• No products in the cart.

Blog

Kerrie kippensoep

Kerrie kippensoep met groenten

Kerrie kippensoep

Kerrie kippensoep

Kerrie kippensoep met groenten

Lekker op de oosterse toer en een gerecht met pit. Ik kan hier Matthijs altijd er blij mee maken. Zo van…”Wat eten we?” ‘Kerrie kippensoep.’ “YES” Is hij ook lekker op tijd thuis.

Ingrediënten

  • 1 gaar kippenpootje uit de oven (kan je gaar kopen) of ongeveer 2 drumsticks (zo kan je ze zelf klaarmaken) 0,0 khd – 280 kcal – 38,0 eiw – 14,0 vet
  • kippenbouillon (½ liter van 1 blokje) 1,0 khd – 9 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • paar bladeren paksoi of een baby paksoi 1,4 khd – 14 kcal – 1,0 eiw – 0,2 vet
  • 1 grote hand taugé 2,0 khd – 21 kcal – 5,0 eiw – 1,0 vet
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel crème fraîche 0,3 khd – 50,3 kcal – 0,3 eiw – 5,3 vet
  • ½ eetlepel kerrie

Totaal: 4,7 khd – 374,3 kcal – 44,3 eiw – 20,5 vet

Bereiden

Eerst even de kerrie bakken in wat olie. Als je dit niet doet kan je namelijk last van je maag krijgen. Vervolgens de bouillon maken van het water, het bouillonblokje en het pepertje door het zachtjes aan de kook te brengen. Dan pluk je de kip in stukjes en doe je die door de soep. Paksoi erdoor en taugé erbij en als laatst nog een lepel crème fraîche. En je bent alweer klaar. Garneren met nog wat taugé. Eitje toch?

Tip (van Suzanne)

Een gekookt eitje er doorheen. Een 8-9 minuten eitje dat net hard is zal het beste gaan. Wij prikken altijd een gaatje in de luchtkamer van een ei zodat deze niet barst en stoppen deze dan in kokend water. Als je het vanaf koud in de pan doet zal het waarschijnlijk een andere tijd zijn.

Terug naar het weekmenu.

COMMENTS

  • 24 januari 2021
    reply

    Trea

    Wat voor kerrie heb je gebruikt?

  • 28 juli 2018
    reply

    Alles genoteerd dus we gaan het proberen!!!

  • 11 mei 2018
    reply

    alice

    T was weer heerlijk, ik deed ipv paksoi wat verse spinazie erdoor, ipv rood pepertje rode paprika, zal qua waarden niet veel verschil maken….m.vr.gr. en in Dank. …

  • 9 februari 2018
    reply

    Geertje

    Als ik alle dingen bij elkaar optel van deze dag kom ik uit op:
    10,2 KHD- 140,.4 eiwitten en 56, 4 vetten

    Klopt dit wel? Of heb ik dat niet goed gezien?

      • 9 februari 2018
        reply

        Geertje

        Ik bedoel dagtotaal

  • 26 januari 2018
    reply

    Rebecca

    Echt een heerlijke soep

  • 19 januari 2018
    reply

    D. Y

    Kan je de kippenpootjes ook koken en het water gebruiken als bouillon? Of zit er dan meer khd in?

  • 11 november 2017
    reply

    Petra

    Kun je de paksoi ook weglaten? Of vervangen voor iets anders? Prei of zo?
    Gr petra

  • 28 mei 2017
    reply

    Tamara

    Vandaag gemaakt helaas ziet hij er niet uit zoals op de foto vele malen bruinere kleur wat doe ik verkeerd?

    • 3 juli 2017
      reply

      Geen idee, te veel van het bruine spul er in gedaan?

    • 5 juli 2017
      reply

      Ik (Ineke op de computer van MAtthijs;) maak de foto’s met mijn camera. Het ziet er steeds weer anders uit, maar je beeldscherm laat ook bij iedereen een andere kleur zien. Je kunt er niks van zeggen. Als je het lekker vind, is het vast goed.

  • 5 maart 2017
    reply

    Adrie

    Heeft wel wat weg van soto ajam [indonesisch]

  • 15 april 2016
    reply

    Judith van der Woude

    heerlijke soep!
    ik heb in plaats van crème fraiche, kokos melk gebruikt. maakt hem nog oosterse. dat doe ik ook vaak bij broccolisoep. en dan in combinatie met verse gember. Dat noemen we hier, in een huis met vier mannen, soldaten soep!

  • 10 april 2016
    reply

    Jennifer

    Dit recept is voor 1 persoon neem ik aan?

    • 10 april 2016
      reply

      De ingrediënten op gobento zijn allemaal afgestemd op 1 persoon, behalve als het anders vermeld staat. Kijk op de beginnen pagina, lees die goed en de achterliggende pagina’s voor de antwoorden op dit soort vragen.

      Succes!

  • 26 januari 2016
    reply

    Karin

    Kids houden niet van “troep in hun soep” dus heb de soep helemaal gemaakt zonder de kip erdoor te doen. De staafmixer erop gezet om er een cremesoep van te maken en toen pas de kip erdoor geroerd. Ze zaten te smullen!

  • 21 januari 2016
    reply

    Mirjam

    Ik heb deze vanavond gegeten en snap wel waarom deze favoriet is, Was echt lekker en zo klaar, had er alleen gerookte kip in gedaan ipv drumstick. Maar voor herhaling vatbaar.
    Ga m ook met vis en garnalen proberen. Heerlijk!

  • 16 januari 2016
    reply

    Sandra

    I.p.v. Kip zijn garnalen of witvis ook erg lekker.

    Wij gaan smullen bedankt!

  • 26 oktober 2014
    reply

    Suzanne

    Ziet er heerlijk uit.
    Een gekookt eitje er doorheen is ook lekker.
    Succes. En ik zie graag van dit soort lekkere gerechten voorbij komen. Dank je.

    • 26 oktober 2014
      reply

      Heb het er meteen bijgezet. Dank je!

  • 26 oktober 2014
    reply

    Joh! Helemaal vergeten, pas het meteen aann, dank je voor de oplettendheid 😀

  • 26 oktober 2014
    reply

    willie

    lijkt me heerlijk maar ik zie bij de ingredienten geen kerrie??

POST A COMMENT