun je die ook vervangen voor wat paprika blokjes of champignons.
Lunch: Biefstuk salade
Diner: Kerrieboontjes kip “roti”

DAG 7:

Ontbijt: Griekse yoghurt, neem je favoriete vorm. 1 uitgebakken plakje ontbijtspek en 1 gebakken eitje met peper en zout.
Lunch: Cheddar cheeseburger 
Diner: Kip en ovengroenten

Je neemt zo min mogelijk tussendoortjes, maar mocht je echt honger krijgen of hebben neem dan een tussendoortje dat zo laag mogelijk in koolhydraten is. Dus gekookt eitje, plakje kipfilet, blokje kaas, avocado etc. Wil je wat lekkers kun je etv wat olijfjes eten of een stukje pure (85+%) chocolade of een blokje chokay. Ook een drink bouillon (Let op de KH! dus pak een bouilon laag in de KH) kan tussendoor.

Na deze week hebben we nog 9 weekmenus die je kunt volgen.

Ben je nu echt getriggerd en wil je er alles over weten, lees dan hier verder!


Wil je keto/koolhydraatarme weekmenus die je kunt uitprinten en gericht zijn op man of vrouw specifiek plus allemaal extra’s dan kun je die hier aanschaffen.

Versie digitaal


Boek_ketoclub

Boek ketoclub


Wil je keto/koolhydraatarme weekmenus die je kunt uitprinten en gericht zijn op man of vrouw specifiek plus allemaal extra’s dan kun je die hier aanschaffen.
EN dan krijg je het softcover boek ook thuisgestuurd met deze versie.

Versie softcover/boek


COMMENTS

 • 26 augustus 2022
  reply

  Carina

  Het eerste week menu bij het avondeten heb je daar ook recepten van? Zoals courgetti bolognese wat voor ingrediënten heb ik daar voor nodig. Kan ik dat ergens terug vinden?

 • 16 augustus 2022
  reply

  Doumens88

  Ik heb dit menu ingevoerd omte kijken wat de verhoudingen van de macro nutrienten zijn. Alle carbs zijn welliswaar onder de 10%. Echter wordt bij een strict ketogeen dieet uitgegaan van 70% vetten.
  Op sommige dagen, zoals het dagmenu van op donderdag is je eiwit inname erg hoog en daardoor is je vet aandeel in % lechts 51%. Bij te hoge eiwitten ga je toch ook uit ketose ? Welke richtlijnen qua macro-ratios hebben jullie aangehouden met de weekmenu;s ?

 • 7 mei 2021
  reply

  marga van den bosch

  Het komt uit het boek: Het keto-dieet, wat verkocht word op deze site. Brood gemaakt van eiwitten, zaden ed

  • 21 september 2022
   reply

   Doumens88

   Helder bedankt! Dat maakt het makkelijker dan elke dag heel gericht die 70% vetten te halen.

 • 7 mei 2021
  reply

  marga van den bosch

  Vandaag heb ik mijn eerste recept uit het boek gemaakt: luchtig granenvrij zonnebloembrood. Het is goed gelukt en smaakt heerlijk. Ook had ik op advies van een collega kokosbloesemsuiker gekocht, omdat zij zei dat dat mocht… maar toen ik op de voedingswaardesticker keek, vroeg ik me af, of het echt wel past bij deze manier van eten. Ik ga dit niet veelvoudig gebruiken, maar bijvoorbeeld ipv een zoetje, een tl in de koffie. Koffie drink ik 2x per dag een kopje. Kan dit, of echt liever niet?

 • 14 februari 2021
  reply

  Nynke

  Kan ik van dit menu ook een boodschappenlijstje vinden? Van de andere menu’s vind ik dat wel. Behalve van jumpstart 1 en 2. Ik hoor het graag!

  Groetjes Nynke

 • 22 november 2020
  reply

  Debby

  Hey hey,

  Waar vind ik de andere weekmenu’s ik zie alleen de eerste

 • 14 augustus 2020
  reply

  Bettina

  Ik gebruik 3 geneesmiddelen waarin lactose zit, heeft dat invloed op het afvallen??

   • 8 november 2020
    reply

    Anneke

    Hoi ben net begonnen maar waar vind ik koekkruiden die wil ik door de yoghurt doen .

 • 31 juli 2020
  reply

  jeanet

  Mag ik geitenkaars vervangen door brie of camembert?

 • 15 juli 2020
  reply

  Pauline Heerschop

  hallo, ik eet sinds september 2019 kh arm en dat bevalt prima. Na 3 maanden mijn bloed onderzocht prima. Nu na bijna 1 jaar nogmaals; helaas is mijn bloedsuiker en bloeddruk gestegen. Hoe krijg ik die nu weer naar beneden?

 • 5 juli 2020
  reply

  Sarita

  Kan je alle yoghurt en kwark vervangen door lactosevrije yoghurt?

 • 28 juni 2020
  reply

  Joyce

  Ik lust gern gekookte ei en ookgeen vis behalve kibbeling of kabeljouw

 • 8 juni 2020
  reply

  Roos

  Waar kan ik de boodschappenlijst van Jumpstart week 1 vinden? 🙂

  Alvast bedankt !

 • 7 juni 2020
  reply

  Renske

  Ik eet geen vlees,maar zie vaak dingen staan als bacon etc. Kun je die gewoon weglaten en alleen de rest eten? Of is de verhouding dan niet meer goed?
  Weet je trouwens of Griekse yoghurt te vervangen is door kwark?

 • 5 juni 2020
  reply

  Maria

  Hoi , ik wil graag beginnen maar ik vraag me af wat is het verschil met weekmenu jump start 1 en weekmenu 1 ?? met welke moet ik beginnen? en ik vind yoghurt niet lekker met wat kan ik het wisselen? Mijn voorkeur is altijd voor een “zoete “ontbijt , s ochtends kan ik geen ei of groente eten …..

