• No products in the cart.

Blog

Jump Start menu 1

Leuk dat je ook gaat beginnen met koolhydraatarm eten, keto, ketogeen of misschien weer even terug in ketose of balansen.

Het Gobento 7 dagen jump start menu 1

Zoals sommigen van jullie weten eet ik al ruim 22 jaar ketogeen en laag in de koolhydraten. Ik ben volledig ketoadapted zoals je dat kan noemen. Op de vetverbranding. Maar tijdens mijn zwangerschap heb ik een uitstapje gemaakt naar koolhydraat beperkt en soms is er wel eens een periode in ieders leven dat je een uitstapje maakt naar iets waar je echt al tijden naar verlangt of gewoon even geen zin hebt. Vaak zie je je gewicht dan wel weer wat toenemen en wil je dan weer echt even goed beginnen dan is deze week echt een aanrader voor jou. Ook als je voor het eerst start met koolhydraatarm eten is dit de start waarbij je het minst last hebt van alle bijwerkingen die een start met zich mee kan brengen.

Voor je begint heb ik nog wat tips. Het beginnen is niet zomaar wat, het brengt wat voorbereiding met zich mee. Een groot voordeel van koolhydraatarm eten is de ketose. Een ander soort verbranding waardoor je lichaamseigen vet verbrand door vet te eten en zich ook kenmerkt door erg weinig honger gevoel te hebben. Dit proces bereik je in ongeveer 48 uur en hou je zolang je de koolhydraatinname niet laat pieken en onder een bepaalde grens blijft.

Hoe gaat jou dit lukken?

 1. Als je begint eet je maximaal 20-30 gram koolhydraten per dag. Let op koolhydraten zijn niet alleen de suikers en aardappelen die je kent. Ze komen ook voor in minder voor de hand liggende dingen zoals uien en tomaten. Hou daar dus rekening mee.
 2. Koop ketostix zodat je goed kunt testen of je in ketose/vetverbranding bent. Ze zijn niet heel erg duur en ze zijn zeer motiverend als je de eerste dagen hard bezig bent en vervolgens ziet dat het werkt. Het maakt niet uit hoeveel ze verkleuren, elke verkleuring is goed.
  ketostix
 3. Eet genoeg zout. Je gaat in de eerste dagen vocht verliezen en al drink je veel je lichaam verliest met dat vocht ook zouten en andere elektrolyten. Je kunt ze het beste aanvullen want anders krijg je last van de ketogriep. Je gaat je grieperig, naar en moe voelen. Een bouillonnetje is een goede aanvulling. Ik gebruik ook wat kaliumzout en wat magnesium, calcium en zink.
 4. Drink genoeg water. Echt genoeg drinken! Wil je je niet ziek voelen neem dan deze raad ter harte. Het helpt enorm tegen de hoofdpijn of andere klachten die soms in het begin voor kunnen komen. Lust je geen water? Zet je er even overheen of gooi er een citroentje in of maak de leukste watertjes in je waterfles die je nu gewoon altijd bij je gaat hebben. Overdrijven hoeft niet. Na 2 liter heb je je best gedaan.
 5. Begin je net dan kun je dus last krijgen van de ketogriep. Je gaat ontgiften en daarbij kun je je de eerste dagen wat minder voelen.
  Geeft dan dus niet gelijk op!
  Het hangt ervan af of je gewend was veel koolhydraten te ten of niet en of je genoeg zout en water binnenkrijgt hoeveel last je ervan krijgt. Maar zie dit als een motivatie. Je bent aan het ontgiften en je lichaam schakelt over! Goed bezig dus. En er is licht aan het eind van de horizon. Na een paar dagen verdwijnt het steeds meer. Tot je er helemaal geen last meer van hebt. Mitst je het goed volhoudt. Als je dit al vaker hebt gedaan weet je dat het iets is waar je even doorheen moet. Maar eenmaal erdoorheen ga je je zoveel beter voelen! Meestal kun je deze klachten onder controle houden door genoeg te drinken en af en toe een bouillon te nemen. Je krijgt uiteraard cravings en extra veel zin in koolhydraatrijk eten. Je lichaam is er verslaafd aan en zal je smeken misschien. Maar geef er niet aan toe, dan duurt dit proces alleen maar langer en zullen de symptomen extra hard aankomen. Er is niets ernstigs aan de hand. Volhouden dus!
 6. Maak je in deze week geen zorgen over macros (eiwitten, koolhydraten en vetten percentages) calorieën en tellen. Laat het los. Doe gewoon mee en focus op je mindset. Je gaat het doen, je gaat het redden. Laat je lichaam wennen en daarna kun je je gaan verdiepen in de diepere laag.
 7. Zorg dat je goed voorbereid verder gaat. Zorg voor een goede bentobox om je lunches mee te nemen. Maak het jezelf makkelijk. Zorg dat je altijd gezonde tussendoortjes klaar hebt staan. Dat je nooit op het punt komt dat je hongerig bent en niets  koolhydraatarms voorhanden hebt.
 8. Ketogeen is niet onbeperkt eiwitten eten. Het is weinig koolhydraten, gemiddeld eiwit en hoog vet. We eten natuurlijk wel goede vetten. De 20 tot 30 gram koolhydraten die je binnenkrijgt komen vooral uit groentes waar we de voedingsstoffen van nodig hebben en de vezels uiteraard. Wil jij weten hoe jouw macros eruit zien en hoeveel je van elk binnen zou moeten krijgen dan kun je dat hier berekenen. Laat je oude gedachtes over vet eten los. Het is goed voor je! Wil je er meer over weten lees dan bijvoorbeeld Koolhydraatarm, suikervrij en vetrijk of het ketodieet.
  Het Keto Dieet - 150 ketogene koolhydraat arme recepten van Martina Slajerova - gobento.nl

