• No products in the cart.

Blog

Spinazie met kippenpoot

Kippenpoot met spinazie

Maar waar zijn de pijnboompitten? Ja, die waren vandaag op. Dacht dat ik ze nog had dus die moet je er maar even bij denken. Dit gerecht duurt ook wat langer om te maken want als je de kip echt lekker mals wilt eten moet ze een uur in de oven op een niet te hoge temperatuur.

Ingrediënten

  • 200 gram verse spinazie (wilde spinazie is lekker, uit het vriesvak bij de Lidl kan ook, als er maar niet iets door zit) 1,8 khd – 52 kcal – 6,4 eiw – 1,2 vet
  • 3 drumsticks of vergelijkbare hoeveelheid vleugeltjes / dijtjes 0,0 khd – 420 kcal – 57 eiw – 21 vet
  • voor ieder pootje een plakje ontbijtspek 0,3 khd – 112,5 kcal – 6,9 eiw – 9 vet
  • 1 eetlepel pijnboompitten 2,1 khd – 91,7 kcal – 3,6 eiw – 7,6 vet
  • scheutje olijfolie 0,0 khd – 80 kcal – 0,0 eiw – 9,1 vet
  • knoflook- of kruidenboter 0,4 khd – 92 kcal – 0,2 eiw – 9,4 vet
  • knoflookpoeder of 2-3 teentjes
  • uienpoeder
  • peper en zout
  • paar salie blaadjes
  • paar blaadjes dragon, mag ook gedroogd (ik heb een kruidentuintje 😉 )

Totaal: 4,5 khd – 848,2 kcal – 74,1 eiw – 57,3 vet

Bereiden

Zet eerst de oven op 180 graden, niet op hete lucht, om voor te verwarmen. Maak de ovenschaal of ovenbak iets vettig met olijfolie en leg de kip er in. Hak de knoflook in stukken en leg het rond de kip. De knoflook hoef je niet op te eten, gaat alleen om de smaak. De kruiden strooi je over de kip, beetje peper en zout, en als laatste de kip afdekken met plakjes ontbijtspek. Nu kan het in de oven, je kan het na 45 minuten al eten maar het is aan te raden de kip een uur in de oven te laten als hij vet genoeg is.

De spinazie kan je ongeveer 10 minuten voor de kip klaar is roerbakken in wat kruidenboter. De pijnboompitjes rooster je eventueel eerst even met een snufje zout. Let wel op dat je ze niet te heet maak en je ze laat bewegen onder het roosteren in het koekenpannetje.

Weekmenu 2.
Weekmenu 5.