  • 18 november 2020
   reply

   Mireille

   In kwark en gewone yoghurt zitten vele malen meer koolhydraten dan in griekse yoghurt. Als je een keto app gebruikt, kun je alle waardes daar goed zien.

 • 3 juni 2020
  reply

  Jo

  Hoi,

  Is het erg als je de weekmenu’s omdraait?

 • 29 mei 2020
  reply

  Talitha

  Hoi hoi! Ik ben nu ongeveer een week bezig en merk nog niet dat ik aan het afvallen ben. Ik zie nu het week menu staan en zie veel Griekse yoghurt, maar dit vind ik echt niet lekker dus ik eet ipv daarvan eieren. Kan dit de reden zijn dat ik nog niks merk en is er een ander alternatief dan yoghurt en eieren voor ontbijt?

 • 29 mei 2020
  reply

  Linda

  Mag ik elke dag ontbijten met Griekse yoghurt? Of is de variatie nodig?

 • 25 mei 2020
  reply

  Mieke

  Sinds 1 week bezig. Het bevalt me erg goed. Het eten is echt heel erg lekker. Soms wel even zoeken met producten (die ik normaal niet zou gebruiken). In 1 week tijd 3,1 kilo afgevallen. Ik snoep helemaal niet meer omdat ik genoeg heb aan ontbijt, lunch en avond eten en drink genoeg water.

 • 23 mei 2020
  reply

  jacq

  Beste Ineke
  ik wil gaan beginnen met kha. Ik zie de gratis jumstart menu’s, maar je moet elk ontbijt/lunch/diner menu dan weer apart openen, kopieren en plakken in word om uit te printen. Kost heel veel tijd. Dat e book van 8 weken, bevat dat ook deze menu’s? die van 35 euro zeg maar. Is dat een goede om mee te starten. Ik hoor het graag

 • 19 mei 2020
  reply

  Lies

  Dag,

  De eerste week heb ik jumpstart week 1 gevolgd en 2,8 kilo afgevallen, grotendeels water dat snap ik. Ik vond een boek makkelijker dan steeds opzoeken op internet, dus het ketoclub boek besteld. Nu de 2e week netjes gehouden aan de menu’s en alweer 1,8 kilo aangekomen. Ook in centimeters eerder gegroeid dan afgevallen. Is dit herkenbaar? Ik drink welke dag 2 liter water Wat doe ik fout? Kan er iets fout zijn als je je er aan houdt?

  • 27 mei 2020
   reply

   Lieve

   Ik wil hier ook graag mee starten …heb een vraagje …Mag je de gerechten onderling wisselen ?
   Bv ontbijt uit dag 1 lunch uit dag 5 …?

   Wij hebben de gewoonte om op woensdag vis te eten maar ik zie in die eerste weken géén visgerechten ! ?

 • 13 mei 2020
  reply

  Kevin

  Hoi ik lust echt totaal geen sla/salade. Wat kan ik eten ipv sla

 • 7 mei 2020
  reply

  Coco

  Hoi Ineke
  Mijn darmen werken niet meer ,zal waarschijnlijk worden verwijderd .
  Ik wil proberen met dit dieet toch de darmen weer te laten werken ,omdat veel koolhydraten ook niet goed zijn voor darmen .
  Vind je ook dat ik dit moet proberen of zou het alleen maar erger worden met de obsipatie .?

 • 5 mei 2020
  reply

  Sem

  Hoi hoi …ik ben begonnen met weekmenu 1 . Dag 2 met het ontbijt staat dat ik een halve avocado moet hebben. Is er ook iets anders voor in de plaats aangezien ik dat niet lust

 • 24 april 2020
  reply

  Sandra

  Goedemorgen,
  Ik ben dankzij jullie 12 kilo kwijt en probeer nu khb te gaan eten. Dit gaat idd moeilijker dan ik dacht maar ik hou vol. Een vraagje heel veel gerechten zijn met amandelmeel en dat vind ik niet lekker is dit 1 op 1 te vervangen door sojameel? Of zijn de verhoudingen dan anders?

 • 19 april 2020
  reply

  Eliane Elsen

  Hallo Ineke,

  Ik probeer koolhydraat arm te eten vanwege diabetes type 2 en de wens tot gewichtsverlies. Is er iets waarmee ik yoghurt kan vervangen? Ik heb het nu meerdere malen geprobeerd, maar krijg het echt niet weg!

 • 17 april 2020
  reply

  Sanne Hamersma-van der Kolk

  Hallo,

  Is het verstandig om met het 8 weken ketoplan te beginnen als je (18 weken) zwanger bent?
  Hoogstwaarschijnlijk ga ik geen borstvoeding geven zodra de baby er is.

  Alvast bedankt.

 • 15 april 2020
  reply

  Evelyn

  Goedemorgen “ineke”

  Ik eet al een tijdje kh, maar afvallen ho maar !
  Ga nu dan maar de weekmenu,s volgen .
  Mijn vraag is kan ik koffie met een dot slagroom ( zelfgeklopt zonder suiker ) drinken , ik neem nu ongeveer 4 bakken koffie per dag waarvan 3 met slagroom …

 • 6 april 2020
  reply

  Wiam

  Ik doe al een lange tijd intermittent fasting en wil keto hierbij combineren. Nu eet ik pas vanaf 12uur tot max 8uur en eet zo dus maar 2x kom ondanks dat nog wel in aanmerking voor de genoege vetten?

  Alvast bedankt xx

 • 5 april 2020
  reply

  Kelly

  Hallo Ineke,
  Ik zie bij de weekmenu’s dat je per dag aardig wat eiwitten eet (bijv middag en avond kipfilet) en naar mijn idee weinig/minder vetten. Klopt het dan dat het in een keto dieet niet erg is om meer eiwitten dan vetten te eten?