  Het Keto Dieet – 150 ketogene koolhydraat arme recepten van Martina Slajerova – gobento.nl

 9. Lees altijd de labels. Soms zit er suiker in bepaalde vleeswaren, soms meel in kaas.. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hoe minder voorbewerkt hoe minder kans op narigheden. Daarnaast zijn er ook veel Amerikaanse labels in omloop etc. Daar praat men over netto carbs. Dat komt omdat daar de vezels af zijn getrokken die op hun verpakking onder de koolhydraten vallen en op Nederlandse verpakkingen onder vezels vermeld worden. Deze neem je niet op in je darmen dus kun je negeren. Wel kunnen je darmen erop reageren. Vezels zijn nodig voor een goede stoelgang. Teveel geeft een opgeblazen buik. Dat geldt ook voor polyolen. Gebruik bij voorkeur erytritol of xylitol en nog liever stevia. Dat beïnvloed de bloedsuiker niet en houdt je goed in ketose.
 10. Ben je een vrouw en start je net dan kun je door het ontgiften en vochtverlies een verandering opmerken in de hormoonhuishouding. Wellicht word je heftiger ongesteld of juist minder heftig. PMS klachten kunnen ook meer of minder aanwezig zijn. Dit is normaal. Dit moet niet langer dan een paar maanden duren en uiteindelijk heeft de ketose juist een positief effect. Verlies je gewicht en verlies je dit snel dan veranderd je hormoonhuishouden. Dit stabiliseert zich in verloop van tijd vanzelf. Is dit na 2 tot 3 maanden nog steeds niet opgelost ga dan een keertje langs bij de huisarts. Dit geldt uiteraard voor alles waar je je zorgen om maakt. Heb je een medische conditie, raadpleeg dan je huisarts of diëtist die bekend is met koolhydraatarme voeding.
 11. Ben je vegetariër? Of lactose intolerant? Of lust je geen avocado? Of wil je liever geen varkensvlees? Of … Er zijn zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende wensen. Helaas is er geen mogelijkheid om voor iedereen een persoonlijk aangepast plan te maken. Dit is een algemeen plan om in ketose te raken en af te vallen of je bloedsuiker te controleren. Je kunt zelf aanpassingen doen als je het aantal KH en KCal in de gaten houdt. Of naar een diëtist stappen die dit voor je opstelt.

En  nu lekker beginnen! 

