• No products in the cart.

Bereken jouw waardes

Voor iedereen die zelf wil uitrekenen wat de ideale theoretische waardes zijn voor een ketogeen dieet gebruikten wij altijd de Ketobuddy Dietapp. Dit is een betrouwbare en makkelijke tool om aan jouw waardes te komen, alleen wel lastig in het Engels.

Goed nieuws, de maker van de Kettobuddy app, Martina Slajerova, ook schrijfster van het Keto Dieet, te verkrijgen in onze winkel, heeft de Kettobuddy Dietapp open source gemaakt. Dat betekent dat wij de app zelf ook mogen gebruiken en wij hebben het naar het Nederlands vertaald.

Lees voor meer uitleg de tekst onderaan de pagina. Kom je er dan nog niet uit, mail of bel dan niet maar stel je vraag in de groep; koolhydraat arm dieet met weekmenu.

Vetpercentage inschatten

Voor je de keto calculator gebruikt heb je jouw BMI (body mass index) nodig. Een makkelijke manier is de calculator hier onder gebruiken. Deze is echter niet accuraat. Op deze pagina staat meer informatie over het meten van jouw BMI. Een betere methode is het meten met de lichaamsvetemeter/huidplooimeter, in onze winkel zijn ze te verkrijgen.

Keto calculator

Let wel, de tools geven theoretische waardes, zowel de Keto calculator als de BMI calculator. Dat betekend dat de waardes voor de meeste mensen zullen werken maar voor een groep mensen ook weer niet. Ieder lichaam, stofwisseling en voedselopname is uniek dus kan anders reageren op de waardes uit onderstaande calculator.

[keto_calculator] Klik hier om naar de ketocalculator te gaan. 

Hoe om te gaan met de resultaten

Deze waardes zijn een indicatie. Je hoeft niet elke dag exact op deze waardes te komen. Een beetje variatie in calorieën of vetten en eiwitten is beter dan iedere dag hetzelfde. Uiteraard niet te ver boven de voor jouw ideale hoeveelheid koolhydraten komen.

Deze calculator houd dus rekening met jouw eigen waardes en als je hem zo volledig en zo correct mogelijk invult kun je met de gegeven macro’s aan de slag, om op een zo goed mogelijke en verantwoorde manier bezig te zijn met het ketogeen dieet, zodat je lichaam van glucoseverbranding naar vetverbranding overschakelt.

Uitleg waardes

Je eet meer vetten, genoeg eiwitten en amper koolhydraten. Door de vetten zal je calorie inname toch niet heel laag uitvallen zodat er genoeg brandstof is voor het lichaam. Je kunt namelijk behalve teveel, ook te weinig eten, en dat bevordert het afvallen zeker niet omdat je in de spaarstand kunt komen en te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Lees voor meer informatie onze KHARMA pagina.

De resultaten van de tool verschillen per persoon. Er wordt rekening gehouden met jouw leeftijd, lengte en nog andere factoren zoals je calorie verbruik.

Die word ook bepaald door de mate waarin jij elke dag actief of juist minder actief bent en hoeveel gram koolhydraten je wilt eten. Natuurlijk kun en hoef je niet elke dag opnieuw in te vullen als de mate van actief zijn veranderd, het gaat uiteindelijk om het gemiddelde in een week. Wij houden de koolhydraten zeker in het begin tussen de 20 en 30 hiermee raak je het best in ketose.

25 kh kun je dan het best invullen in de rekentool

Welke mate van activiteit past het beste bij mij?

  • Niet actief: baan met zittend werk, geen of weinig sport
  • Licht actief: baan met lichte beweging en 1 tot 3 keer licht sporten per week
  • Gemiddeld actief: baan met actief werk en 3 tot 5 keer sporten per week
  • Erg actief: baan met zwaar fysiek werk en vaker dan 5 keer sporten per week
  • Atleet/bodybuilder: professioneel sporten met dagelijkse hoge en zware intensieve trainingen

Wanneer gebruik ik de Keto Calculator?

Op Gobento hebben wij onze eigen weekmenu’s, deze zijn samengesteld om gewoon te kunnen beginnen zonder dat je veel hoeft te rekenen. Vooral om te wennen aan de nieuwe manier van eten, boodschappen doen en te wennen weer te gaan koken.

Je gebruikt deze calculator als je zelf wilt berekenen wat jouw theoretische waardes zijn, óf simpel weg omdat de weekmenu’s niet het gewenste resultaat opleveren na een week of 3. De weekmenu’s zijn afgestemd op gemiddelden dus met deze calculator kun je controleren of de gemiddelden bij jou passen.

Merk je nu dat het het afwijkt dan kun je de hoeveelheden aanpassen aan jouw waarden.

Klik hier om naar de ketocalculator te gaan.