 • 26 maart 2020
  reply

  Anita Spee

  Er staat dat je wat meer zout moet nemen, maar ik ben nier patiënt en mag geen zout.
  Hoe moet ik hier mee om gaan en mag ik überhaupt een ketogeen dieet volgen?
  Groetjes Anita.

 • 16 maart 2020
  reply

  Richelle

  Goedenmiddag,

  Ik wil komende week gaan beginnen aan Keto gezien ik momenteel niet meer afval met een gezond eetpatroon en minder kcal. Is het noodzakelijk om bij de weekmenu’s en jumpstart de macro’s bij te houden of is het al zo ingericht dat het niet nodig is?

  Alvast bedankt.

  Groetjes,

 • 10 maart 2020
  reply

  Nathalie Borsje

  Hi, een vraagje, ik doe 3 keer in de week aan krachttraining (geen cardio), kan ik het startmenu gewoon gebruiken of moet ik ergens rekening mee houden?

 • 4 maart 2020
  reply

  Raphaëlle

  hey,
  Ik ben twee jaar geleden 15 kg aangekomen tijdens een burnout.(nu 1.72cm en 87kg. Nu doe ik al 4 maanden aan “intermittent fasting” met een vasten tijd van 16 uur per dag. dus ik eet maar twee keer per dag. 6 weken geleden ben ik met een keto dieet begonnen waar ik mij strikt houd aan geen suikers. Toch val ik niets af, wat mij erg aangrijpt. alsof mijn metabolisme zich op alles aanpast en maar vertraagd….Wat raden jullie aan? eerst een aantal weken geen melkproducten? ik had wel melk in mijn koffie bvb.
  alvast bedankt en een fijne dag 🙂

 • 28 januari 2020
  reply

  Rosita van der Kruk

  Ik.heb maandag het boek besteld maar.kan de recepten niet online downloaden? Doe.ik.iets niet goed ?

 • 27 januari 2020
  reply

  Hennie

  Ben nu een week bezig.
  Ik vindt het een geweldig en heerlijke afslank menu’s.
  Ik ga zeker verder en hopelijk gaat me dat lukken.
  Bedankt gobento.

 • 20 januari 2020
  reply

  Anja

  Hoi is er een vervanging voor avocado? En voor zalm?

 • 17 januari 2020
  reply

  Linda

  Waar staan de recepten vd eerste week ?

 • 15 januari 2020
  reply

  Sharon

  Zijn de weekmenu’s van deze site te printen/te koop?

 • 6 januari 2020
  reply

  Yvonne Rommers

  Ik wil het boek “het 8-weken ketoplan softcover” bestellen maar bij bestelling plaatsen en betalen kom ik geen stap verder de cursor blijft maar draaien en verder gebeurt er niets.

 • 6 januari 2020
  reply

  Janieke

  Goeiemorgen,

  Waar kan ik zien hoeveel gr je mag eten van het weekmenu?

  Groetjes Janieke

 • 3 januari 2020
  reply

  Sil

  Hoi hoi,
  Hoe werkt dit dieet als je bent belast met hoge bloeddruk en familiere cholesterol?

 • 27 december 2019
  reply

  Daniella

  Waar kan je kaas door vervangen? Ik lust namelijk geen kaas, dus wanneer ik een lunch zie met geitenkaas haak ik al af.
  Hoor graag tips waar ik de kaas door kan gaan vervangen

 • 14 december 2019
  reply

  anita beaumont

  Hallo, drie jaar geleden heb ik een poging gewaagt tot het volgen van het ketodieet.Wat uiteraard ,bij mij althans ,in een fiasco uitliep,omdat ik het in mijn eentje probeerde.
  maar niet getreurd.Ik geef het nog een kans.En wil dan ook voor de hele famile meekoken.Maar mijn probleem is,wat zijn de gevolgen als bij mijn man en grote zoon aardappen en dergelijke erbij doe?

 • 17 november 2019
  reply

  Lindsay

  Hoe kan ik een gekookt ei, gebakken ei, omelet, enz. vervangen??? Ik heb het probleem dat ik na een dodelijk virus bij mijn geboorte gehad te hebben ei los niet kan verdragen, moet er een ei toegevoegd worden bij het maken van bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag dan is er niets aan de hand.

 • 12 november 2019
  reply

  Stiny

  Ik zie en lees niks over de hoeveelheden die je mag eten. Of ik lees erover heen . Moet je dit steeds afwegen ?
  Ik probeer kha arm te eten maar zit procentueel steeds heel ver over mijn vetten heen.
  Ga nu met het jumpstart menu beginnen. Dan zal het vast beter gaan. Dank voor het menu

 • 3 november 2019
  reply

  Gerrie

  Wat kun je voor kip in de plaats nemen

 • 4 oktober 2019
  reply

  Omie

  Is het Griekse yomhult met 0% vet

 • 1 oktober 2019
  reply

  Gea

  Wat een geweldige site, veel nuttige informatie! Mijn vraag is wat ik ter vervanging van ei kan nemen? Ik kan niet tegen ei, krijg ik enorme buikpijn van.

 • 24 september 2019
  reply

  geertje

  Ziet er lekker uit maar ik houd niet van yoghurt. En heb ook het gevoel van de yoghurt vind ik niet prettig. Kan ik nog iets anders eten in de ochtend?

 • 23 september 2019
  reply

  Joke

  Hoi Ineke, ik wil dolgraag koolhydraten arm gaan eten maar ik hou totaal niet van salades. Kan ik deze ergens anders door vervangen? Ik kan het best twee of drie keer eten met tegenzin maar dan weet ik dat ik dit heel snel zal loslaten Bijvoorbeeld een gekookt eitje met een onsje vleeswaren of zo?