Het 7 dagen jump start menu

DAG 1: 

We beginnen met griekse yoghurt die je op allerlei manieren kunt opleuken. Met een paar aardbeitjes, blauwe bessen, wat noten en koekkruiden, kies wat bij jou past. De yoghurt komt nog 4 x terug bij het ontbijt. Dus kies wat je volhoudt. Ik zet er verschillende linkjes neer naar verschillende yoghurtjes. Kies zelf welke jij wil eten! Drink genoeg water! (evt. met smaakje) En daarnaast kun je nog kiezen voor thee, koffie met hoogstens scheutje slagroom of amandelmelk. 

Ontbijt: Griekse yoghurt (bijvoorbeeld deze met noten en koekkruiden  of deze met blauwe bessen ) en een gekookt eitje met zout erop. Drink er goed bij!
Lunch: Salade met tonijn.
Diner: Kippenpoot met spinazie .

DAG 2:

Ontbijt: 2 gebakken eieren met zout en peper, 2 uitgebakken plakjes ontbijtspek, en een halve avocado met zout en peper.
Lunch: Salade met geitenkaas.
Diner: Bloemkool uit de oven met een stukje vlees.

DAG 3:

Ontbijt: Griekse yoghurt (zoals deze met aardbeien of deze met rood fruit, dat je ook uit de diepvries kunt halen) en een gekookt eitje met zout.
Lunch: Salade met gerookte kip en spek.
Diner: Spitskool met pittige kip.

DAG 4:

Ontbijt: Engels ontbijtje  voor een goede start!
Lunch: Carpaccio salade
Diner: Courgetti bolognese

DAG 5:

Ontbijt: Griekse yoghurt (zoals deze met frambozen ) met een halve avocado met wat zout en peper.
Lunch: Bleekselderij salade met kip.
Diner: Shoarma wraps

DAG 6:

Ontbijt: Een omelet met taugé. Hou je echt niet van taugé, kun je die ook vervangen voor wat paprika blokjes of champignons.
Lunch: Biefstuk salade
Diner: Kerrieboontjes kip “roti”

DAG 7:

Ontbijt: Griekse yoghurt, neem je favoriete vorm. 1 uitgebakken plakje ontbijtspek en 1 gebakken eitje met peper en zout.
Lunch: Cheddar cheeseburger 
Diner: Kip en ovengroenten

Je neemt zo min mogelijk tussendoortjes, maar mocht je echt honger krijgen of hebben neem dan een tussendoortje dat zo laag mogelijk in koolhydraten is. Dus gekookt eitje, plakje kipfilet, blokje kaas, avocado etc. Wil je wat lekkers kun je etv wat olijfjes eten of een stukje pure (85+%) chocolade of een blokje chokay. Ook een drink bouillon (Let op de KH! dus pak een bouilon laag in de KH) kan tussendoor.

Na deze week hebben we nog 9 weekmenus die je kunt volgen.

Ben je nu echt getriggerd en wil je er alles over weten, lees dan hier verder!


Wil je keto/koolhydraatarme weekmenus die je kunt uitprinten en gericht zijn op man of vrouw specifiek plus allemaal extra’s dan kun je die hier aanschaffen.

Versie digitaal


Boek_ketoclub

Boek ketoclub


Wil je keto/koolhydraatarme weekmenus die je kunt uitprinten en gericht zijn op man of vrouw specifiek plus allemaal extra’s dan kun je die hier aanschaffen.
EN dan krijg je het softcover boek ook thuisgestuurd met deze versie.

Versie softcover/boek


COMMENTS

 • 3 januari 2020
  reply

  Sil

  Hoi hoi,
  Hoe werkt dit dieet als je bent belast met hoge bloeddruk en familiere cholesterol?

 • 27 december 2019
  reply

  Daniella

  Waar kan je kaas door vervangen? Ik lust namelijk geen kaas, dus wanneer ik een lunch zie met geitenkaas haak ik al af.
  Hoor graag tips waar ik de kaas door kan gaan vervangen

 • 14 december 2019
  reply

  anita beaumont

  Hallo, drie jaar geleden heb ik een poging gewaagt tot het volgen van het ketodieet.Wat uiteraard ,bij mij althans ,in een fiasco uitliep,omdat ik het in mijn eentje probeerde.
  maar niet getreurd.Ik geef het nog een kans.En wil dan ook voor de hele famile meekoken.Maar mijn probleem is,wat zijn de gevolgen als bij mijn man en grote zoon aardappen en dergelijke erbij doe?

