• No products in the cart.

Blog

Kipfilet met rozemarijn en courgette

 

Kipfilet met rozemarijn en courgette uit de oven

Dit is een heerlijk ovengerecht dat makkelijk te maken is maar wel een tijdje in de oven moet staan. Ik heb het gemaakt in een ovenschaal maar het kan ook op de plaat. Doe je het op de plaat dan hoeft het minder lang, let wel op dat de kipfilet op de plaat sneller uitdroogt. Je kan het oplossen door er een plakje spek op te leggen en de temperatuur van de oven wat lager te zetten. (Dan duurt het wel wat langer.)

Ingrediënten

  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • ½ courgette (± 150 gram) (ik heb een groene en gele gebruikt) 7,5 khd – 43,5 kcal – 3,0 eiw – 0,0 vet
  • ½ ui 2,0 khd – 11,1 kcal – 0,4 eiw – 0,1 vet
  • 4 tenen knoflook 2,2 khd – 11,2 kcal – 0,5 eiw – 0,0 vet
  • 1½ tomaat 3,2 khd – 22 kcal – 0,6 eiw – 0,5 vet
  • 8 champignons 0,32 khd – 14,4 kcal – 1,8 eiw – 0,4 vet
  • 1 plak ontbijtspek 0,1 khd – 37,5 kcal – 2,3 eiw – 3,0 vet
  • vers takje rozemarijn
  • snufje zout
  • flink wat peper, lekker uit de molen

Totaal: 10,3 khd – 248,7 kcal – 36,7 eiw – 6,3 vet

Bereiden

Verwarm de oven alvast op 200 graden (of 180 als je de plaat gebruikt). Kies de stand verwarmen van onder of van onder en boven, niet op de hete lucht stand. Snij de ui in grove stukken, de courgette in mooie plakjes, ook de tomaat in plakjes, eventueel zonder pitjes en nat spul, de champignons in kwartjes (uiteraard schoongemaakt). De knoflook mag ook in dunne schijfjes gesneden worden, liever niet persen want dan wordt het erg overheersend.

Als de voorbereiding er op zit, leg je eerst de kipfilet in het midden van de ovenschaal. Wij zijn met z’n tweeën en hebben drie kipfilets gemaakt, 1 voor ieder en 1 voor morgen, want dan staat er een salade met kipfilet op het menu bij de lunch.  Steek met een mes schuin, vlak onder het oppervlakte snedes in de filet zodat je er wat schijfjes knoflook in kan proppen. Hou je niet van knoflook kan je dit natuurlijk laten zitten. 3 schijfjes is genoeg per filet.

Leg de schijfjes courgettes en tomaat er afgewisseld omheen, strooi de ui en champignons er ook over maar niet op de filets, vervolgens haal je de rozemarijn van het takje en strooi je het over het hele gerecht. Prop de resterende knoflookschijfjes tussen de groente en de kip, zo min mogelijk aan het oppervlakte want knoflook kan snel verbranden. Eindig met over de filet een plak spek te leggen. Nu mag het in de oven, kijk bij 20 en 30 minuutjes of het gaar is, bij mij was het na 35 minuten goed en zag het er uit als op de foto.

Eet smakelijk, deze was echt heerlijk.

Ik heb hier groen en gele courgette gebruikt (mijn oog wil ook wat, ik hou van wat kleur). Natuurlijk kan je ook kiezen voor paprika, ik kan dat niet, want ik ben er allergisch voor vandaar dat je dat weinig terug ziet komen.

Weekmenu 2.
Weekmenu 4.