 • 19 september 2019
  reply

  Linda

  Beste Ineke
  eerst en vooral bedankt voor jouw prachtige gerechten, het is fijn dat we deze zomaar mogen gebruiken. Ik heb opgemerkt dat we in het 8weken plan (ik heb de digitale versie aangekocht) ‘s morgens bulletproofkoffie mogen drinken. Ik zou graag eerst de 2 jumpstarts willen doen, en daarna het 8 wekenplan vandaar mijn vraag : ik ontbijt nooit ‘smorgens, kan ik in de jumpstart weken de ontbijten vervangen door de koffie of is het beter om te ontbijten ?

 • 14 september 2019
  reply

  Marjolein

  Hallo Ineke,
  Wat fijn dat jullie al deze informatie en recepten op internet willen zetten. Ik ben vorige week begonnen en houd het ook echt vol. Ik merk echter dat mijn lichaam best heftig reageert op de andere manier van voeding. De keto griep waarover ik lees, zou het kunnen zijn, ik weet het niet. Moe, futloos, honger en last van maag en darm klachten. Is dit een kwestie van volhouden en went je lichaam eraan? Ik overweeg nl deze stijl wat losser te gaan toepassen, om het gehalte eieren en vet iets te verlagen, en de koolhydraten wat te verhogen. Of hoort het erbij hoe ik me voel en zal dit in de komende dagen waarschijnlijk verbeteren?

 • 14 september 2019
  reply

  Marjolein

  Hoi, ik volg nu bijna een week het jump start menu 1 (sinds afgelopen zondag). Ik blijf me heel moe en futloos voelen. Heb daarnaast nog grote honger en merk dat ik last heb van mijn maag met name in de ochtend als ik vet en eieren eet (niet als ik griekse yoghurt eet). Ik wil graag vol blijven houden, maar vind het echt lastig. Is het een kwestie van volhouden en zal mijn lichaam hieraan wennen? Of kan ik iets aanpassen?

 • 9 september 2019
  reply

  Simone

  Hallo Ineke, hartstikke tof dat je dit allemaal gratis online hebt gezet. Ik ga beginnen met week 1 keto 1 vandaag.
  Nu heb ik een vraag over het boek. Zijn dat deze zelfde weekmenu’s of andere?
  Ik neem aan dat de hoeveelheid griekse yoghurt hier ook 2 eetlepels is? (100gr?)

 • 26 augustus 2019
  reply

  Betty

  Hi
  Mijn man en ik zijn vegetariërs , zijn er ook vegetarische weekmenu’s of heb je ander advies met wat we het vlees kunnen vervangen?

 • 15 augustus 2019
  reply

  Hennie

  Nog een vraagje. Ik ga wel eens uit eten, eet je dan gewoon mee (met wel wat opletten natuurlijk wat je eet) of hoe gaan jullie daar dan mee om. Want ik lees over verstoorde hormoonbalans enzo.

 • 11 augustus 2019
  reply

  Maartje

  Heeft dit dieet ook zin als je het alleen doordeweeks doet? Ik heb een prima gewicht maar ik zit te denken om dit dieet te volgen omdat ik wat buikvet wil verliezen en ik een verstoorde hormoonbalans heb. Ik wil het alleen niet volgen in het weekend. Heeft het dan zin?

 • 11 augustus 2019
  reply

  Hennie

  Ik heb alle commentaren gelezen maar wat voor Griekse yoghurt moet je nemen ? De volle of met minder vet.

   • 2 september 2019
    reply

    Nisje

    Door wat kan ik griekse yoghurt vervangen?

 • 7 augustus 2019
  reply

  Paula

  Ik ben vannacht thuis gekomen van vakantie en meteen vanmorgen begonnen. Ik voel mij echt hondsberoerd. Ontzettend misselijk, slap, moe, echt griep gevoel. Ik heb het idee dat ik beter een paar dagen wat had kunnen minderen met KH en dan had kunnen beginnen. Het lijkt wel alsof de stap te groot is nu. Zou dat kunnen?

   • 8 augustus 2019
    reply

    Paula

    Ok dank voor je antwoord. Ik las dat je 24 tot 48 uur nodig hebt om te schakelen en dat je daarbij griepgevoel kunt ervaren. Zoals ik nu in jouw antwoord lees, ontstaat dat pas later, als je al in ketose bent. Anyway, vandaag een betere dag, en miss was het idd de reis. En het komt zoals het komt, ik wil in elk geval graag er voor gaan, inclusief minder goede dagen.

  • 17 november 2019
   reply

   Nisje

   dag Ineke, ik zou de griekse yoghurt willen vervangen omdat ik helemaal geen yoghurt lust. Kan ik iets anders eten in de plaats? alvast bedankt

 • 5 augustus 2019
  reply

  Wendy

  Hoi mag je bulletkoffie drinken met deze menu’s

 • 28 juli 2019
  reply

  usha

  wat kan ik ipv komkommer gebruiken, lust dat echt niet.

  • 31 juli 2019
   reply

   Karla

   Wat als je echt geen kaas lust. Geen enkele soort.

 • 21 juli 2019
  reply

  Monica

  Beste Ineke,

  Ik eet geen varkensvlees, mag ik spek vervangen door een runder rookworst en deze dan in kleine stukjes uitbakken?