 • 17 november 2019
  reply

  Lindsay

  Hoe kan ik een gekookt ei, gebakken ei, omelet, enz. vervangen??? Ik heb het probleem dat ik na een dodelijk virus bij mijn geboorte gehad te hebben ei los niet kan verdragen, moet er een ei toegevoegd worden bij het maken van bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag dan is er niets aan de hand.

 • 12 november 2019
  reply

  Stiny

  Ik zie en lees niks over de hoeveelheden die je mag eten. Of ik lees erover heen . Moet je dit steeds afwegen ?
  Ik probeer kha arm te eten maar zit procentueel steeds heel ver over mijn vetten heen.
  Ga nu met het jumpstart menu beginnen. Dan zal het vast beter gaan. Dank voor het menu

 • 3 november 2019
  reply

  Gerrie

  Wat kun je voor kip in de plaats nemen

 • 4 oktober 2019
  reply

  Omie

  Is het Griekse yomhult met 0% vet

 • 1 oktober 2019
  reply

  Gea

  Wat een geweldige site, veel nuttige informatie! Mijn vraag is wat ik ter vervanging van ei kan nemen? Ik kan niet tegen ei, krijg ik enorme buikpijn van.

 • 24 september 2019
  reply

  geertje

  Ziet er lekker uit maar ik houd niet van yoghurt. En heb ook het gevoel van de yoghurt vind ik niet prettig. Kan ik nog iets anders eten in de ochtend?

 • 23 september 2019
  reply

  Joke

  Hoi Ineke, ik wil dolgraag koolhydraten arm gaan eten maar ik hou totaal niet van salades. Kan ik deze ergens anders door vervangen? Ik kan het best twee of drie keer eten met tegenzin maar dan weet ik dat ik dit heel snel zal loslaten Bijvoorbeeld een gekookt eitje met een onsje vleeswaren of zo?

 • 19 september 2019
  reply

  Linda

  Beste Ineke
  eerst en vooral bedankt voor jouw prachtige gerechten, het is fijn dat we deze zomaar mogen gebruiken. Ik heb opgemerkt dat we in het 8weken plan (ik heb de digitale versie aangekocht) ’s morgens bulletproofkoffie mogen drinken. Ik zou graag eerst de 2 jumpstarts willen doen, en daarna het 8 wekenplan vandaar mijn vraag : ik ontbijt nooit ‘smorgens, kan ik in de jumpstart weken de ontbijten vervangen door de koffie of is het beter om te ontbijten ?

 • 14 september 2019
  reply

  Marjolein

  Hallo Ineke,
  Wat fijn dat jullie al deze informatie en recepten op internet willen zetten. Ik ben vorige week begonnen en houd het ook echt vol. Ik merk echter dat mijn lichaam best heftig reageert op de andere manier van voeding. De keto griep waarover ik lees, zou het kunnen zijn, ik weet het niet. Moe, futloos, honger en last van maag en darm klachten. Is dit een kwestie van volhouden en went je lichaam eraan? Ik overweeg nl deze stijl wat losser te gaan toepassen, om het gehalte eieren en vet iets te verlagen, en de koolhydraten wat te verhogen. Of hoort het erbij hoe ik me voel en zal dit in de komende dagen waarschijnlijk verbeteren?

 • 14 september 2019
  reply

  Marjolein

  Hoi, ik volg nu bijna een week het jump start menu 1 (sinds afgelopen zondag). Ik blijf me heel moe en futloos voelen. Heb daarnaast nog grote honger en merk dat ik last heb van mijn maag met name in de ochtend als ik vet en eieren eet (niet als ik griekse yoghurt eet). Ik wil graag vol blijven houden, maar vind het echt lastig. Is het een kwestie van volhouden en zal mijn lichaam hieraan wennen? Of kan ik iets aanpassen?

