• No products in the cart.

Blog

Kipfilet met rozemarijn en courgette

 

Kipfilet met rozemarijn en courgette uit de oven

Dit is een heerlijk ovengerecht dat makkelijk te maken is maar wel een tijdje in de oven moet staan. Ik heb het gemaakt in een ovenschaal maar het kan ook op de plaat. Doe je het op de plaat dan hoeft het minder lang, let wel op dat de kipfilet op de plaat sneller uitdroogt. Je kan het oplossen door er een plakje spek op te leggen en de temperatuur van de oven wat lager te zetten. (Dan duurt het wel wat langer.)

Ingrediënten

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • ½ courgette (± 150 gram) (ik heb een groene en gele gebruikt) 7,5 khd – 43,5 kcal – 3,0 eiw – 0,0 vet
  • ½ ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,1 vet
  • 4 tenen knoflook 2,2 khd – 11,2 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
  • 1½ tomaat 3,2 khd – 22 kcal – 0,6 eiw – 0,5 vet
  • 8 champignons 0,32 khd – 14,4 kcal – 1,8 eiw – 0,4 vet
  • 1 plak ontbijtspek 0,1 khd – 37,5 kcal – 2,3 eiw – 3,0 vet
  • vers takje rozemarijn
  • snufje zout
  • flink wat peper, lekker uit de molen

Totaal: 10,3 khd – 248,7 kcal – 36,7 eiw – 6,3 vet

Bereiden

Verwarm de oven alvast op 200 graden (of 180 als je de plaat gebruikt). Kies de stand verwarmen van onder of van onder en boven, niet op de hete lucht stand. Snij de ui in grove stukken, de courgette in mooie plakjes, ook de tomaat in plakjes, eventueel zonder pitjes en nat spul, de champignons in kwartjes (uiteraard schoongemaakt). De knoflook mag ook in dunne schijfjes gesneden worden, liever niet persen want dan wordt het erg overheersend.

Als de voorbereiding er op zit, leg je eerst de kipfilet in het midden van de ovenschaal. Wij zijn met z’n tweeën en hebben drie kipfilets gemaakt, 1 voor ieder en 1 voor morgen, want dan staat er een salade met kipfilet op het menu bij de lunch.  Steek met een mes schuin, vlak onder het oppervlakte snedes in de filet zodat je er wat schijfjes knoflook in kan proppen. Hou je niet van knoflook kan je dit natuurlijk laten zitten. 3 schijfjes is genoeg per filet.

Leg de schijfjes courgettes en tomaat er afgewisseld omheen, strooi de ui en champignons er ook over maar niet op de filets, vervolgens haal je de rozemarijn van het takje en strooi je het over het hele gerecht. Prop de resterende knoflookschijfjes tussen de groente en de kip, zo min mogelijk aan het oppervlakte want knoflook kan snel verbranden. Eindig met over de filet een plak spek te leggen. Nu mag het in de oven, kijk bij 20 en 30 minuutjes of het gaar is, bij mij was het na 35 minuten goed en zag het er uit als op de foto.

Eet smakelijk, deze was echt heerlijk.

Ik heb hier groen en gele courgette gebruikt (mijn oog wil ook wat, ik hou van wat kleur). Natuurlijk kan je ook kiezen voor paprika, ik kan dat niet, want ik ben er allergisch voor vandaar dat je dat weinig terug ziet komen.

Weekmenu 2.
Weekmenu 4.

COMMENTS

  • 23 juni 2020
    reply

    Janine

    Wat een zalige gerechten! En aangezien ik ook een paprika allergie heb, ben ik heel blij dat ik de gerechten niet hoef aan te passen hieraan. 🙂

  • 4 november 2019
    reply

    Gerrie

    Mag je ook Hollandse roerbak groente of kan dat niet

    • 4 november 2019
      reply

      ineke

      Dat ligt eraan wat erin zit.

  • 14 januari 2019
    reply

    Jacqueline

    Bij mij is het heel nat geworden, die ik iets verkeerd? Voor 2 personen gemaakt. Pitjes uit tomaat gehaald

  • 1 mei 2018
    reply

    Carla

    Het was heerlijk!!!

  • 13 november 2017
    reply

    Sylvia

    Goedemiddag,

    Ik las “geen hete luchtstand” ik heb alleen een combimagnetron cq hete luchtstand…. ? Welke temperatuur en tijd kan ik dan het beste aanhouden?

    Wat een ongelooflijk interessante website!!! Dit wordt onze tweede week en ik hou helemaal niet van koken maar wat een heerlijke recepten, het is een genot om in de keuken te staan!!

    • 21 november 2017
      reply

      Jolanda

      Hi Sylvia,
      Ik denk dat we vragen hierover beter op FB kunnen stellen, ik heb het idee dat er hier geen beheerder actief is (of diegene is gewoon heel druk, dan neem ik m’n woorden terug)

  • 20 november 2016
    reply

    De ingrediënten zijn per persoon??

  • 13 november 2016
    reply

    petra

    waarvoor gebruik je de peper en zout? is dat voor eerst de kip te kruiden of is dat voor over het recept te kruiden , want dat staat er niet bij

  • 27 oktober 2015
    reply

    Jolanda

    Sorry, bedoel 2 braadzakken gebruikt (2 filets per zak)

  • 27 oktober 2015
    reply

    Jolanda

    Ik heb dit gerecht nu 2 x gemaakt, de eerste keer had ik veel verbrande puntjes. De 2 e keer heb ik een braadzak gebruikt met een klein beetje olijfolie erin, was gaar in 30 minuten. Ik had 4 kipfilets en de braadzakken gebruikt en de groente verdeeld. Nu wel op 180 graden hetelucht gebraden, was perfect! En errruggg lekker

  • 7 oktober 2015
    reply

    petrabemelmans

    Dit heb ik vandaag gemaakt. Heerlijk inderdaad, maar ik vroeg me af of er geen olie oveheen moet? Ik heb olijfolie over de groente gesprenkeld. Wel een super idee zo, complimenten!

  • 20 juli 2015
    reply

    ik heb het vandaag gegeten en het was heerlijk dankjewel voor dit heerlijk gerecht zeker een blijver

POST A COMMENT