  Groetjes Monica

 • 7 juli 2019
  reply

  Rudi

  Hoi Ineke.
  Ik wil graag gaan starten na de vakantie met kh arm dieet. Nou heb ik wat zitten in lezen bij gobento site, en ben wat gaan rekenen.
  Als ik dan met weekmenu 1 dag 1 begin en ik reken dat uit kom ik op,hier zijn 2 hele eieren aan toegevoegd.
  1701.5 kcal 13.8 kh 142 ew 117.8 vt
  Volgens de berekening zou ik op
  2579 kcal 25g kh 114 ew 225 vt moeten zitten.
  Hier bij sport ik ook 3x in de week fullbody workout en 2x cardio.
  Wat kan ik hier aan toevoegen om aan mijn macros te komen?
  Ik heb deze vraag ook op facebook gesteld en daar werd me verteld dat als ik aan de weekmenus begin, dat ik niet hoeft te tellen. En dat ik door die weekmenus ook in ketose kom. Maar moet ik dan niet voldoen aan die 225g vt?

 • 6 juli 2019
  reply

  Arlette Estrada

  Beste, ik Zou graag de maandag willen beginnen maar ik eet geen vlees behalve vis. Met wat kan ik vlees vervangen en spek? Vrg

 • 3 juli 2019
  reply

  Imelda Beudel

  Hallo,
  Ik doe momenteel jump start week 1.
  Volgens de ketobuddy heb ik veel meer vetten nodig dan eiwitten. Jump start week 1 heeft veel meer eiwitten dan vetten. Wat doe ik verkeerd?
  Met vriendelijke groet,
  Imelda

 • 25 juni 2019
  reply

  Marja

  Hoe kun je yoghurt of kwark vervangen. Ik kan hier echt niet tegen.

 • 24 juni 2019
  reply

  Nicolette

  Hoi Ineke

  Je zegt dat ik alle groenten in de tijden dat ik niet vast niet eten Bedoel je daarmee alle recepten van die dag die ik volg via de weekschemas.?Dus ontbijt lunch en salades?

  Groet

  Nicolette

 • 24 juni 2019
  reply

  Wendy

  Hoi bij de Griekse yoghurt staat dat er noten bij moeten mag ik deze ook iedere keer vervangen door aardbeien en zo ja hoeveel moet ik dan daar van pakken

  • 24 juni 2019
   reply

   Nicolette

   Wat ik overigens beetje verwarrend vind is het volgende.je moet suikers mijden.echter volg ik sinds vandaag de jump week 1 ketoplan en heb me strikt ah lijstje gehouden.wanneer ik dan op de producten kijk die ik nodig heb dan zit daar soms toch echt kleine hoeveelheden suiker in.Voorbeeld daarvan bijvoorbeeld de volle Griekse yoghurt en zo waren er wel meer producten zoals koekkruiden.Kun je me hier duidelijkheid over geven.

 • 24 juni 2019
  reply

  Nicolette

  Hoi
  Ik wil hier graag mee starten maar zit in mijn eerste week intermitting gasten kan ik dit combineren?Ik wil het vasten niet opgeven namelijk.Hierdoor kan het soms zijn dat ik langere tijd niet eet

 • 20 juni 2019
  reply

  Trudy

  Ik ga morgen beginnen met deze menu’s. Hoelang moet ik het jumpstart menu volgen?

 • 4 juni 2019
  reply

  Marvin

  Hallo
  Griekse yoghurt komt veel voorbij, helaas krijg ik die niet weg.
  Mag AH volle yoghurt ook?

 • 31 mei 2019
  reply

  Diana

  Hallo Ineke,
  Sinds 2 weken geprobeerd zelf kha te eten door eigenlijk zomaar iets te doen, niets afgevallen. Blij dat ik nu weekmenu-voorbeelden heb, maar begin ik gewoon bij jumpstart 1?

  • 1 juni 2019
   reply

   Matthijs

   Ja dat is helemaal goed! Je mag ook met een ander weekmenu beginnen.

 • 26 mei 2019
  reply

  Jessica

  Waar kan ik de avocado voor inwisselen want die lust ik niet . Jessica

   • 27 mei 2019
    reply

    Jessica

    Gaat om de avocado vervangen voor het ontbijt bij dag 2 van jump start menu.

 • 21 mei 2019
  reply

  Allaine Liebregts

  kun je ook alpro yogurt ongezoet gebruiken ipv Griekse yogurt?

  • 22 mei 2019
   reply

   Suzanne

   Is het mogelijk de jumpstart 1 te volgen en daarnaast 3x per week te kickbocksen? Zoja, wat mag ik nemen na de training

 • 16 mei 2019
  reply

  Vanessa Hultermans

  Ik wil graag gaan beginnen. Maar waar bak je in? Ik heb dit nog niet ontdekt. En mag ipv tonijn ook zalm?

 • 15 mei 2019
  reply

  Patricia Sante

  Als ik dag 1 invoer want begin vandaag.
  Kom ik nog aan geen 12 kh voor de hele dag?
  Klopt dat wel of moet ik ‘m zelf aanvullen.

  Groetjes

 • 13 mei 2019
  reply

  Debora

  Mag je ook milde kwark ipv GY
  Ik las eens kwark beter is en ben toen overgestapt

 • 4 mei 2019
  reply

  Katy

  vind de menu’s super en handig, maar ik lust absoluut geen yoghourt of platte kaas, kan ik iets anders nemen bij de jump startmenu’s?

 • 22 april 2019
  reply

  Amber

  Val je in de eerste week met de Jumpstart al af?

 • 14 april 2019
  reply

  wlma janssen

  mag ik echt alleen maar drie maaltijden per dag en wat als ik tussendoor trek krijg en moeilijk kan wachten tot het avondeten

 • 14 april 2019
  reply

  Inez R.

  Waar kan je ontbijtspek en advocado mee vervangen in het ontbijt dag 2 ?
  Ik vind beide zeeeeer moeilijk weg te krijgen. Zo vies.