 • 9 september 2019
  reply

  Simone

  Hallo Ineke, hartstikke tof dat je dit allemaal gratis online hebt gezet. Ik ga beginnen met week 1 keto 1 vandaag.
  Nu heb ik een vraag over het boek. Zijn dat deze zelfde weekmenu’s of andere?
  Ik neem aan dat de hoeveelheid griekse yoghurt hier ook 2 eetlepels is? (100gr?)

 • 26 augustus 2019
  reply

  Betty

  Hi
  Mijn man en ik zijn vegetariërs , zijn er ook vegetarische weekmenu’s of heb je ander advies met wat we het vlees kunnen vervangen?

 • 15 augustus 2019
  reply

  Hennie

  Nog een vraagje. Ik ga wel eens uit eten, eet je dan gewoon mee (met wel wat opletten natuurlijk wat je eet) of hoe gaan jullie daar dan mee om. Want ik lees over verstoorde hormoonbalans enzo.

 • 11 augustus 2019
  reply

  Maartje

  Heeft dit dieet ook zin als je het alleen doordeweeks doet? Ik heb een prima gewicht maar ik zit te denken om dit dieet te volgen omdat ik wat buikvet wil verliezen en ik een verstoorde hormoonbalans heb. Ik wil het alleen niet volgen in het weekend. Heeft het dan zin?

 • 11 augustus 2019
  reply

  Hennie

  Ik heb alle commentaren gelezen maar wat voor Griekse yoghurt moet je nemen ? De volle of met minder vet.

   • 2 september 2019
    reply

    Nisje

    Door wat kan ik griekse yoghurt vervangen?

 • 7 augustus 2019
  reply

  Paula

  Ik ben vannacht thuis gekomen van vakantie en meteen vanmorgen begonnen. Ik voel mij echt hondsberoerd. Ontzettend misselijk, slap, moe, echt griep gevoel. Ik heb het idee dat ik beter een paar dagen wat had kunnen minderen met KH en dan had kunnen beginnen. Het lijkt wel alsof de stap te groot is nu. Zou dat kunnen?

   • 8 augustus 2019
    reply

    Paula

    Ok dank voor je antwoord. Ik las dat je 24 tot 48 uur nodig hebt om te schakelen en dat je daarbij griepgevoel kunt ervaren. Zoals ik nu in jouw antwoord lees, ontstaat dat pas later, als je al in ketose bent. Anyway, vandaag een betere dag, en miss was het idd de reis. En het komt zoals het komt, ik wil in elk geval graag er voor gaan, inclusief minder goede dagen.

  • 17 november 2019
   reply

   Nisje

   dag Ineke, ik zou de griekse yoghurt willen vervangen omdat ik helemaal geen yoghurt lust. Kan ik iets anders eten in de plaats? alvast bedankt

 • 5 augustus 2019
  reply

  Wendy

  Hoi mag je bulletkoffie drinken met deze menu’s

 • 28 juli 2019
  reply

  usha

  wat kan ik ipv komkommer gebruiken, lust dat echt niet.

  • 31 juli 2019
   reply

   Karla

   Wat als je echt geen kaas lust. Geen enkele soort.

 • 21 juli 2019
  reply

  Monica

  Beste Ineke,

  Ik eet geen varkensvlees, mag ik spek vervangen door een runder rookworst en deze dan in kleine stukjes uitbakken?

  Groetjes Monica

 • 7 juli 2019
  reply

  Rudi

  Hoi Ineke.
  Ik wil graag gaan starten na de vakantie met kh arm dieet. Nou heb ik wat zitten in lezen bij gobento site, en ben wat gaan rekenen.
  Als ik dan met weekmenu 1 dag 1 begin en ik reken dat uit kom ik op,hier zijn 2 hele eieren aan toegevoegd.
  1701.5 kcal 13.8 kh 142 ew 117.8 vt
  Volgens de berekening zou ik op
  2579 kcal 25g kh 114 ew 225 vt moeten zitten.
  Hier bij sport ik ook 3x in de week fullbody workout en 2x cardio.
  Wat kan ik hier aan toevoegen om aan mijn macros te komen?
  Ik heb deze vraag ook op facebook gesteld en daar werd me verteld dat als ik aan de weekmenus begin, dat ik niet hoeft te tellen. En dat ik door die weekmenus ook in ketose kom. Maar moet ik dan niet voldoen aan die 225g vt?

 • 6 juli 2019
  reply

  Arlette Estrada

  Beste, ik Zou graag de maandag willen beginnen maar ik eet geen vlees behalve vis. Met wat kan ik vlees vervangen en spek? Vrg

 • 3 juli 2019
  reply

  Imelda Beudel

  Hallo,
  Ik doe momenteel jump start week 1.
  Volgens de ketobuddy heb ik veel meer vetten nodig dan eiwitten. Jump start week 1 heeft veel meer eiwitten dan vetten. Wat doe ik verkeerd?
  Met vriendelijke groet,
  Imelda

 • 25 juni 2019
  reply

  Marja

  Hoe kun je yoghurt of kwark vervangen. Ik kan hier echt niet tegen.

 • 24 juni 2019
  reply

  Nicolette

  Hoi Ineke

  Je zegt dat ik alle groenten in de tijden dat ik niet vast niet eten Bedoel je daarmee alle recepten van die dag die ik volg via de weekschemas.?Dus ontbijt lunch en salades?

  Groet

  Nicolette

 • 24 juni 2019
  reply

  Wendy

  Hoi bij de Griekse yoghurt staat dat er noten bij moeten mag ik deze ook iedere keer vervangen door aardbeien en zo ja hoeveel moet ik dan daar van pakken

  • 24 juni 2019
   reply

   Nicolette

   Wat ik overigens beetje verwarrend vind is het volgende.je moet suikers mijden.echter volg ik sinds vandaag de jump week 1 ketoplan en heb me strikt ah lijstje gehouden.wanneer ik dan op de producten kijk die ik nodig heb dan zit daar soms toch echt kleine hoeveelheden suiker in.Voorbeeld daarvan bijvoorbeeld de volle Griekse yoghurt en zo waren er wel meer producten zoals koekkruiden.Kun je me hier duidelijkheid over geven.

 • 24 juni 2019
  reply

  Nicolette

  Hoi
  Ik wil hier graag mee starten maar zit in mijn eerste week intermitting gasten kan ik dit combineren?Ik wil het vasten niet opgeven namelijk.Hierdoor kan het soms zijn dat ik langere tijd niet eet

 • 20 juni 2019
  reply

  Trudy

  Ik ga morgen beginnen met deze menu’s. Hoelang moet ik het jumpstart menu volgen?

 • 4 juni 2019
  reply

  Marvin

  Hallo
  Griekse yoghurt komt veel voorbij, helaas krijg ik die niet weg.
  Mag AH volle yoghurt ook?

 • 31 mei 2019
  reply

  Diana

  Hallo Ineke,
  Sinds 2 weken geprobeerd zelf kha te eten door eigenlijk zomaar iets te doen, niets afgevallen. Blij dat ik nu weekmenu-voorbeelden heb, maar begin ik gewoon bij jumpstart 1?

  • 1 juni 2019
   reply

   Matthijs

   Ja dat is helemaal goed! Je mag ook met een ander weekmenu beginnen.

 • 26 mei 2019
  reply

  Jessica

  Waar kan ik de avocado voor inwisselen want die lust ik niet . Jessica

   • 27 mei 2019
    reply

    Jessica

    Gaat om de avocado vervangen voor het ontbijt bij dag 2 van jump start menu.

 • 21 mei 2019
  reply

  Allaine Liebregts

  kun je ook alpro yogurt ongezoet gebruiken ipv Griekse yogurt?

  • 22 mei 2019
   reply

   Suzanne

   Is het mogelijk de jumpstart 1 te volgen en daarnaast 3x per week te kickbocksen? Zoja, wat mag ik nemen na de training

 • 16 mei 2019
  reply

  Vanessa Hultermans

  Ik wil graag gaan beginnen. Maar waar bak je in? Ik heb dit nog niet ontdekt. En mag ipv tonijn ook zalm?

 • 15 mei 2019
  reply

  Patricia Sante

  Als ik dag 1 invoer want begin vandaag.
  Kom ik nog aan geen 12 kh voor de hele dag?
  Klopt dat wel of moet ik ‘m zelf aanvullen.