 • 14 april 2019
  reply

  Sylvia Jautze

  Ineke goede avond ;
  Mag je het diner met elkaar verwisselen?
  Dus het avondeten van maandag met het van dinsdag ?
  Ik wens je nog een fijne zondagavond groetjes Sylvia

  • 3 juni 2019
   reply

   Marja Buis

   Beste Ineke,

   Ik lust geen yoghurt, kwark of andere melproducten. In ieder dieet krijg je weer yoghurt en wanneer je vraagt of je dat kan vervangen door iets anders zeggen ze nee en je moet het maar leren eten. Nou nee dus, vaak toch geprobeerd en het kwam er met dezelfde vaart weer uit. Nu vraag ik me af is er dan helemaal niets anders?

 • 28 maart 2019
  reply

  Beneluxje

  Hoi Ineke,

  Heb vraagje over de Bleekselderij salade.
  Ben geen liefhebber van de gerookte kip. ooit een recept gekregen die luid;
  2 stengels selderij, appel, lepel Griekse yoghurt, handje walnoot, beetje bieslook
  Is dit een goede vervanger voor de salade die je hebt?
  Of kan dit niet ivm de appel in deze versie?

  hoor het graag.

 • 16 maart 2019
  reply

  Tiny Rus

  Heb vanmorgen bij Albert Hein suikervrije mayonaise gevonden, meteen gekocht en hij is heerlijk

 • 13 maart 2019
  reply

  Klavertje vier

  Welke griekse yoghurt (merk/winkel) raad u aan?

 • 5 maart 2019
  reply

  Indie

  Hallo, ik heb diabetes type 1. Ik gebruik insuline. Kan ik dit dieet ook toepassen?Ik heb altijd geleerd dat ik niet in ketose mag gaan. Het is giftig voor het lichaam.

 • 16 februari 2019
  reply

  Claudia Willems

  Hai,
  Inmiddels 22,5 kg kwijt na een half jaar kha eten. Zit rond de 30 khd per dag en kon in t begin met de ketosticks goed testen dat ik in ketose was. Nu deze niet meer verkleuren heb ik een ademapparaat aangeschaft. Na even streng met jumpstart 1 na 3 dgn goed in ketose, maar dag erna na een kop koffie (bullet) er weer uit… snap er niks van, zit nu op 20 khd per dag maar geen ketosewaarden meer te meten.
  Heb wel t gevoel dat ik erin zit, droge mond, dorst, energie genoeg en geen honger. Geen idee wat ik fout doe?

 • 14 februari 2019
  reply

  Rowena

  Wat kan ik in plaats van bleekselderij en biefstuk pakken ?

 • 9 februari 2019
  reply

  Sofie

  Hallo Ineke,

  Bestaat er ook een boodschappenlijstje voor de Jump start 1?

  Goede website, zeer duidelijk en motiverend!

  Groetjes,

 • 3 februari 2019
  reply

  Dagmar

  Goedemiddag vandaag de gerookte kip salade maken. Alleen zie ik mayonaise waar 0.0 khoolydraten in zitten. Ik kan deze niet vinden ik heb nu de yofreh van calve maar daar zit helaas wel iets van khoolydraten in. 1.0 op 100 gram.
  Kan ik deze gebruiken. Of moet ik toch een andere kopen!

 • 2 februari 2019
  reply

  Najat

  Hey,

  Ik ben 6 maanden geleden bevallen en ik geef nog borstvoeding. Kan ik dit dieet gewoon volgen, met de weekmenu’s?

 • 25 januari 2019
  reply

  Mac

  Ik hou mij precies aan het weekmenu nr 1 maar ik heb elke dag teveel eiwitten en kh en te weinig kcal en vetten. Hoe kan ik dit veranderen

 • 25 januari 2019
  reply

  pauline Rademaker

  Hoeveel kcal en eiwitten etc bevat een gekookt ei, ik probeer het in een app bij te houden maar daar staan allemaal verschillende getallen
  Alvast heel erg bedankt

 • 23 januari 2019
  reply

  Yolanda

  Hoi,,
  Ik wil het jumpstart menu gaan doen, maar nou hoor ik veel over een 5 daagse ketosoep en dan daarna verder met de jumpstart,. Is dat verstandig??
  ( dit is allemaal nieuw voor mij😬)

 • 15 januari 2019
  reply

  Lenie

  Wat ontzettend fijn om dit allemaal te lezen…Ik heb een vraag hou niet van salade voor de rest van heel veel,
  ik hou me aan het dieet maar wat nu ik de salade vervang voor 2x fruit per dag? Moet je persé in die ketose
  komen om af te vallen? Mag ik dan écht geen fruit, ik mis namelijk teveel vezels zo. Dank voor al jullie recepten

 • 14 januari 2019
  reply

  Auxs

  Dank je wel tem eerste..

  Hi

  Ik eet geen vlees of ei (wel tonijn)
  Voor vlees gebruik ik een vleesvervanger (lage kh). Voor ontbijt vind ik het nog lastig. Ik eet wel griekse yoghurt (4x pw) en wat kan ik de overige dagen beter eten?

  Groetjes

 • 13 januari 2019
  reply

  Febe

  Beste Ineke,
  Ik wil ook gaan beginnen maar lust absoluut geen melkproducten zoals yoghurt en geitenkaas
  Kan ik dat weglaten?

  Bedankt alvast.

 • 9 januari 2019
  reply

  Ingeborg

  Ik ben ook gestart met jump staat. B
  Voel me goed. Heb week vaak dat ik echt laag zit in de kh. Zijns nog geen 10-15. Is dat erg? Heb geen honger.

  Ik durf nog niet te wegen. Vanaf wanneer zou ik af moeten gaan vallen?

  Ben zondag echt begonnen.

  Leuke en lekkere recepten tot nu toe.

 • 8 januari 2019
  reply

  yo willems

  Hallo, ben start dag 2 op moment, als lunch is het een geitenslaatje , kan ik het geitenkaasje vervangen door eventueel andere kaas ? dank u

 • 2 januari 2019
  reply

  Kirsten

  Hoi Matthijs en Ineke en team,
  Ik wik nu echt even de tijd nemen om jullie te bedanken voor alle moeite die jullie steken in het schrijven van de recepten en weekmenu’s.
  Ik heb dankzij jullie menu’s en recepten geleerd om veel evenwichtiger en gezonder te eten.
  Ben tevreden met mijn lijf en mijn zijn en das zo belangeijki. Nu ik na de feestdagen de broekriem weer een beetje aan wil kunnen halen 😏 kom ik tot mijn verassing de jumpstart menu’s tegen. Heerlijk die afwisseling. En hoewel er tussen de recepten een hoop oude bekenden zitten zorgt de verandering in planning toch voor een nieuwe impuls. Te gek!
  Ik wens jullie een gezond en succesvol 2019 toe.

  • 2 januari 2019
   reply

   Matthijs

   Dank je wel en heel veel succes!

 • 2 januari 2019
  reply

  Anneke

  Wat kun je ipv sla nemen? Ik vind het wel lekker, maar krijg er vaak en opgeblazen gevoel van.

 • 1 januari 2019
  reply

  Anneke

  Wat kun je in plaats van sla doen? Ik vind sla wel lekker, maar krijg er vaak een opgeblazen gevoel van.

 • 31 december 2018
  reply

  Henny

  Is dit ook geschikt voor het omlaag brengen van je bloedsuikerspiegel. Zit daar namelijk een beetje te hoog mee.
  Ik ben daarom zoekende.

 • 30 december 2018
  reply

  Mrina

  Beste, ik wilde graag de jumpstart en weekmenus in boekvorm en als ik doorklik kom ik op een 8 weken ketoplan ipv 10 weken op de site? Is dit wel hetzelfde ? Super zin in om te starten! Alvast bedankt!

 • 29 december 2018
  reply

  Thea

  Hoi hoi..kom uit een ei( bij deze 🙂 ) maar hoeveel van wat b.v ? Griekse yoghurt ontbijt..hoeveel? Salade hoeveel? Ect..
  Of ik kijk er over heen hoor..kan ook.
  M.v.g ,
  Thea

 • 29 december 2018
  reply

  Susan

  Is het schadelijk voor je lichaam om vaak in en uit ketose te raken? Of kun je dan beter kha eten maar om net niet in ketose te komen? Zodat dat rustiger / minder schadelijk is voor je lichaam.

 • 25 december 2018
  reply

  Inge

  Hi Ineke, mijn personal trainer op de sportschool beveelt mij magere kwark aan als ontbijt of tussendoor na het sporten, omdat dat de spieren sneller zou laten herstellen. Bij jouw recepten staat Griekse yoghurt, geldt daar hetzelfde voor?
  Groetjes, Inge

 • 24 december 2018
  reply

  Linda

  Ik lust absoluut geen vis. Wat is dan een goede vervanger?

 • 22 december 2018
  reply

  Miek

  Hallo, wat zou je ongeveer gemiddeld afvallen per week als je net begint en goed in ketose zit?

 • 10 december 2018
  reply

  lucette schutte

  hallo.
  ik ga weer opnieuw beginnen.
  Maar nu ga.ik het weekmenu oroberen.
  Maar waarom verschillend? want je hebt jump start en gewoon weekmenu?.heb al eerder gedaan maar was de oude . Die had ik uitgeprint. Wat is hier het verschil in.?

 • 2 december 2018
  reply

  Monique

  Is er een goede bijpassende app voor de iphone waar ik alles op kan bijhouden?

 • 1 december 2018
  reply

  Angela

  Hi,
  Kan ik ergens ook boodschappenlijstjes vinden van de Jump start menu’s 1 en 2. Ik zie nu alleen de lijstjes van de overige 9 weekmenu’s, maar zou zo handig zijn als ik deze ook van de startweken heb.
  En las net ergens dat jij paprika’s er veel uitgelaten hebt, ik vind ze heerlijk juist! Mag je deze wel gewoon aan gerechten toevoegen? En zijn er meer producten die je gemakkelijk, zonder dat de waardes veel gaan verschillen, toe kan voegen?

 • 26 november 2018
  reply

  Denise

  Hoi, mag je tussendoor ook bouilion drinken? Kan dat nergens vinden, of ik kijk niet goed, kan ook haha.

  Groetjes Denise

 • 26 november 2018
  reply

  Gaëlle

  Ik krijg echt geen eitjes binnen in de morgen wat eet ik het best

 • 22 november 2018
  reply

  Marjolein

  Ik balanceer op het randje van een lactose intolerantie. Een plakje kaas gaat goed, maar yoghurt en melk gaan niet goed.
  Ik vervang deze nu door soja yoghurt en kwark, en soja melk of amandelmelk. Ik zie veel yoghurt en roomkaas langskomen in de menu’s. Kan ik deze 1 op 1 vervangen door soja en/of amandelmelk producten?

 • 15 november 2018
  reply

  Marina

  Mooi menu.
  Ik ben alleen allergisch voor steenvruchten zoals avocado enzo en paprika. Ook eet ik geen vis.
  Mag ik de vis vervangen door kip?
  En wat doe ik met de avocado?

 • 12 november 2018
  reply

  Natasja

  dat de tijd niet uitmaakt begrijp ik,maar tussen 5.15 ontbijt en 12.00 lunch zal ik toch echt een extra maaltijd moeten nuttigen lijkt mij.

 • 12 november 2018
  reply

  natasja

  ik las dat er vanuit gegaan wordt van ontbijt,lunch en diner.Nu ontbijt ik om 5.15 al met een shake of yoghurt en is mijn volgende pauze om 9.00.Wat kan ik dan het beste eten.Mijn lunch bestaat meestal uit een salade of gebakken of gekookte eieren.