  Groetjes

 • 13 mei 2019
  reply

  Debora

  Mag je ook milde kwark ipv GY
  Ik las eens kwark beter is en ben toen overgestapt

 • 4 mei 2019
  reply

  Katy

  vind de menu’s super en handig, maar ik lust absoluut geen yoghourt of platte kaas, kan ik iets anders nemen bij de jump startmenu’s?

 • 22 april 2019
  reply

  Amber

  Val je in de eerste week met de Jumpstart al af?

 • 14 april 2019
  reply

  wlma janssen

  mag ik echt alleen maar drie maaltijden per dag en wat als ik tussendoor trek krijg en moeilijk kan wachten tot het avondeten

 • 14 april 2019
  reply

  Inez R.

  Waar kan je ontbijtspek en advocado mee vervangen in het ontbijt dag 2 ?
  Ik vind beide zeeeeer moeilijk weg te krijgen. Zo vies.

 • 14 april 2019
  reply

  Sylvia Jautze

  Ineke goede avond ;
  Mag je het diner met elkaar verwisselen?
  Dus het avondeten van maandag met het van dinsdag ?
  Ik wens je nog een fijne zondagavond groetjes Sylvia

  • 3 juni 2019
   reply

   Marja Buis

   Beste Ineke,

   Ik lust geen yoghurt, kwark of andere melproducten. In ieder dieet krijg je weer yoghurt en wanneer je vraagt of je dat kan vervangen door iets anders zeggen ze nee en je moet het maar leren eten. Nou nee dus, vaak toch geprobeerd en het kwam er met dezelfde vaart weer uit. Nu vraag ik me af is er dan helemaal niets anders?

 • 28 maart 2019
  reply

  Beneluxje

  Hoi Ineke,

  Heb vraagje over de Bleekselderij salade.
  Ben geen liefhebber van de gerookte kip. ooit een recept gekregen die luid;
  2 stengels selderij, appel, lepel Griekse yoghurt, handje walnoot, beetje bieslook
  Is dit een goede vervanger voor de salade die je hebt?
  Of kan dit niet ivm de appel in deze versie?

  hoor het graag.

 • 16 maart 2019
  reply

  Tiny Rus

  Heb vanmorgen bij Albert Hein suikervrije mayonaise gevonden, meteen gekocht en hij is heerlijk

 • 13 maart 2019
  reply

  Klavertje vier

  Welke griekse yoghurt (merk/winkel) raad u aan?

 • 5 maart 2019
  reply

  Indie

  Hallo, ik heb diabetes type 1. Ik gebruik insuline. Kan ik dit dieet ook toepassen?Ik heb altijd geleerd dat ik niet in ketose mag gaan. Het is giftig voor het lichaam.

 • 16 februari 2019
  reply

  Claudia Willems

  Hai,
  Inmiddels 22,5 kg kwijt na een half jaar kha eten. Zit rond de 30 khd per dag en kon in t begin met de ketosticks goed testen dat ik in ketose was. Nu deze niet meer verkleuren heb ik een ademapparaat aangeschaft. Na even streng met jumpstart 1 na 3 dgn goed in ketose, maar dag erna na een kop koffie (bullet) er weer uit… snap er niks van, zit nu op 20 khd per dag maar geen ketosewaarden meer te meten.
  Heb wel t gevoel dat ik erin zit, droge mond, dorst, energie genoeg en geen honger. Geen idee wat ik fout doe?

 • 14 februari 2019
  reply

  Rowena

  Wat kan ik in plaats van bleekselderij en biefstuk pakken ?

 • 9 februari 2019
  reply

  Sofie

  Hallo Ineke,

  Bestaat er ook een boodschappenlijstje voor de Jump start 1?

  Goede website, zeer duidelijk en motiverend!

  Groetjes,

 • 3 februari 2019
  reply

  Dagmar

  Goedemiddag vandaag de gerookte kip salade maken. Alleen zie ik mayonaise waar 0.0 khoolydraten in zitten. Ik kan deze niet vinden ik heb nu de yofreh van calve maar daar zit helaas wel iets van khoolydraten in. 1.0 op 100 gram.
  Kan ik deze gebruiken. Of moet ik toch een andere kopen!

POST A COMMENT