 • 11 november 2018
  reply

  Lalita Bissessur

  Hoi,

  Ik wil liever geen varkensvlees eten, dus geen bacon. Waarmee kan ik dat vervangen?

 • 8 november 2018
  reply

  Fie

  Hoi Ineke,

  Ik lees dat jij een ‘uitstapje’ hebt gemaakt tijdens je zwangerschap.
  Kan je daar iets meer over vertellen? Bij mijn eerste zoon ben ik 30 kilo aangekomen.
  Ik was nu een aantal weken goed op weg met koolhydraat arm, 12 kilo afgevallen.
  Maar nu ben ik dus zwanger.
  Heb jij daar richtlijnen voor oid?
  Ik hoop dat je wat info voor me hebt…

 • 3 november 2018
  reply

  Wilma

  Ik lust absoluut géén geitenkaas
  Is daar een alternatief vóór.

 • 1 november 2018
  reply

  Katja

  Mag ipv kipfilets ook wel eens kippedijfilet gebruikt worden…..?

 • 29 oktober 2018
  reply

  Annemieke

  Wat mag ik naast de weekmenus eten? Net begonnen!

 • 29 oktober 2018
  reply

  Laura

  Kan ik ook rozijntjes gebruiken als tussendoortje en in de yoghort? En kan ik melk gebruiken in mijn koffie?

 • 29 oktober 2018
  reply

  Laura

  Welke Griekse yoghort moet gebruikt worden? 10%, 3%, of 0% vet?

 • 29 oktober 2018
  reply

  Katja

  Morgen start ik aan mijn jumpstart !
  Mijn vraag je. De Griekse yoghurt is dat de 10 % vet emmertje van de Lidl of de 0,2% ..?

 • 25 oktober 2018
  reply

  Dominique

  Ff een vraagje zout houd toch vocht tegen…? Mij hebben ze vertelt dat ik zoveel mogelijk zout moet vermijden.

 • 22 oktober 2018
  reply

  Patty

  Ik krijg regelmatig te veel vetten Eiwit en khd helemaal goed.
  Wat doe ik verkeerd???

 • 14 oktober 2018
  reply

  Ellis

  Is er een alternatief voor de yoghurt, ik lust echt geen yoghurt of kwark?
  En geitenkaas, schapenkaas krijg ik ook niet weg.
  Ik moet toch voorzichtig zijn met zuivelwant heb dan gauw last van mijn darmen.
  Dus wat is het alternatief daar voor.
  Alvast bedankt.

 • 14 oktober 2018
  reply

  Sjm

  Ik ben nieuw hier en wil beginnen met week 1 jump start. Hoe weet ik hoeveel ik mag. Er staat bijv yogurt met blauwe bessen . Niet de hoeveelheid in grammen

 • 9 oktober 2018
  reply

  Noreen

  Als ik dag 1 ontbijt – lunch – avondeten optel kom ik op 13.3 Khd 126.6 Eiw 104.40 vet

  Zijn dit niet te weinig Khd voor een dag?

  • 10 oktober 2018
   reply

   Matthijs

   Nee hoor, alleen als je dat een jaar elke dag doet, is t misschien wat te laag om aan je voedingswaarden van vezels etc te komen. Maar af en toe laag en af en toe wat hoger is juist prima.- Ineke

 • 7 oktober 2018
  reply

  Sandra

  Mag je de tonijn vervangen voor makreel?

  • 8 oktober 2018
   reply

   Matthijs

   Zeker! – Ineke

 • 24 september 2018
  reply

  Mariam

  Ik zit nu in dag 4 van de jumpstart. Als drinken mag je thee en koffie met alleen slagroom of amandelmelk. Ik drink alleen cappuccino of latte en daar zit heel veel melk in, is dat een probleem?? Iets anders krijg ik niet gedronken.. Doe het al die tijd zonder maar trek het niet meer hihih

 • 23 september 2018
  reply

  Elske

  Ik lust geen gebakken ei, wat is dan het alternatief?
  ( gekookt lust ik wel)

 • 21 september 2018
  reply

  Mariel

  Ik volg de gewone gobento weekmenu’s.
  Maar wat zijn de verschillen tussen de “gewone” weekmenu’s en de jumpstart weekmenu’s.

 • 19 september 2018
  reply

  Jolanda

  Voor hoeveel personen zijn de recepten

 • 19 september 2018
  reply

  Vicky

  Mag ik wat meer yoghurt ipv het eitje? Ik lust geen gekookte eitjes, zo ja hoeveel aub?

 • 17 september 2018
  reply

  Marga Herveille

  Hallo mag je ook nog tussendoortjes eten vraag ik me af heb op fitatu mijn macro in gevuld het is aan eiwitten genoeg maar mijn vetten minder en de kolidraten maar 13 , of maakt dat bij deze recepten niet uit

  Vandaag recept van maandag

  Alles ziet er heerlijk uit bedankt, Marga

 • 14 september 2018
  reply

  Annemarie

  Op dag 2 is het ontbijt “2 gebakken eieren met zout en peper, 2 uitgebakken plakjes ontbijtspek, en een halve avocado met zout en peper”

  Nu lust ik echt geen Avocado, je mag niet zeggen dat eten vies is, ik weet het. Maar dit vind ik echt zo vies.

  Waar kan ik dit door vervangen is mijn vraag. Iemand gaf mij de tip van een gekookt ei. Maar dat lijkt mij gezien het ontbijt menu niet helemaal de bedoeling.

   • 18 september 2018
    reply

    Anja

    Is bulletkoffie een goede vervanger van avocado in dit geval?

 • 14 september 2018
  reply

  Danielle Werner

  Mag ik ontbijt, lunch en diner van alle dagen door elkaar mixen, als mij dat beter uitkomt?

POST A COMMENT